• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    טאטאננס, טארט טאטן אננס

    מתכון של השף יאיר פיינברג. יאיר מאמין ש"אין סודות במטבח! הסוד האמיתי הוא אהבה לעבודת המטבח, היכרות מעמיקה עם חומרי הגלם והבנה של תהליכי הבישול והאפייה, כי לבשל כמו שף – כל אחד יכול.

    המתכון הוכנו ב'תרמומיקס', מעבד מזון המהפכני שגם מבשל, אך ניתנים להכנה גם במכשירי מטבח סטנדרטיים.

    טאטאננס, טארט טאטן אננס

     

    מחבת נון-סטיק בקוטר 28 ס"מ בעלת ידית הניתנת לשימוש בתנור

    חומרים:

    300 גרם בצק עלים איכותי (רצוי על בסיס חמאה)
    1 אננס במשקל של כ-750 גרם לאחר קילוף
    4 כפות סוכר
    2 כפות חמאה

    לקרם שקדים:

    90 גרם סוכר
    70 גרם חמאה רכה
    90 גרם אבקת שקדים
    1 כפיות קורנפלור
    ביצה אחת

    אופן ההכנה:

    קרם השקדים

    • מכניסים לקערת התרמומיקס את המטרפה, מוסיפים פנימה את הסוכר והחמאה ומקציפים כשלוש דקות במהירות 3 עד שהמסה הופכת תפוחה ואוורירית.
    • מוסיפים לתוך הקערה את אבקת השקדים וטורפים יחד 30 שניות.
    • מוסיפים את הקורנפלור והביצה טורפים 30 שניות נוספות. מעבירים את הקרם למקרר עד לשימוש.
    • קולפים את האננס, מוציאים לו את הליבה ופורסים לרוחבו לפרוסות בעובי של חצי ס"מ.
    • מורחים את 2 כפות החמאה על המחבת, מפזרים את 4 כפות הסוכר ומסדרים מעל את פרוסות האננס בשכבה אחידה.
    • מניחים את המחבת על כיריים מעל הלהבה הרחבה ביותר ומבשלים מעל אש בינונית עד לקבלת קרמל בהיר. מסירים את המחבת מהאש.
    • מרדדים את בצק העלים לעיגול בקוטר של 32 ס"מ.
    • מפזרים מעל האננס שכבה נדיבה של קרם שקדים ומניחים מעליו את עיגול בצק העלים, תוחבים את שולי הבצק בין דופן המחבת לשולי שכבת האננס.
    • מעבירים את המחבת לאפיה בתנור שחומם לחום של 180 מעלות למשך 30-35 דקות עד שהבצק מזהיב.
    • מוציאים את המחבת מהתנור, ממתינים מעט והופכים בזהירות מעל צלחת שטוחה ורחבה.
    • פורסים את הטאטן לפרוסות ומגישים חם. מומלץ להגיש עם כדור גלידה

     להכנת קרם שקדים ללא תרמומיקס:

    • מקציפים במיקסר, מצויד במטרפה, במהירות גבוהה את הסוכר והחמאה עד שהמסה הופכת תפוחה ואוורירית.
    • מנמיכים למהירות בינונית, מוסיפים את אבקת השקדים וטורפים היטב עד שהם מעורבבים היטב עם החמאה.
    • מוסיפים את הקורנפלור, מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב. מעבירים את הקרם למקרר עד לשימוש.

     

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ychlg975
    שיתוף
    פורסם ב: טארטים תגיות: אננס, טארט טאטן, קרם שקדים
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    טארט שוקולד לוז לפסח

    טארט שוקולד לוז לפסח

    טארט גבינה וריבת חלב

    טארט גבינה וריבת חלב

    טארט שוקולד וקרמל

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס