טארט אישי שוקולדי, בטארט שילבתי 3 מרקמים, בצק פריך, קרם שקדים אפוי ומוס שוקולד ולבסוף ציפוי שוקולדי מפנק. אם תקשטו בדיסקית שוקולד תקבלו עוד קראנצ'יות של השוקולד המטומפרר, כך שבכל ביס תקבלו כמה מרקמים בטעמי שוקולד מפנקים.
לאוהבי השוקולד…
8 יחידות קוטר 7 ס"מ גובה 2 ס"מ
חומרים:
בצק פריך קקאו
140 גרם (כוס) קמח
20 גרם (כף וחצי) קקאו
85 גרם חמאה/מרגרינה
56 גרם (חצי כוס) אבקת סוכר
30 גרם (2 כפות) אבקת שקדים
קורט מלח
1 ביצה
1 חלמון
קרם שקדים שוקולד
2 ביצים L
115 גרם (2/3 כוס) סוכר דמררה
85 גרם (3/4 כוס+כף) אבקת שקדים
8 גרם (כף) קורנפלור
20 גרם (2 כפות) קקאו
100 גרם (1/2 כוס) שמן
מוס שוקולד
60 מ"ל (1/4 כוס) שמנת מתוקה או שמנת צמחית (1)
15 גרם (כף) סוכר
45 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל (חצי כוס) שמנת מתוקה או שמנת צמחית (2)
גלאסז קקאו
70 גרם (1/2 כוס) קקאו
150 מ"ל (2/3 כוס) חלב או תחליף חלב
200 גרם (כוס) סוכר
50 מ"ל (1/4 כוס) מים
10 גרם ג'לטין מומס ב60 מ"ל מים (1/4 כוס)
אופן ההכנה:
בצק פריך קקאו
- מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, אבקת סוכר ואבקת שקדים
- מוסיפים ביצה וחלמון, קמח וקקאו ומערבבים לאיחוד
- מרדדים בין 2 ניירות אפיה לעובי של 3 מ"מ ומקפיאים
- קורצים בסיס עם רינג , חותכים רצועה בגובה 2 ס"מ ומסדרים בשולי הרינג, מהדקים היטב לבסיס
- מקפיאים כחצי שעה
- אופים ישר מהמקפיא 10 דקות בחום של 160 מעלות
קרם שקדים
- מערבבים במעבד מזון את כל החומרים
- מזלפים 3/4 גובה בטארטים ואופים 170 מעלות כ20 דקות
- אם הקרם תפח מעל שולי הרינג מיישרים לגובה הרינג
מוס שוקולד
- מחממים שמנת (1) וסוכר לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד
- משהים כדקה וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת תערובת אחידה
- מצננים לטמפרטורת הגוף
- מקציפים שמנת (2) למרקם יוגורט ומקפלים אל הגנאש
- יוצקים לתבנית שקעים בקוטר 6 ס"מ ומקפיאים כ6 שעות לפחות (תבנית מספר 53)
גלאסז קקאו
- מרתיחים את כל חומרי הציפוי למעט הג'לטין. .
- מקררים מעט, מוסיפים את הג'לטין וטוחנים לאיחוד
- מצננים לטמפרטורת הגוף (רצוי להכין יום לפני השימוש)
- מניחים את המוס הקפוא ע"ג רשת ויוצקים את הציפוי
- מניחים את המוס מעל הטארטלט
מקשטים בדיסקיות שוקולד מרובעות
הערות:
-
ניתן להכין בגירסה פרווה
-
ניתן להכין כטארט גדול בקוטר 18 גובה 2.5
-
אם רוצים קוטר 20 גובה 3 יש להכין פי 1.5
-
ניתן להשתמש בטארטלטים קנויים
צילום: דרור קאליש סטיילינג: לינוי לנדא
המתכון הופק עבור מגזין טעימות – שבועות 2019
שלום מלכי, נראה מדהים!
בכמה צריך להכפיל לתבנית בקוטר 26?
כמות כפולה תספיק?
פי 2.5
ערב טוב, האם אפשר להקפיא את הטארטים למשך חודש בערך?
והאם ישרוד נסיעה של כשעה וחצי?
תודה!!
אפשר להקפיא בקופסה סגורה. אמור לשרוד ברכב ממוזג, ממליצה לקחת קפוא
היי,
מזה תבנית 53?
תבנית חצי כדור פחוס
היי
כמה ימים מראש אפשר לאפות את הטארטים ושעדיין ישארו במיטבם?
ולשמור בימים האלה במקרר/מקפיא?
את הטארטים המוכנים אפשר לשמור במקפיא בקופסה אטומה גם שבועיים – שלושה (בלי קישוטי שוקולד)
היכן שומרים את הטארט המוכן?
מקרר