• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    טארטלט פטל ליים
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    טארטלט פטל ליים

    טארט לימון קלאסי עם תוספת שאני מאד אוהבת, פטל משתלב מצויין עם הלימון ומשדרג אותו פלאים.

    הטארט מצויין גם בגירסה פרווה

    6 טארטים קוטר 7 גובה 2

    בצק פריך

    150 גרם קמח
    100 גרם מרגרינה או חמאה קרה
    40 גרם אבקת סוכר
    40 גרם אבקת שקדים
    1 חלמון

    קולי פטל

    200 גרם מחית פטל
    14 גרם גלוקוזה
    14 גרם סוכר
    4 גרם פקטין NH
    10 גרם מיץ לימון

    קרם לימון

    125 גרם מיץ ליים או  לימון
    גרידה מלימון אחד
    65 גרם סוכר
    2 ביצים
    3 חלמונים
    50 גרם חמאת קקאו

    מרנג

    100 גרם חלבון
    180 גרם סוכר

    אופן ההכנה:

    טארט פטל לימון

    בצק פריך

    • שמים במעבד מזון קמח, אבקת סוכר, אבקת שקדים וחמאה חתוכה לקוביות ומעבדים בפולסים עד לקבלת פירורים
    • מוסיפים חלמון ומעבדים עד לקבלת בצק
    • מרדדים בין 2 ניירות אפיה לעובי של 2 מ"מ ומקפיאים כשעה.
    • מרפדים רינגים קוטר 7 גובה 2 לקינוח ואופים 160 מעלות כ15 להזהבה.

    קולי פטל

    • מחממים מחית וגלוקוז ל40 מעלות (חימום מועט, לא חייבים למדוד עם מדחום)
    • מזריעים סוכר מעורבב עם פקטין ומרתיחים
    • מוסיפים מיץ לימון
    • יוצקים בטארטלט 1/3 גובה ומקפיאים להתייצבות.

    קרם לימון

    • מערבבים מיץ ביצים וסוכר. שמים על בן מרי (סיר עם מים) ומערבבים מידי פעם עד להסמכה של המסה.
    • מסננים ומוסיפים את גרידת הלימון.
    • מוסיפים את חמאת הקקאו וטוחנים בבלנדר מוט
    • יוצקים מעל הפטל ומקררים להתייצבות לפני זילוף המרנג.

    מרנג

    • מכינים מרנג שוויצרי מהחלבון והסוכר:
    • מחממים חלבון וסוכר על בן מרי עד שהסוכר נמס (60 מעלות)
    • מעבירים למיקסר ומקציפים למרנג יציב
    • מעבירים לשק זילוף ומזלפים מעל הטארט

     

    צולם על ידי במסגרת קורס תאורה אצל אסף אמברם ולירון ברקן

    קישור מקוצר: Something went wrong
    שיתוף
    פורסם ב: טארטים, קינוחי פרווה, קינוחים אישיים תגיות: לימון, מרנג, פטל
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    טארט שוקולד לוז לפסח

    טארט שוקולד לוז לפסח

    טארט גבינה וריבת חלב

    טארט גבינה וריבת חלב

    טארט שוקולד וקרמל

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    42 תגובות

    1. תמר ספטמבר 10, 2020 בשעה 7:16 am הגב

      האם אפשר לעשות את המתכון בתבנית פאי גדולה יותר? אם כן באיזה קוטר?

      • malky adler ספטמבר 10, 2020 בשעה 10:10 am הגב

        ברור שאפשר. לתבנית קוטר 20 גובה 3 צריך להכפיל את כמויות הקרמים

    2. בלהה שוק ספטמבר 10, 2020 בשעה 9:24 pm הגב

      את המרנג משאירים כך או ששורפים ע"י ברנר?

      • malky adler ספטמבר 12, 2020 בשעה 9:24 pm הגב

        איך שרוצים. אני בחרתי לא לצרוב בברנר. אבל כמובן שאפשר לצרוב

    3. בלהה שוק ספטמבר 10, 2020 בשעה 9:25 pm הגב

      ועוד שאלה האם ניתן להמיר את המרגרינה לשמן קוקוס?

      • malky adler ספטמבר 12, 2020 בשעה 9:25 pm הגב

        עם שמן קוקוס לא ככ אפשרילהכין קלתית עם שוליים

    4. אי ל ספטמבר 11, 2020 בשעה 4:21 am הגב

      נראה מדהים.
      האם ניתן להחליף את הפטל בתות?
      האם ניתן להכין מראש ולהקפיא?

      • malky adler ספטמבר 12, 2020 בשעה 9:23 pm הגב

        ניתן להחליף לתות, וניתן להקפיא ללא המרנג

    5. דבורה ספטמבר 13, 2020 בשעה 5:34 pm הגב

      חייב מדחום לקולי פטל??

      • malky adler ספטמבר 14, 2020 בשעה 7:16 am הגב

        לא. מחממים מעט ומוסיפים סוכר ופקטין. פשוט לא להוסיף את הפקטין למסה קרה ממש.

    6. ורוניקה סויסה ספטמבר 19, 2020 בשעה 5:36 pm הגב

      האם יש תחליף לגלוקוז?

      • malky adler ספטמבר 22, 2020 בשעה 7:03 am הגב

        במקרה הזה אפשר לשים סוכר

        • דבורה ספטמבר 23, 2020 בשעה 7:00 pm הגב

          עוד שאלה…אפשר להחליף חמאת קקאו בשמן או מרגרינה?

          • malky adler ספטמבר 24, 2020 בשעה 7:17 am הגב

            אפשר מרגרינה, אני אישית לא אוהבת טעם של מרגרינה בקרמים.

      • דבורה ספטמבר 23, 2020 בשעה 10:47 am הגב

        יש לי 2 שאלות:
        – יש לי פקטין אבל לא כתוב NH זה בסדר?(אגב מה זה NH)
        – אם אני שמה סוכר במקום הגלוקוז זה אותה כמות?

        • malky adler ספטמבר 23, 2020 בשעה 1:25 pm הגב

          פקטין NH הוא פקטין רברסבילי, שניתן לחמם שנית ונותן מרקם יותר רך. אני מניחה שלך יש פקטין צהוב. את יכולה להשתמש יצא מרקם טיפה שונה.
          בגלל שמדובר בכמות קטנה של גלוקוז, את יכולה לשים סוכר באותה כמות.

          • תפארת אוקטובר 19, 2020 בשעה 10:20 am הגב

            יש תחליף לפקטין?

            • malky adler אוקטובר 19, 2020 בשעה 2:27 pm

              כדי לקבל את המרקם שרציתי יש להשתמש בפקטין. אפשר להשתמש בג'לטין אבל אז יתקבל מרקם פחות רך ויותר ג'לטיני

    7. נחמה נובמבר 2, 2020 בשעה 10:52 am הגב

      היי מלכי המתכון נראה מעולה, אשמח לדעת האם קרם הלימון צריך להגיע לטמפרטורה כלשהי או שממש רואים שמסמיך כמו בקרם פטיסייר ?

      • malky adler נובמבר 2, 2020 בשעה 11:00 am הגב

        זה מסמיך ממש, בערך 85 מעלות

        • נחמה נובמבר 3, 2020 בשעה 3:45 am הגב

          תודה רבה !

    8. חני דצמבר 31, 2020 בשעה 9:09 am הגב

      שלום מלכי,

      רציתי לשאול היכן ניתן להשיג תבניות אישיות לטרטלטים האלו.
      אני מחפשת כבר הרבה זמן בכל מיני חנויות ולא מוצאת. אולי יש לך המלצה ספציפית על מקום בו ניתן לרכוש?

      • malky adler דצמבר 31, 2020 בשעה 9:10 am הגב

        את יכולה להזמין באלי אקספרס, או אצל רויטל כהן 052-3300686

    9. מוריה ינואר 25, 2021 בשעה 7:00 pm הגב

      אשמח לדעת האם צריך להקפיא את השכבה של הלימון ?
      תודה !

      • malky adler ינואר 25, 2021 בשעה 9:26 pm הגב

        לא. מספיק מקרר להתייצבות

    10. נחמה פברואר 14, 2021 בשעה 5:54 am הגב

      היי מלכי בוקר טוב, הכנתי את הטארט בתור טארלטים אישיים וחייבת לציין שמילוי הלימון חמוץ באופן חריג, אני אוהבת קינוחים שאינם מתוקים מדי וכאן זה ממש היה כמו לאכול מיץ לימון כמו שהוא, האם יכול להיות שכמות הסוכר איננה נכונה? אולי הכוונה ל-165 גרם? ולא 65? הסתכלתי בכמה מתכונים אחרים לפאי לימון ובהם ראיתי כי כמות הסוכר הרבה יותר גדולה לעומת כאן.

      • malky adler פברואר 14, 2021 בשעה 7:17 am הגב

        ענין של טעם, המון אנשים הכינו, עשיתי להזמנות ואהבו. יחד עם הפטל והמרנג זה מאוזן.
        כמובן שהכל לטעמך, את יכולה להוסיף סוכר

    11. נחמה פברואר 16, 2021 בשעה 3:33 am הגב

      מקבלת, תודה על התשובה הזריזה והכנה. בעיקר שמחה לשמוע שזו לא הייתה טעות במתכון ואכן זה עניין רק של טעם, תודה שוב.

    12. תמר פברואר 17, 2021 בשעה 5:48 am הגב

      שלום מלכי, הייתי שמחה לדעת בגרסה החלבית האם ניתן להמיר את חמאת הקקאו בחמאה רגילה באותה הכמות ?

      • malky adler פברואר 17, 2021 בשעה 7:35 am הגב

        כן

    13. יהודית נובמבר 16, 2021 בשעה 8:28 pm הגב

      הי מלכי,
      לכמה זמן מחזיק מעמד המרנג?
      יש לי אירוע במוצ"ש ואני רוצה להכין בשישי.

      תודה

      • malky adler נובמבר 17, 2021 בשעה 8:01 am הגב

        אם את צורבת אפשר להכין בשישי. אני תמיד מעדיפה להכין את המרנג הכי קרוב להגשה

    14. מירית מאי 23, 2022 בשעה 5:55 pm הגב

      היי מלכי.
      רציתי לשאול… איך יוצרים שהפטל נשאר ככה יפה בקישוט הטארט ולא מגיר נוזלים ונהיה מושי כזה…
      אשמח למשוב…
      קיבלתי כל מיני תשובות אבל זה לא יצא ככה בכל הפעמים שניסיתי

      • malky adler מאי 24, 2022 בשעה 2:27 pm הגב

        לאחר זמן הפטל מגיר נוזלים. שמים סמוך להגשה

    15. תמר פרץ אוקטובר 31, 2023 בשעה 9:05 pm הגב

      האם חמאת הקקאו נצרכת במתכון?
      ובמה אפשר להחליפה?

      • malky adler נובמבר 2, 2023 בשעה 12:10 pm הגב

        אפשר לשים 80 גרם חמאה

    16. אביטל פברואר 5, 2024 בשעה 12:07 am הגב

      הי,
      נראה מדהים והצורה שלהם ממש יפה!
      התבנית מאלי אקספרס? בקלות לך לשלוח קישור?
      חיפשתי שם מלא ולא ממש מצאתי….
      מאד מאד יעזור!
      תודה!

      • malky adler פברואר 12, 2024 בשעה 10:24 am הגב

        זה רינגים, לא מאלי אקספרס, אבל יש שם רינגים שחורים מחוררים ממש טובים

    17. יובל מרץ 6, 2024 בשעה 11:23 am הגב

      היי יש הבדל אם אשתמש באבקת גלוקוזה או סירופ ?

      • malky adler מרץ 10, 2024 בשעה 12:53 pm הגב

        לדעתי במקרה הזה יעבוד

    18. קים יעבץ יוני 14, 2024 בשעה 2:52 pm הגב

      נראה מעולה.
      האם באפייה של התחתית צריך לשים מעל ״משקולת״ או שפשוט לאפות בלי כלום בתוך הרינג?

      • malky adler יוני 19, 2024 בשעה 5:56 am הגב

        אני אופה ישר מהמקפיא ללא משקולת

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס