עוגת הטורט הבסיסית יכולה להיות עוגה בפני עצמה וניתנת לגיוון בטעמים. ניתן להוסיף כף נס קפה והיא תהפוך לעוגת קפה, ניתן לגרד פנימה 100 גר' שוקולד מריר, ניתן להחליף 50 גר' מאבקת השקדים בקוקוס ותקבלו טעמים שונים.
ניתן להשתמש בעוגה הבסיסית לחתוך אותה ולמלא באמצע קרם לימון. אני בחרתי להגיש אותה כטרייפל בכלי מרכזי. שכבות של עוגה, קרם לימון, ריבת תות ומרנג צרוב.
מה שתבחרו יהיה טעים…
תבנית מלבנית 40X30
חומרים:
לעוגה
6 ביצים
450 גר' (2 ורבע כוסות) סוכר
150 גר' (1+3/4 כוס) אבקת שקדים
150 גר' (כוס+ כף) קמח תפו"א
1 שקית אבקת אפיה
300 גר' (כוס וחצי) שמן
לקרם לימון
1 כוס מיץ לימון סחוט טרי
גרידה מלימון אחד
300 גר' (1.5 כוסות) סוכר
4 ביצים
1 חלמון
30 גר' (2 כפות) קורנפלור או קמח תפו"א
למרנג
3 חלבונים L
1 כוס (200 גר') סוכר
אופן ההכנה:
עוגה:
- מחממים תנור ל180 מעלות
- מקציפים את הביצים והסוכר כ7-8 דק' עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
- מזלפים את השמן באיטיות לקערת המיקסר
- מערבבים את היבשים יחד
- מוסיפים לקערה ומערבבים לאיחוד
- יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים כ40 דק' עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש
קרם לימון
- מחממים את המיץ הסוכר וגרידת הלימון
- טורפים את הביצים החלמון והקורנפלור/קמח תפו"א בקערה
- יוצקים את המיץ על תערובת החלמונים תוך כדי בחישה ומחזירים לסיר
- מרתיחים תוך כדי ערבוב עד לרתיחה והסמכה קלה של הקרם
- מצננים לגמרי במקרר לפני השימוש
מרנג
- מחממים את החלבון והסוכר על בן מרי עד המסת הסוכר
- מעבירים לקערת המיקסר ומקציפים עד לקבלת מרנג יציב
הרכבה כעוגה:
- מחלקים את העוגה ל3
- מורחים 2 כפות ריבת תות על העוגה
- מורחים קרם לימון ומסים בשכבה נוספת
- מורחים מרנג וצורבים בברנר
הרכבה בכלי מרכזי כטרייפל:
- מורחים את העוגה בריבת תות
- חותכים ומפזרים בתחתית הכלי
- מעל העוגה שמים שכבה נדיבה של קרם לימון
- מעל הקרם שמים מהמרנג וצורבים בעזרת ברנר
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y994hzge
אשמח לדעת למה הכוונה אבקת שקדים\\ שקדים טחונים
תודה מראש
שקדים מולבנים (ללא הקליפה החומה) טחונים דק לאבקה
אפשר להקפיא?
את העוגה כן, את הקרם לא, קורנפלור לא עובר טוב הקפאה. אם תכיני עם קמח טפיוקה תוכלי להקפיא גם את הקרם
מה שמת אצלך בתחתית שיש גם צבע אדום שנראה כאילו בעוגה?
תסתכלי בהרכבה. הכל כתוב.
יש ריבת תות