הטארט הזה תמיד קוצר מחמאות. שוקולד טופי ופיצוחים מהווים שילוב מושלם. נצרף להם טראפלס שוקולד לקישוט
רינג או תבנית טארט בקוטר 24
חומרים
לבצק
250 גרם קמח (כוס ו3/4)
70 גרם אבקת שקדים (1/2 כוס)
40 גרם אבקת סוכר
150 גרם חמאה / מרגרינה
1 ביצה
למילוי פיצוחים
150 גר' סוכר (3/4 כוס)
1/3 כוס שמנת מתוקה או צמחית
1 כוס תערובת אגוזים (לוז, פיסטוק, פקאן, שקדים)
לגנאש שוקולד
250 גר' שוקולד מריר
200 מ"ל שמנת מתוקה או צמחית
1 כף ליקר שוקולד
אופן ההכנה:
בצק
- שמים במעבד מזון את כל החומרים מלבד הביצה ומעבדים לתערובת פירורית
- מוסיפים ביצה ומעבדים מעט עד לקבלת גושים גדולים
- מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפיה ושמים במקרר לפחות שעתיים עדיף יותר
- מרפדים את הרינג או התבנית ומסירים עודפי בצק מהשוליים.
- מכניסים להקפאה ל15 דקות
- מחממים תנור ל180 מעלות
- מכסים את הקלתית בנייר אפיה ושופכים קטניות כמשקולת אופים כ10 דקות (פעולה זו נקראת אפייה עיוורת) מסירים את המשקולת ונייר האפייה ואופים עוד 15 דקות עד לקבלת צבע זהוב, מצננים את הקלתית
מלית הפיצוחים
- קולים את הפיצוחים כ8 דקות בתנור בחום של 180 מעלות
- שמים את הסוכר בסיר ע"ג האש וממיסים לקרמל, עד לקבלת צבע ענברי.
- במקביל מחממים את השמנת, לא להרתיח.
- כשהסוכר מקבל צבע ענברי מוסיפים את השמנת החמה (זהירות התערובת מבעבעת), מנמיכים את האש ומבשלים עוד מספר דקות עד שמתקבלת תערובת טופי חלקה.
- מוסיפים את הפיצוחים ומערבבים עד שהם מצופים בטופי.
- יוצקים אל הקלתית ומיישרים לשכבה אחידה
גנאש שוקולד
- מחממים שמנת לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד, ממתינים כדקה ומערבבים לקבלת קרם חלק
- מוסיפים את הליקר ומצננים לטמ' החדר.
- יוצקים על הפיצוחים
- מקררים כשעתיים במקרר לייצוב
- מקשטים בטראפלס
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yd6nup5h
האם אפשר להקפיא?
כן. בקופסה אטומה