תבנית פאי קוטר 26
חומרים:
לבצק
250 גרם קמח
125 גרם חמאה/מרגרינה
125 גרם אבקת סוכר
50 גרם אבקת שקדים
1 ביצה
לקרם שקדים
100 גרם חמאה / מרגרינה רכה
60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
100 גרם אבקת שקדים
כף קורנפלור
1 ביצה
1 חלמון
1 כף ליקר אמרטו
לשכבת האגסים
8-10 אגסים
1 ליטר מים
1 ק"ג סוכר
מקל קינמון
1/2 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
בצק
- מכניסים את הקמח, הסוכר, אבקת השקדים והחמאה/המרגרינה למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.
- מוסיפים את הביצה ומעבדים רק עד שהתערובת מתגבשת לבצק.
- שמרדדים בין 2 ניירות אפיה לעובי של 5 מ"מ ומקררים כשעה לפחות.
קרם השקדים
- מערבבים במיקסר עם וו גיטרה (K) , חמאה/מרגרינה ואבקת סוכר עד לקבלת תערובת קרמית. אם יש צורך עוצרים את פעולת המיקסר ומנקים את הדפנות בעזרת לקקן.
- מוסיפים אבקת שקדים וקורנפלור ומערבבים.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה ביצה וחלמון טרופים.
- מגבירים את המהירות ומקציפים כ5 דקות. מוסיפים אמרטו ומקררים את הקרם במקרר כשעתיים.
אגסים
- קולפים את האגסים, חוצים אותם ומוציאים את הליבה
- מרתיחים מים וסוכר עם מקל קינמון ותמצית וניל
- מבשלים את האגסים כ15 דק' לריכוך, מסננים ומצננים.
- מרפדים בתבנית פאי את הבצק מורחים את הקרם ומסדרים חצאי אגסים.
- אופים כ35 דקות בחום של 180 מעלות.
- מקררים.
- ניתן למרוח מעט ריבת משמש או נפאז' להברקה
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yc3cjyzm