מתכון לטארט בטעמי בקלואווה, מלית אגוזים עשירה ומתובלת ומעל שערות קדאיף.
המתכון של חברתי מרילין איילון המוכשרת מהבלוג המוצלח Ma Blogeria
תבנית פאי בקוטר 26 או 6 תבניות אישיות
חומרים:
לבצק
300 גרם (2 כוסות +כף) קמח
100 גרם(1/2 כוס) סוכר
קורט מלח
קליפה מלימון שלם מגוררת
200 גרם חמאה (או מרגרינה) קרה חתוכה לקוביות
1 חלמון של ביצה גדולה
למלית
200 גרם (2 כוסות) אגוזים טחונים גס (מלך, פקאן, בוטנים, שקדים או תערובת מהם)
1/2 כוס סוכר
שקית סוכר וניל
קליפה מ- 2 לימונים שלמים מגוררת
1/2 כפית קינמון טחון
1/2 כפית ציפורן טחון
1/2 כפית הל טחון
1 חלמון ביצה
לקדאיף
150 גרם שערות קדאיף מופשרות (כ- חצי קופסה)
שקית סוכר וניל
50 גרם חמאה (או מרגרינה) מומסת
לסירופ
חצי כוס מים
חצי כוס סוכר
2 טיפות תמצית מי ורדים
אופן ההכנה:
בצק:
- מכניסים את הקמח, הסוכר, המלח וגרידת הלימון למעבד מזון ומערבבים, מוסיפים את החמאה ומעבדים עד שהתערובת דומה לפירורים, מוסיפים את החלמון ומעבדים רק עד שהתערובת מתגבשת לבצק.
- על משטח מעט מקומח מרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ, מעבירים אותו לתבנית פאי מתפרקת, מהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות, ומקפיאים ל- רבע שעה.
מלית:
- מערבבים את כל מצרכי המלית, מהדקים על הבצק הקפוא .
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ל- 20 דקות או עד שהמלית מזהיבה מעט. מוציאים את הפאי ומשאירים את התנור דלוק.
קדאיף:
- מערבבים את שערות הקדאיף עם החמאה המומסת ומסדרים בשכבה אחידה על תבנית שטוחה בינונית מרופדת נייר אפיה.
- מפזרים מעל את סוכר הוניל
- אופים כ- 5-6 דקות או עד שהן מזהיבות ומסדרים אותם על הפאי בצורה נאה.
סירופ:
- שמים בסיר קטן את המים עם הסוכר, מביאים לרתיחה ומבשלים 3 דקות, ומכבים.
- מוסיפים את מי הורדים, מערבבים ומטפטפים בעזרת כפית על הפאי, מעל הקדאיף.
- אם רוצים, מקשטים בעלי נענע סביב סביב. או בפיסטוקים.
צילום: דניה ויינר סטיילינג: אוריה גבע
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ycorfxw9
האם אפשר להשתמש בטרטלטים מוכנים?
כן, צאין שום בעיה