• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    טארט שוקולד עם שכבת קראנץ'
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    טארט שוקולד עם שכבת קראנץ'

     

    טארט שוקולד הוא אחד הטארטים הקלאסיים והאהובים, ולפעמים אנחנו רוצים אותו סופר מיוחד ומושקע כמו בויטרינות בפריז, אז קבלו טארט שוקולד עם כמה שכבות ומרקמים.
    אתם יכולים להכין רק עם הקראנץ והגנאש, עדין יהיה נפלא.

     

    טארט שוקולד עם שכבת קראנץ'

    טארט קוטר 24 או 2 טארטים קוטר 18

    חומרים

    לבצק

    300 גרם קמח (2 כוס+כף)
    200 גרם חמאה /מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
    80 גרם אבקת סוכר (1/2 כוס+כף)
    80 גרם אבקת שקדים (כוס פחות כף)
    1 ביצה

    קראנץ

    50 גרם שוקולד מריר
    20 גרם חמאת קקאו
    45 גרם מחית פרלינה (נוגט)
    50 גרם פייטה – שבבי וופל

    גנאש

    200 גרם שמנת מתוקה או צמחית
    250 גרם שוקולד מריר

    גלאסז'

    30 גרם שמנת מתוקה או צמחית
    35 גרם סוכר
    15 גרם גלוקוזה
    35 מ"ל מים
    15 גרם קקאו
    2 גרם ג'לטין מומס ב12 גרם מים

    קרמו שוקולד

    40 גרם שמנת מתוקה או צמחית
    40 גרם חלב או חלב סויה
    1 חלמון
    10 גרם (כף) סוכר
    50 גרם שוקולד מריר

    אופן ההכנה:

    בצק פריך

    • שמים במעבד מזון את כל החומרים מלבד הביצה ומעבדים לתערובת פירורית
    • מוסיפים ביצה ומעבדים מעט עד לקבלת גושים גדולים
    • מרדדים בין 2 ניירות אפייה ומקפיאים כ20 הדקות
    • קורצים עיגול בקוטר 24 או 2 עיגולים בקוטר 18 חותכים רצועה בגובה 3 ס"מ ומניחים על דופן הרינג, מהדקים את הרצועה לתחתית שקרצנו כך שמתקבלת קלתית שלמה
    • מכסים בנייר אפיה וממלאים בקטניות כמשקולת אופים 15 דקות בחום של 160 מעלות
    • מסירים את המשקולת ואופים עוד 10-15 דקות להזהבה

    קראנץ

    • ממיסים את השוקולד וחמאת הקקאו
    • מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה
    • מרדדים בין 2 ניירות אפיה לעובי של 2-3 מ"מ ומקפיאים כ20-30 דקות
    • קורצים עיגול בקוטר 20 או 2 עיגולים בקוטר 16

    גנאש

    • מחממים את השמנת לסף רתיחה
    • יוצקים על השוקולד ומשהים כדקה
    • טוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת תערובת חלקה
    • יוצקים מעט מהגנאש לקלתית
    • מניחים את הדיסקית קראנץ ויוצקים את שאר הגנאש
    • מצננים להתייצבות

    גלאסז'

    • מרתיחים שמנת סוכר וגלוקוזה
    • מוסיפים מים וקקאו ומרתיחים ל103 מעלות
    • מוסיפים ג'לטין וטוחנים
    • מקררים ל35 מעלות ויוצקים שכבה דקה על הטארט

    קרמו

    • מערבבים היטב חלב, שמנת חלמונים וסוכר
    • מחממים בסיר תוך כדי עירבוב עד להסמכה קלה של התערובת (למי שיש מדחום 84 מעלות(
    • יוצקים על השוקולד וטוחנים בבלנדר מוט.
    • יוצקים לתבנית סיליקון או לרינג קוטר 18 או 2 רינגים קוטר 14
    • מקפיאים היטב כ6 שעות
    • מחלצים ומניחים על הטארט

    צילום: אסף אמברם סטיילינג: נועה קנריק

     

    הערות:

    • אם אתם רוצים לוותר על הקרמו, זה אפשרי בהחלט
    • אם אין לכם תבנית סיליקון כמו בתמונה, אפשר לעשות ברינג קטן יותר
    • אם בכ"ז בא לכם תבנית כזו תוכלו לרכוש אותה כאן
    • ניתן לרסס את הקרמו כמו בתמונה, עם שוקולד מריר וחמאת קקאו ביחס של 1:1 בעזרת מרססת חשמלית
    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ycvv52lr
    שיתוף
    פורסם ב: טארטים, קינוחי פרווה תגיות: קראנץ', שוקולד
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    טארט שוקולד לוז לפסח

    טארט שוקולד לוז לפסח

    טארט גבינה וריבת חלב

    טארט גבינה וריבת חלב

    טארט שוקולד וקרמל

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    25 תגובות

    1. מישל ינואר 3, 2019 בשעה 9:25 am הגב

      נראה מושלם. איפה קונים את התבנית של הצורה העליונה? אפשר תמונה? תודה רבה

      • malky adler ינואר 7, 2019 בשעה 8:44 am הגב

        יש קישור בפוסט

    2. מישל ינואר 7, 2019 בשעה 9:35 am הגב

      סליחה לא שמתי לב. תודה רבה מלכי

    3. חן ינואר 8, 2019 בשעה 2:21 pm הגב

      אין לי את התבנית של הקישוט איך אפשר לקשט עם הקרמו+

      • malky adler ינואר 10, 2019 בשעה 9:54 am הגב

        ניתן להכים ברינג קטן יותר מהרינג של הטארט ולהניח מעל

        • דפנה אוגוסט 5, 2021 בשעה 6:54 am הגב

          נראה מושלם.
          מה אפשר במקום חמאת קקאו? והיכן רוכשים כזו?

          • malky adler אוגוסט 5, 2021 בשעה 7:18 am הגב

            בקראנץ אפשר לוותר על חמאת הקקאו.
            יש להשיג בחנויות מתמחות

    4. פני פברואר 20, 2019 בשעה 2:39 pm הגב

      האם ניתן לשמור בהקפאה ? לכמה זמן ?

      • malky adler פברואר 21, 2019 בשעה 10:51 am הגב

        אפשר להקפיא. בקופסה סגורה 3-4 שבועות

    5. שלומית אוקטובר 26, 2020 בשעה 10:42 pm הגב

      שלום מלכי,
      כל המתכונים נראים מעולים!
      אני מכינה את העוגה ומבינה שאין בכלל נפח.. הקראנץ בגובה 2 מ״מ ועוד שלוש שכבות של נוזל בכמות נורא קטנה.. אפילו הקרמו לא ממלא לי חצי מתבנית הסיליקון.. מפחדת שתצא לי עוגה נורא נמוכה.. מה פספסתי?
      האם אני יכולה לעשות שכבות נוספות של עוגת ספוג או מוס שוקולד? זה יתאים?
      תודה רבה.

      • malky adler אוקטובר 27, 2020 בשעה 7:06 am הגב

        באיזה גודל רינג עשית? התמונה זה בדיוק מה שיש במתכון.
        זה טארט ולא עוגה

    6. יעל מאי 16, 2021 בשעה 7:00 am הגב

      מה אפשר לשים במקום הפייטה?

      • malky adler מאי 18, 2021 בשעה 8:59 am הגב

        קורנפלקס מרוסק, שבבי וופל

    7. יעל מאי 30, 2021 בשעה 6:40 am הגב

      בבצק של הטארט שמים חלמון או ביצה שלמה?
      בחומרים כתוב ביצה ובאופן הכנה חלמון
      ( רוצה להיות בטוחה) 🙂

      • malky adler מאי 30, 2021 בשעה 7:04 am הגב

        ביצה.
        תוקן, תודה רבה

    8. תומר מאי 31, 2021 בשעה 12:17 pm הגב

      היי,
      אפשר לשים משהו במקום ממרח פרלינה?
      פשוט התחלתי להכין את העוגה ושמתי לב שאין לי ממרח נוגט
      אפשר אולי אבקת נוגט ולא ממרח?
      אם כן מה הכמות של האבקה ואם צריך למהול במים/שמן?

      • malky adler מאי 31, 2021 בשעה 12:22 pm הגב

        על כל 100 גרם אבקת נוגט תוסיפי 20 גרם שמן ותקבל מחית נוגט

        • תומר מאי 31, 2021 בשעה 1:15 pm הגב

          תודה רבה על המענה.
          זה יצא טוב גם כך או עדיף לקנות ממרח נוגט?

          • malky adler מאי 31, 2021 בשעה 1:18 pm הגב

            יצא אותו דבר

    9. בלהה שוק יולי 6, 2021 בשעה 6:24 pm הגב

      היי מלכי האלופה. הכנתי את הטארט לברית של הנכד שלי בשבוע שעבר. אין לי את התבנית בה הכנת את הקרמו (ד"א הקישור ששלחת לתבנית לא נפתח בכלל) אבל עשיתי אותה בתבנית עם דוגמא אחרת הקפאתי אותה הרבה מעל 6 שעות אבל היא לא יצאה קשה מאוד וקצת היה קשה להוציא אותה בשלמות מהתבנית. כך זה צריך להיות?

      • malky adler יולי 7, 2021 בשעה 2:29 pm הגב

        על איזה טמפרטורה המקפיא שלך? זה אמור לקפוא בלי שום בעיה. שימי את המקפיא על מינוס 23 מעלות

    10. miriam ינואר 16, 2022 בשעה 12:45 pm הגב

      היי, תודה רבה
      מה הכוונה למלא בקטניות כמשקולת?

      • malky adler ינואר 16, 2022 בשעה 12:55 pm הגב

        לשים נייר אפיה או ניילון נצמד ולמלא בקטניות כדי שהבצק ישמור על הצורה

    11. שרה פברואר 9, 2024 בשעה 5:44 am הגב

      תודה רבה על המתכונים הנהדרים!
      אני רואה שבאופן קבוע את משלבת שקדים טחונים בבצקים פריכים של טארטים
      אני בטוחה שזה מוסיף הרבה!
      במידה ואין לי כרגע אבקת שקדים, האם אפשר להחליף בקמח או משהו אחר? באיזה כמות?
      תודה!

      • malky adler פברואר 12, 2024 בשעה 10:33 am הגב

        אכן, אבקת שקדים מוסיפה טעם.
        אפשר לעשות בצק פריך בסיסי
        300 קמח
        100 אבקת סוכר
        200 חמאה
        ביצה

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס