המתכון לאוהבי הטעם החמצמץ, השילוב של התותים והלימון יוצר חגיגה של טעמים וצבעים.
תבנית מלבנית 24X30
חומרים:
לבסיס
3 כוסות קמח
250 גר' חמאה/מרגרינה רכה
¾ כוס סוכר
קורט מלח.
קרם לימון ותותים
חצי ליטר מיץ לימון סחוט טרי
גרידה מקליפות של 2 לימונים
150 גר' תותים מרוסקים (כוס)
2 כוסות סוכר
8 ביצים
½ כוס קמח
כפית אבקת אפיה
קורט מלח
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל 180
- מקרימים (ערבוב לתערובת קרמית אחידה) חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה. מידי פעם יש לעצור את פעולת המיקסר ולנקות את הדפנות עם מרית למרכז הקערה.
- מוסיפים בהדרגה קמח ומלח עד לקבלת תערובת פירורית.
- שוטחים על תבנית משומנת ואופים כרבע שעה עד שהשוליים זהובים.
- מערבבים במעבד מזון לימון, תותים, סוכר וביצים.
- מוסיפים את החומרים היבשים ומעבדים לתערובת אחידה.
- יוצקים על הבצק החם בעדינות.
- אופים עוד כ25 דק' .
- מצננים לגמרי במקרר לפני החיתוך.
צילום: דניה ויינר סטיילינג: אוריה גבע
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ydxsuvb6
שלום אני עוקבת אחרי המתכונים שלך באינסטגרם ואכן עשיתי כמה מתכונים ויצאו לי מוצלחים רק יש 2 מתכונים שלא יצאו לי טוב הראשון זה טארט לימון והשני חותוכיות לימון ותות האחרון אפהלו יצע לי ממש לא אפוי והלכתי ממש לפי מתכון הטארט לימון הרגישו טעם של ביצה, רוצה לנסות פאי לימון אישי עם קולי פטל אבל פוחדת שגם יהיה טעם של ביצה אשמח לדעה מקצועית שלך, תודה
בקרם לימון יש כמות יחסית גדולה של ביצים וחלמונים. בדרך כלל החמיצות של הלימון מטשטשת את טעם הביצים אלא אם כן את מאד רגישה.
לגבי החיתוכיות שלא נאפו לך, האם את אופה על טורבו? לפעמים לא צריך לאפות בדיוק לפי מה שכתוב, כי אולי התנור שלך מתנהג אחרתץ והטמפרטורות לא מדוייקות אצלך או אצלי. היית צריכה לאפות עוד עד שהתייצב ונהיה אפוי.