חיתוכיות הן פיתרון מצויין לעוגיות מהירות. בצק פריך עם מילוי ריבת חלב, קצת כמו אלפחורס לעצלנים.
תבנית 20X30
בצק
100 גרם קמח
130 גרם קורנפלור
20 גרם קוקוס (אפשר להחליף בעוד קמח)
5 גרם אבקת אפייה
120 גרם חמאה
60 גרם מים
50 גרם סוכר
מעט משחת ווניל או תמצית ווניל
מילוי
400 גרם ריבת חלב
אופן ההכנה:
- שמים במעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה את חומרי הבצק ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
- מרדדים 2/3 מהבצק בין 2 ניירות אפיה לגודל של 20X30
- את יתרת הבצק מקפיאים לכמה דקות כדי שהיה יותר קל לפורר.
- מקפיאים את הבצק המרודד כ10 דקות (לא חובה, אפשר לדלג על שלב זה)
- מחוררים בעזרת מזלג ואופים בחום של 170 מעלות 10 דקות
- מורחים על הבצק האפוי חלקית ריבת חלב. בזהירות שלא יפגע בבצק. אם ריבת החלב קשה למריחה ניתן לחמם מספר שניות במיקרוגל.
- מפזרים את 1/3 הבצק הנותר (אני גירדתי על פומפיה גסה)
- אופים עוד 12-15 דקות להזהבה.
- מקררים וחותכים לקוביות.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yynylvkp
היי מלכי תודה על המתכונים המצוינים!!
אפשר להמיר את המתכון הזה לפרווה?
אפשר לשים מילוי אחר. כמו ממרח לוטוס. אבל זה כבר מתכון אחר עם טעם אחר.
הי!
מה הכמויות לתבנית של 25*32?
תעשי המרה לאיזה גודל שתרצי לפי החישוב כאן
תודה על המתכונים 🙏
האם אפשר להחליף את הקמח ללא גלוטן? אם כן לאיזה קמח את ממליצה? או יש לך מתכון לבצק פריך אחר ללא גלוטן? אם לא מתאים לשנות את הקמח
תודה מראש אשמח לתגובתך
את יכולךה לעשות את המתכון שבקישור המצ"ב