בצק פריך נימוח במילוי קרם פיסטוק ודובדבנים, ביס של עונג.
תבנית/רינג בקוטר 20
חומרים
לבצק פריך
150 גרם קמח
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
100 גר' חמאה /מרגרינה
1 חלמון
למלית
200 גר' מלית דובדבנים או אוכמניות מוכנה
לקרם שקדים פיסטוק
100 גר' חמאה/מרגרינה
40 גר' (2 כפות) מחית פיסטוק
100 דר' (1/2 ככוס) אבקת סוכר
100 גר' אבקת שקדים
2 ביצים M
כפית קורנפלור
כ-20 דובדבנים טריים או דובדבני אמרנה
אופן ההכנה
קלתית:
- שמים במעבד מזון את כל החומרים מלבד הביצה מעבדים לתערובת פירורית
- מוסיפים ביצה ומעבדים מעט עד לקבלת גושים גדולים
- אוספים את הבצק ומרדדים בין 2 ניירות אפיה לעובי של 3 מ"מ
- מקררים למשך לילה. אם ממהרים ניתן לקרר כשעתיים.
- מחממים תנור ל 160 מעלות.
- מרפדים את הרינג ומהדקים לדפנות ומסירים עודפי בצק מהשוליים.
- מכניסים להקפאה ל30דקות
- אופים כ15 דק' מצננים
- מורחים את מלית הדובדבנים או האוכמניות על הבצק
קרם שקדים פיסטוק
- שמים במעבד מזון את כל החומרים מלבד הביצים ומערבבים לתערובת אחידה.
- מוסיפים את הביצים זו אחר זו ומערבבים לתערובת אחידה.
- מצננים כחצי שעה
- יוצקים על המלית ומפזרים חצאי דובדבנים
- אופים כ30 דק' בחום של 160 מעלות
- מצננים ומפדרים באבקת סוכר
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ya3mwhc3
שלום, הטארט נראה מושלם!
אני גרה בחו"ל ואיך לי אפשרות להשיג מלית דובדבנים ומחית פיסטוק ניתן להכין בבית עם דובדבנים טריים ופסטוק??
תודה רבה. במקום מלית דובדבנים את יכולה לשים ריבה איכותית עם חתיכות פרי. יש גם דובדבנים טריים בטארט בלי קשר למלית.
מחית פיסטוק את יכולה להכין לבד. קלי פיסטוקים ותטחני במעבד מזון מספר דקות עד שהשמן כל הפיסטוקים יצא, ניתן להוסיף כפית שמן. תכיני כמות של לפחות 400 גרם כדי שהמעבד מזון יצליח לטחון, זה נשמר זמן רב.
בהצלחה!!