טארט גבינה כולם אוהבים, שוקולד כולם אוהבים, אז למה לא לשלב בניהם. טארט גבינה מנומר שגם הבצק מורכב מבצק פריך קקאו ובצק לבן וגם המלית משויישת.
רינג בקוטר 20
חומרים:
לבצק פריך בהיר
150 גר' קמח (כוס + כף)
50 גר' (1/4 כוס) סוכר
100 גר' חמאה
1 חלמון
לבצק פריך קקאו
75 גר'(1/2 כוס) קמח
10 גר' (3/4 כף) קקאו
45 גר' חמאה
30 (2 כפות) א. סוכר
15 גר' (כף) אבקת שקדים
1 חלמון
(כמות הבצק מספיקה ל2 טארטים)
למלית
270 גרם גבינת שמנת 30%
210 מ"ל שמנת מתוקה (3/4 מיכל+כף)
75 גרם סוכר (5 כפות)
3 ביצים
2 כפות אבקת קקאו
אופן ההכנה:
לבצק
- מכינים כל בצק בנפרד
- שמים במעבד מזון את כל החומרים מלבד הביצה מעבדים לתערובת פירורית
- מוסיפים ביצה ומעבדים מעט עד לקבלת גושים גדולים
- אוספים את הבצק לגוש
- מרדדים את הבצק הבהיר בין 2 ניירות אפיה, שמים בכמה מקומות חתיכות מהבצק החום ומרדדים שוב. מקררים למשך לילה. אם ממהרים ניתן לקרר כשעתיים.
- מחממים תנור ל 160 מעלות.
- מרפדים את הרינג ומהדקים לדפנות ומסירים עודפי בצק מהשוליים.
- מכניסים להקפאה ל15 דקות את התבנית
- שמים נייר אפיה על הבצק ומפזרים קטניות כמשקולת אופים כ15 דק' (אפייה עיוורת) מסירים את הקטניות ונייר האפיה ומצננים
למלית
- מערבבים את חומרי המלית מלבד הקקאו
- מעבירים 1/3 לקערה אחרת ומערבבים עם הקקאו
- יוצקים לסרוגים מ2 התערובות על הבצק האפוי חלקית ובעזרת סכין יוצרים דוגמת שיש
- אופים 10 דק' בחום של 160 מעלות, מנמיכים את החום ל140 מעלות ואופים עוד כ20 דק'
- מצננים
- מאבקים באבקת סוכר
ציום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y8dm3y7y