אני מקפידה ונהנית ללכת כל הזמן להשתלמויות של שפים שמגיעים מחו"ל ומעבירים סדנאות אומן בארץ, כדי ללמד טכניקות חדשות, טרנדים מעניינים ושילובי טעמים. את הרעיון לשלב צנוברים בקינוח קיבלתי מהשף פוסטו מאיטליה שהגיע לכאן לשבוע של סדנא ולימד אותי המון, הוא הכין כמובן את הטארט הקלאסי האיטלקי טארט דה לה נונה עם פטיסייר וצנוברים אני לקחתי את זה לכיוון שלי והרי התוצאה.
תבנית 23X8
חומרים
בצק פריך
150 גר' קמח (1 כוס+כף)
100 גר' חמאה /מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
40 גר' אבקת סוכר (1/4 כוס+כף)
40 גר' אבקת שקדים (1/2 כוס פחות כף)
1 חלמון
קרם פטיסייר
125 מ"ל (1/2 כוס) חלב או חלב סויה
כפית משחת או תמצית ווניל
1 חלמון
30 גרם (2 כפות) סוכר
6 גרם (כפית) קורנפלור
5 גרם (כפית) קמח
קרם פיסטוק
50 גרם חמאה/מרגרינה
20 גרם (1/2 כף) מחית פיסטוק
50 גרם אבקת סוכר
50 גרם (2/3 כוס) אבקת שקדים
1 ביצה M
3 גרם (1/2 כפית) קמח
כף מחית אמרנה – לא חובה
100 גרם צנוברים
אופן ההכנה:
בצק:
- שמים במעבד מזון את כל החומרים מלבד החלמון ומעבדים לתערובת פירורית
- מוסיפים חלמון ומעבדים מעט עד לקבלת גושים גדולים
- מרדדים בין 2 ניירות אפייה ומקפיאים כ20 הדקות
- מרפדים תבנית טארט בסיס ושוליים, ומקפיאים כחצי שעה
- שמים נייר אפיה ועליו משקולת של קטניות ואופים בחום של 160 מעלות 20 דקות. מסירים את המשקולת
קרם פטיסייר
- מרתיחים את החלב הווניל
- טורפים בקערה את החלמון עם הסוכר ומוסיפים את הקורנפלור והקמח
- כשהחלב רותח יוצקים אותו על תערובת החלמונים. טורפים היטב ומחזירים לסיר – פעולה זו נקראת השוואת טמפרטורות.
- מערבבים נמרצות על מנת שלא ייווצרו גושים ושהחלב לא יישרף.
- מרגע הרתיחה מערבבים עוד כדקה עד הסמכה
קרם פיסטוק
- מערבבים במיקסר עם וו גיטרה (K) , חמאה ואבקת סוכר עד לקבלת תערובת קרמית. אם יש צורך עוצרים את פעולת המיקסר ומנקים את הדפנות בעזרת לקקן.
- מוסיפים אבקת שקדים, מחית פיסטוק וקמח ומערבבים.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה ביצה
- מוסיפים את קרם הפטיסייר שהכנו ומערבבים
- אם בחרנו להוסיף מחית אמרנה מוסיפים לתערובת ומערבבים
- מקררים מכוסה בניילון נצמד במקרר כשעה
- יוצקים את הקרם לטארט ומפזרים צנוברים
- אופים עוד כ30 דקות להתייצבות הקרם
- מצננים ומפדרים באבקת סוכר
צילום: אסף אמברם סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y8gp8zrl
וואו נראה מושלםםם חייבת להכין.. תודה על מתכונים מושקעים🙏
לרינג בקוטר 28, בכמה להכפיל?
כנסי כאן לטבלת המרות