חומרים:
טראפלס
225 גר' בסיס קצפת (גלידן, ריץ, פלוורייט)
25 גר' חלב סויה/ריץ קפה
1 מקל קינמון
3 כפות דבש או סילאן
400 גר' שוקולד מריר
לציפוי
150 גר' שוקולד
אגוזי לוז מסוכרים
אופן ההכנה:
- מביאים לסף רתיחה קצפת, חלב ריץ, מקל קינמון ודבש
- מכסים ומשהים חצי שעה למיצוי טעם הקינמון
- מסננים ומחממים שוב
- מסירים מהאש ויוצקים על השוקולד
- מערבבים עד להמסה מלאה של השוקולד וקבלת תערובת חלקה. (רצוי לטחון בבלנדר מוט)
- מקררים עד לקבלת מסה שניתן לגלגל ממנה כדורים.
- מגלגלים כדורים , טובלים בשוקולד מומס ומצפים באגוזי לוז מסוכרים .
- נועצים על מקל קינמון
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ycgwftpm
הי, מלכי
המתכונים נפלאים! אני בדרך לנסות ולעדכן איך יצא.
רק לתשומת לב: ראיתי שכתבת שאת גרה בבני ברק, ובוודאי עובדת עם ציבור שומר מצוות.
רבים מהמתכונים שפירסמת לראש השנה מכילים אגוזים שנהוג להימנע מלאוכלם בחג. אולי כדאי לציין זאת כדי למנוע מכשול.
תודה! תמשיכי להעשיר אותנו במתכונים שמשלבים אסטטיקה עם טעם.
תודה רבה, שמחה שאהבת את המתכונים.
אני חרדית וגם אצלינו נוהגים לא לאכול אגוזים בראש השנה. אבל זה רק מנהג, ולא כולם נוהגים כך. זה לא איסור ולכן זה לא מכשול. מכיוון שלא כולם נוהגים כך ומעבר לכך המתכונים טובים לכל השנה.
כל אחד יעשה את הבחירה הנכונה עבורו. ושוב, כפי שגם את כתבת נהוג..
הכנתי לראש השנה (בלי האגוזים), יצא מעולה!
מתכון קל וטעים! אפשר לומר- קצר וקולע!
התארחנו והכל חוסל…
רק שאף אחד לא הרגיש טעמים של דבש וקינמון…
כולם טענו שהקינוח שוקולדי לחלוטין! (גם אני…)
מה יכולה להיות הסיבה או איך אפשר להבא להדגיש יותר את הטעמים?
תודה רבה רבה וגמר חתימה טובה!
אם השוקולד עם פחות אחוז מוצקי קקאו אז הוא מאד מתוק והדבש לא מורגש. אפשר להשתמש בשוקלד 70% מוצקי קקאו ואז הדבש יותר יורגש. קינמון אפשר לשים יותר, זה תבלים, עיניין של טעם.