הטארט הזה התחיל מרצון לתת לכם מתכון של משהו פשוט, כמו עוגת פטיבר, כל אחד יכול.
לא רציתי להשתמש בביצים חיות למילוי ובשביל קרם של אינסטנט פודינג, אתן באמת לא צריכות אותי. הדבר היחיד בטארט הזה הוא שיש לקרר את הגנאש לפחות לפני ההקצפה, אז תכנון קל ויש לכם טארט קל ומרשים. ניתן להכין ללא גלוטן עם פטיבר ללא גלוטן לפי המתכון בקישור
תבנית פאי מתפרקת קוטר 24
חומרים
לבסיס פטיבר
150 גר' פטיבר
75 גר' חמאה/מרגרינה
גנאש שוקולד
300 גר' שמנת מתוקה חלבית/פרווה
100 גר' שוקולד
2 כפות ליקר לבחירה (לא חובה)
קרם שנטילי תפוז
200 גר' שמנת מתוקה חלבית או פרווה
גרידה מ2 תפוזים
כף אבקת סוכר
אופן ההכנה
בסיס פטיבר
- טוחנים את הפטיבר
- ממיסים את החמאה/המרגרינה
- מהדקים היטב לתבנית הפאי (תחתית ודפנות)
- מקפיאים כ15 דק'
גנאש שוקולד
- מחממים שמנת לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד
- טוחנים בבלנדר מוט (אפשר רק לערבב לתערובת הומוגנית)
- יוצקים מחצית מכמות הגנאש לטארט ומקררים.
- את המחצית השניה מקררים לפחות 6 שעות.
- מקציפים את המחצית שקיררנו לקרם יציב לזילוף ומכניסים לשק זילוף עם צנתר כוכב.
קרם שנטילי תפוז
- משהים את גרידת התפוז בשמנת לילה במקרר
- מסננים ומקציפים עם אבקת הסוכר
- מכניסים לשק זילוף עם צנתר חלק
- מזלפים לסירוגין את קרם השוקולד וקרם השנטילי.
הערה: מי שלא אוהב את טעם התפוז יכול לוותר על ההשריה עם גרידת התפוז. ורק להקציף שמנת עם אבקת סוכר ולזלף.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ycudqzkw
אפשר לעשות גם במנות אישיות?
בהחלט
האם ניתן להקפיא עם הזילוף של השנטילי
כן