הצ'ורוס הדרום אמריקאים כבר תפסו מקום מכובד בחנוכה שלנו, בצק רבוך מהיר וקל הכנה שמטוגן ומצופה בסוכר. הפעם ניסיתי את הגירסה השוקולדית של הצ'ורוס וכדי להשלים את השחיתות טבלתי בשוקולד חלב. מה אומר לכם, תענוג.
היתרון הגדול שאפשר להכין מראש ולהקפיא, ואז כשרוצים מטגנים ישר מהמקפיא כמה שרוצים לאכול באותו רגע.
20 צורוס
חומרים:
250 גרם (1 כוס) חלב
100 גרם חמאה
1/4 כפית מלח
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
120 גרם קמח
20 גרם קקאו
3 ביצים M
לטבילה
סוכר
רוטב שוקולד
150 גרם שוקולד חלב
15 גרם חמאת קקאו או כף וחצי שמן
אופן הכנה:
- מרתיחים בסיר עם מכסה סגור חלב, חמאה, סוכר ומלח (זהירות שלא יגלוש)
- מוסיפים בבת אחת קמח וקקאו ומערבבים עד שהתערובת אחידה וניתקת מהדפנות של הסיר
- מסירים מהאש ומקררים כ10-15 דקות
- מעבירים לקערת המיקסר עם וו גיטרה ומוסיפים את הביצים זו אחר זו על לאיחוד.
- ניתן לערבב גם ידני את הביצים.
- מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן 1 ס"מ
- מזלפים טבעות בקוטר 6 ס"מ על נייר אפייה ומקפיאים לפחות חצי שעה – שעה (אפשר גם כמה ימים)
- מחממים שמן עמוק. רצוי למדוד טמפרטורה 165 מעלות
- מטגנים את הטבעות כ2.5 דקות מכל צד. מכיוון שהצ'ורוס כהים בגלל הקקאו לא ניתן לראות את הצבע. תפתחו אחד וצאו שהוא לא בצקי בתוכו.
- מעבירים מהשמן לצלחת עם סוכר ומצפים את הצ'ורוס בסוכר.
- ממיסים את השוקולד עם חמאת הקקאו או השמן, טובלים את הצ'ורוס ומתענגים על כל ביס.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y6f7jhdd