טארט מיוחד דקואז עם קרם פטיסייר פרווה על בסיס מיץ תפוזים מעוטר בפירות הדר טריים.
רינג בקוטר 20 ס"מ
חומרים:
לדקואז:
4 חלבונים
120 גר' סוכר
60 גר' אבקת שקדים
30 גר' קוקוס
45 גר' קמח
120 גר' סוכר
אבקת סוכר לאיבוק
לקרם פטיסייר תפוז
1/2 ליטר מיץ תפוזים סחוט טרי
6 חלמונים
125 גר' סוכר
60 גר' קורנפלור
גרידת תפוז
לעיטור
פלחי אשכולית אדומה וצהובה מפולטים
אופן ההכנה:
- מכינים את הדקואז: מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב
- מערבבים את יתרת החומרים ומוסיפים בהדרגה לקצף.
- מרפדים את הרינג בנייר אפייה. מעבירים את התערובת לשק זילוף ומזלפים צורת שבלול מהמרכז כלפי חוץ. על השוליים מזליפים עוד עיגולים ליצירת שוליים.
- מחממים תנור ל170 מעלות
- מאבקים את הדקואז באבקת סוכר ואופים 20 דקות
- משחררים את הרינג ואופים עוד כ5 דקות.
קרם פטיסייר תפוז
- מרתיחים מיץ תפוזים וגרידת תפוז
- טורפים בקערה את החלמונים עם הסוכר ומוסיפים את הקורנפלור.
- כשהמיץ רותח יוצקים כשליש ממנו על תערובת החלמונים. טורפים היטב ומחזירים לסיר – פעולה זו נקראת השוואת טמפרטורות.
- מערבבים נמרצות על מנת שלא ייווצרו גושים ושהקרם לא יישרף.
- מרגע הרתיחה מערבבים עוד כ2 דקות.
- יוצקים על ניילון נצמד ועוטפים על מנת שלא ייווצר קרום.
- מקררים במקרר.
- כאשר הקרם התקרר, מקציפים אותו עם וו גיטרה ומעבירים לשק זילוף.
- מזלפים בצורה נאה במרכז הטארט.
- מקשטים בפלחי אשכולית מפולטים.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y6u6csbq
יצא מעולה!
תודה על המתכון המוצלח:)