15 תבניות טארט אישיות קוטר 8 ס"מ
חומרים:
לבסיס (קלתית)
300 גר' קמח (2 כוסות + כף)
1/2 כוס סוכר
200 גר' חמאה / מרגרינה
ביצה
כף מים קרים
תמצית וניל
למילוי
1+1/2 כוסות סוכר
3/4 כוס שמנת מתוקה חלבית או פרווה
3 כוסות תערובת אגוזים (לוז, מלך, פקאן, שקדים וקשיו)
אופן ההכנה:
הכנת הקלתית:
- שמים במעבד מזון את כל החומרים מלבד הביצה, הוניל והמים ומעבדים לתערובת פירורית
מוסיפים ביצה, וניל ומים ומעבדים מעט עד לקבלת גושים גדולים - אוספים את הבצק לבצק
- מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפיה לעובי של 3-4 מ"מ ומקררים כשעתיים
- מרפדים תבנית פאי מהדקים לדפנות ומסירים עודפי בצק מהשוליים.
מכניסים להקפאה לשעה לפחות - מכסים את הקלתית בנייר אפיה ושופכים קטניות כמשקולת אופים כ10 דקות (פעולה זו נקראת אפייה עיוורת) מסירים את המשקולת ונייר האפייה ואופים עוד 3 דקות, מצננים את הקלתית.
הכנת המלית
- שמים את הסוכר בסיר ע"ג האש וממיסים לקרמל, עד לקבלת צבע ענברי.
- במקביל מחממים את השמנת.
- כשהסוכר מקבל צבע ענברי מוסיפים את השמנת החמה (זהירות התערובת מבעבעת), מנמיכים את האש ומבשלים עוד מספר דקות עד שמתקבלת תערובת טופי חלקה.
- מוסיפים את הפיצוחים ומערבבים עד שהם מצופים בטופי.
- יוצקים לקלתית ואופים 15 דקות.
- אם מכינים בתבנית גדולה יש להאריך את זמן האפייה בכ10 דקות
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ycsu2wye
היי מלכי,
במידה ועושים טארט אחד גדול לאיזה גודל של תבנית (עגולה או ריבוע / מלבן) הכמות מספיקה?
תודה!
קוטר 24
היי
כמה זמן אפשר לשמור ואיך?(קירור , מקפיא או קופסא אטומה בחוץ)
שבוע ימים בקופסה אטומה, אפשר גם להקפיא ליותר זמן
להוציא את הטארטלאים מהתבנית\הרינג לפני ששמים בתוכו את הפיצוחים?
כן
היי את הפיצוחים יש לקלות לפני הציפוי??
לא חובה
היי מלכיי, עשיתי את מילוי הטארלט (על טרארלטים מוכנים מפאת קוצר הזמן) לאירוסין של אחותי, אני חייבת לציין שזה פשוט נחטף כלא היה!!! מתכוןן מושלםםם!!!
תודה רבה!
כיף לשמוע. תודה ומזל טוב!!
הי מלכי,אפשר להכין עם טארטלטים קנויים מוכנים? אין בעיה לאפות אותם שוב עם המילוי?
אין בעיה
היי מלכי אשמח לקבל מתכון לטארטלים במילוי שוקולד ופיצוחים עם יש לך
כן. טארט שוקולד ופיצוחים. כנסי לקישור
היי האם חייב לאפות שוב בסוף? למה?? אפשר להכין בלי לאפות בפעם שניה?
אני לא אופה את הקלתית עד הסוף, מעדיפ]ה אפייה נוספת ואז הטופי והפיצוחים יושבים טוב בתוך הקלתית
הי אני מעוניינת לעשות פרוונ ואני לא נוהגת להתמש במרגרינה, יש אפשרות להמיר בשמן?
או במשהו אחר?
קלתיות בצק פריך לא ממש יעבדו עם שמן
הי מלכי
כמה טארטים בגודל 8 יוצא בסך הכל?
כתוב 15
יש מתכון פרווה ? מה התחליף לשמנת מתוקה ?
אפשר לעשות את הטופי עם קרם קוקוס
היי
אפשר לשים ריץ' במקום שמנת?
שמנת מתוקה
היי לא הבנתי… אם אני רוצה פרווה האם אפשר ריץ?
כן
היי
בשביל טארטלטים קטנים שמים פקאנים / בוטני / קשיו שלמים או מרוסקים?
אי שאת אוהבת