מתכון של השף יאיר פיינברג. יאיר מאמין ש"אין סודות במטבח! הסוד האמיתי הוא אהבה לעבודת המטבח, היכרות מעמיקה עם חומרי הגלם והבנה של תהליכי הבישול והאפייה, כי לבשל כמו שף – כל אחד יכול.
המתכון הוכנו ב'תרמומיקס', מעבד מזון המהפכני שגם מבשל, אך ניתנים להכנה גם במכשירי מטבח סטנדרטיים.
מחבת נון-סטיק בקוטר 28 ס"מ בעלת ידית הניתנת לשימוש בתנור
חומרים:
300 גרם בצק עלים איכותי (רצוי על בסיס חמאה)
1 אננס במשקל של כ-750 גרם לאחר קילוף
4 כפות סוכר
2 כפות חמאה
לקרם שקדים:
90 גרם סוכר
70 גרם חמאה רכה
90 גרם אבקת שקדים
1 כפיות קורנפלור
ביצה אחת
אופן ההכנה:
קרם השקדים
- מכניסים לקערת התרמומיקס את המטרפה, מוסיפים פנימה את הסוכר והחמאה ומקציפים כשלוש דקות במהירות 3 עד שהמסה הופכת תפוחה ואוורירית.
- מוסיפים לתוך הקערה את אבקת השקדים וטורפים יחד 30 שניות.
- מוסיפים את הקורנפלור והביצה טורפים 30 שניות נוספות. מעבירים את הקרם למקרר עד לשימוש.
- קולפים את האננס, מוציאים לו את הליבה ופורסים לרוחבו לפרוסות בעובי של חצי ס"מ.
- מורחים את 2 כפות החמאה על המחבת, מפזרים את 4 כפות הסוכר ומסדרים מעל את פרוסות האננס בשכבה אחידה.
- מניחים את המחבת על כיריים מעל הלהבה הרחבה ביותר ומבשלים מעל אש בינונית עד לקבלת קרמל בהיר. מסירים את המחבת מהאש.
- מרדדים את בצק העלים לעיגול בקוטר של 32 ס"מ.
- מפזרים מעל האננס שכבה נדיבה של קרם שקדים ומניחים מעליו את עיגול בצק העלים, תוחבים את שולי הבצק בין דופן המחבת לשולי שכבת האננס.
- מעבירים את המחבת לאפיה בתנור שחומם לחום של 180 מעלות למשך 30-35 דקות עד שהבצק מזהיב.
- מוציאים את המחבת מהתנור, ממתינים מעט והופכים בזהירות מעל צלחת שטוחה ורחבה.
- פורסים את הטאטן לפרוסות ומגישים חם. מומלץ להגיש עם כדור גלידה
להכנת קרם שקדים ללא תרמומיקס:
- מקציפים במיקסר, מצויד במטרפה, במהירות גבוהה את הסוכר והחמאה עד שהמסה הופכת תפוחה ואוורירית.
- מנמיכים למהירות בינונית, מוסיפים את אבקת השקדים וטורפים היטב עד שהם מעורבבים היטב עם החמאה.
- מוסיפים את הקורנפלור, מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב. מעבירים את הקרם למקרר עד לשימוש.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ychlg975