את הטארט הזה אפיתי על משטח אפיה חדשני העשוי מפלדה FAST & CRUST , אפיה על המשטח נותן תוצאה של מרקם פריך ומתפצח. הטארט עשוי מבצק עלים שרידדתי בצורה חופשית וללא תבנית. מתקבל טארט כפרי וטעים בשילוב אגסים ביין וקיבלנו מנה מנצחת.
חומרים
1/2 חבילה בצק עלים מוכן
לקרם פרג'פאן
125 גר' חלב (1/2 כוס)
כפית משחת ווניל או תמצית ווניל
1 חלמון
30 גר' סוכר (2 כפות)
6 גר' קורנפלור (כפית)
5 גר' קמח (כפית)
50 גר' חמאה
50 גר' אבקת סוכר (1/4 כוס)
56 גר' אבקת שקדים (2/3 כוס)
11 גר' קורנפלור (2 כפיות)
1 ביצה
אגסים ביין
6 אגסים
1 ליטר מים
1/4 כוס יין אדום
100 גר' סוכר (1/2 כוס)
מקל קינמון
אופן ההכנה
קרם פטיסייר
- מרתיחים את החלב הווניל
- טורפים בקערה את החלמונים עם הסוכר ומוסיפים את הקורנפלור והקמח
- כשהחלב רותח יוצקים כשליש ממנו על תערובת החלמונים. טורפים היטב ומחזירים לסיר – פעולה זו נקראת השוואת טמפרטורות.
- מערבבים נמרצות על מנת שלא ייווצרו גושים ושהחלב לא יישרף.
- מרגע הרתיחה מערבבים עוד כדקה עד הסמכה
קרם שקדים
- מערבבים במיקסר עם וו גיטרה (K) , חמאה ואבקת סוכר עד לקבלת תערובת קרמית. אם יש צורך עוצרים את פעולת המיקסר ומנקים את הדפנות בעזרת לקקן.
- מוסיפים אבקת שקדים וקורנפלור ומערבבים.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה ביצה
- מוסיפים את קרם הפטיסייר שהכנו ומערבבים
- מקררים מכוסה בניילון נצמד במקרר כשעה
לגירסה פרווה – ממירים את החמאה במרגרינה ואת החלב בחלב סויה.
אגסים ביין
- קולפים את האגסים, חוצים ומגלענים
- מרתיחים את המים , הסוכר, היין והקינמון
- מוסיפים את האגסים ומרתיחים שוב
- מבשלים 10 דק' ומצננים
- מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ
- קורצים עיגול בקוטר 24 ס"מ בעזרת תבנית או צלחת
- מורחים את הקרם ומשאירים 2 ס"מ בשוליים
- מקפלים את השוליים פנימה על מנת שהקרם לא ייזל באפייה
- מסדרים את האגסים ע"ג הקרם
- מניחים על משטח FAST & CRAST או אבן שמוט או תבנית שחוממה מראש בתנור בחום של 190 מעלות כ30 דק' עד שהבצק אפוי
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y78bar2m