שילוב של גבינה וחלבה, עם בסיס של קדאיף, מה יותר ישראלי מזה?
טעם החלבה מגיע מהטחינה, לא שכחתי אותו ברשימת המרכיבים…
תבנית בקוטר 24
חומרים:
לקלתית קדאיף
150 גר' שערות קדאיף
60 גר' חמאה ממסת
כפית וניל
50 גר' אבקת סוכר (1/4 כוס)
למלית גבינה וחלבה
150 גר' גבינת שמנת
100 גר' גבינה לבנה
1 מיכל שמנת מתוקה
1/3 כוס טחינה גולמית
1/4 כוס דבש
2 כפות אבקת סוכר
1/2 כפית וניל (משחה או תמצית)
5 גר' ג'לטין (כפית שטוחה) מומס ב30 מ"ל מים (1/8 כוס)
לקישוט
פיסטוקים קצוצים
אופן ההכנה:
קדאיף
- גוזרים את הקדאיף
- שופכים את הווניל והחמאה המומסת על הקדאיף ומערבבים היטב בעזרת הידיים עד שכל הקדאיף יהיה משומן.
- מוסיפים אבקת סוכר ומערבים
- מרפדים את הרינג כמו קלתית תחתית ודפנות
- אופים בחום של 150 מעלות כ30 דק' להזהבה.
מלית
- מקציפים את השמנת המתוקה , הווניל ואבקת הסוכר
- מוסיפים את הגבינות , הטחינה והדבש וממשיכים להקציף על לקבלת תערובת אחידה
- ממיסים את הג'לטין במיקרו כ10 שניות עד לקבלת נוזל שקוף ללא גושים. מוסיפים אל הג'לטין 2 כפות מהגבינה ומערבבים.
- מוסיפים את הג'לטין אל תערובת הגבינה ומערבבים
- יוצקים אל הטארט ומצננים
- מקשטים בפיסטוקים קצוצים
צילום: נחמי וולף סטיילינג: מיכל ליבוביץ'
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ybezelrq
הי מלכי,
האם ניתן להחליף את הדבש בסילאן?
תודה
מירה
כן. הטעם קצת שונה.
מתכוננים מהממים, איפה את משיגה שיערות קאדיף בכשרות מהודרת תודה
אני קונה ב"שיווק ישיר" בבני ברק. מניחה שיש גם בסופרים
במה אפשר להחליף את הגבינת שמנת? בשמנת חמוצה אולי?
זה עוגת גבינה, לא ניתן להחליף גבינה בשמנת חמוצה, זה מוצר שונה לחלוטין.