• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    דף הבית / מתכונים / מתכוני פסח

    טופיפי

    להכין ממתקים זה אתגר, עשית כמה וכמה נסיונות עד שהגעתי למקרם הרצוי של הממתק הזה, התוצאה ממכרת.
    מכיוון שאני לא אוכלת חלב נכרי, אין לי מושג עד כמה הטעם קרוב למקור, מה שבטוח שהוא טעים.

    35 ממתקיםטופיפי

    כלים נדרשים – מד חום
    תבנית סיליקון שקעים

    חומרים

    לקרמל

    125 גרם סוכר
    120 גרם שמנת מתוקה
    30 גרם חמאה
    25 גרם גלוקוז או סירופ תירס

    35 אגוזי לוז שלמים קלויים

    מילוי פרלינה

    50 גרם שוקולד לבן
    100 גרם ( 2 כפות) מחית פרלינה (נוגט)

    גנאש שוקולד

    70 גרם שוקולד מריר
    35 מ"ל שמנת מתוקה

    אופן ההכנה:

    לקרמל

    • מרתיחים שמנת מתוקה וחמאה , מסירים מהאש ומניחים בצד
    • מכינים קרמל מהסוכר והגלוקוז עד לקבלת צבע ענברי
    • יוצקים את השמנת החמה על הקרמל ומבשלים עד 122 מעלות
    • יוצקים לתבנית סיליקון שקעים חצי כדור 3/4 גובה
    • בעזרת כפית מורחים מהקרמל גם על דפנות התבנית כך שנוצר מעיין כוסית
    • מניחים בשקע אגוז לוז שלם
    • משאירים לצינון בטמפרטורת החדר חצי שעה

    מילוי פרלינה

    • ממיסים שוקולד ומוסיפים פרלינה
    • יוצקים לשקעים עד השוליים של התבנית ומכניסים לקירור להתייצבות

    גנאש שוקולד

    • ממיסים את השוקולד, מוסיפים שמנת ומערבבים לתערובת חלקה
    • מזלפים בעזרת כפית את שקית זילוף מעט שוקולד על כל ממתק
    • מקררים להתייצבות
    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y8yg26e8
    שיתוף
    פורסם ב: ממתקים וחטיפים, מתכונים לפסח תגיות: אגוזי לוז, פרלינה, קרמל, שוקולד מריר
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    כדורי שוקולד עדן נפתלי זל

    כדורי שוקולד לזכר עדן נפתלי ז"ל

    אצבעות קראנץ ללא גלוטן

    אצבעות קראנץ ללא גלוטן

    בראוניז פאדג' קרמל

    בראוניז פאדג' קפה עם קרמל וגנאש

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    15 תגובות

    1. שירה אוגוסט 28, 2018 בשעה 11:43 am הגב

      הכנתי את הטופיפי לפי ההוראות, ( מלבד המדידה במדחום – הרתחתי קלות וערבבתי כל הזמן במשך כמה דקות). כשהוצאתי את הממתקים מהתבנית סיליקון לאחר קירור והקפאה של כמה שעות, הקרמל נדבק לתבנית וחלקו נשאר בתבנית וכך גם הצורה נהרסה.
      מה יכולה להיות הסיבה לכך?

      • malky adler אוגוסט 29, 2018 בשעה 8:55 am הגב

        יכול להיות שלא הגעת לטמפרטורה הרצויה או שהמקפיא לא מספיק חזק

    2. אפרת אפריל 22, 2019 בשעה 11:30 pm הגב

      אפשר להחליף את הגלוקוז/סירופ תירס במשהו אחר אולי זמין יותר?

      • malky adler אפריל 24, 2019 בשעה 7:10 am הגב

        לא ממש, זה נותן מרקם מתאים. יש בחנויות מתמחות גלוקוז, וסירופ תירס בסופר

    3. א אוקטובר 13, 2019 בשעה 8:06 am הגב

      יש לי מלית קרמל מה אפשר להוסיף כדי שיתקשה

      • malky adler אוקטובר 15, 2019 בשעה 6:09 am הגב

        תכיני לפי המתכון

    4. יעל פרחים מאי 1, 2020 בשעה 1:43 pm הגב

      איך אופים עוגת גבינה גבוהה מבלי שהשוליים יצנחו?

      • malky adler מאי 3, 2020 בשעה 8:36 am הגב

        אמנם לא קשור לפוסט הזה, אבל כאן יש לך טיפים ומתכון לעוגת גבינה עננים

    5. מרגלית מאי 4, 2020 בשעה 6:46 pm הגב

      היי
      האם אפשר להשתמש בשוקולד לבן פרווה?
      הממתק נשאר יציב בטמפרטורת חדר?

      • malky adler מאי 5, 2020 בשעה 5:55 am הגב

        הממתק הזה עם קרמל ולא מומלץ להמיר לפרווה.
        הוא יציב גם בטמ' חדר (לא ימים, אבל מספר שעות)

    6. מורן פברואר 5, 2022 בשעה 6:10 pm הגב

      הכנתי את הטופיפי הוא יצא ממש יפה וטעים רק שאחרי חצי דקה שזה יצא מהמקפיא, כשנגעתי בזה זה קצת היה דביק.. זה אמור להיות ככה?
      אגב אנשים טעמו את זה ואמרו שזה ממש נאמן למקור אלופה את!

      • malky adler פברואר 5, 2022 בשעה 6:14 pm הגב

        אולי הקרמל ספח לחות והפך לקצת דביק

    7. גיטי יוני 6, 2022 בשעה 11:19 am הגב

      מלכי , אלופה ברמות !!!!

      עשיתי את הטופיפי המדהים הזה

      לכבוד חג השבועות

      יצא מושששששששש !!!!!!!

      תודה :))???

    8. אסתי מרץ 5, 2023 בשעה 10:26 am הגב

      הי,
      נראה מתכון מצוין, האם אפשר לצקת את הקרמל לתבנית אחרי שקצת מתקרר בערך 38 מעלות? פשוט התבנית של החצי כדור שלי פרווה.
      או שזה יתקשה ולא יכנס טוב?

      • malky adler מרץ 5, 2023 בשעה 10:53 am הגב

        לדעתי יהיה בסדר

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס