בסופו של דבר העוגה שהכי אוהבים אצלי זה טריקולד כי 9 מתוך 10 אנשים אוהבים שוקולד והעשירי משקר…
הקינוח האישי נולד מזה שכל פעם המשפחה מבקשת טריקולד, ועוגה שלמה לא נגמרת, אז הכנתי במנות אישיות וכל פעם הוצאתי את המנות שרצו לאכול.
10 מנות
חומרים:
לבצק פריך שוקולד
200 גרם קמח
75 גרם אבקת סוכר
30 גרם אבקת שקדים
10 גרם קקאו
130 גרם חמאה
1 גרם מלח
30 גרם ( יחידה) 1חלמון L
למוס שוקולד לבן וחלב
85 מ"ל שמנת מתוקה
85 מ"ל חלב
35 גרם סוכר
40 גרם חלמונים (2חלמונים M)
60 גרם שוקולד חלב
60 גרם שוקולד לבן
3 גרם ג'לטין מומס ב18גרם מים
300 מ"ל שמנת מתוקה
קרם שנטילי שוקולד מריר
200 מ"ל שמנת מתוקה
50 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
הכנת הבסיס
- מעבדים את החומרים היבשים והחמאה במעבד מזון עד לקבלת תערובת פירורית.
- מוסיפים ביצה ומעבדים לקבלת בצק
- מרדדים בין 2 ניירות אפיה לעובי של 2 מ"מ ומקפיאים
- חותכים מלבנים 9 על 3 ס"מ ואופים 10-12 דקות
הכנת המוסים
- מחממים חלב ,שמנת חלמונים וסוכר תוך כדי עירבוב עד הסמכה קלה (למי שיש מדחום 84 מעלות) ומסננים.
- מוסיפים את הג'לטין וטוחנים לתערובת חלקה
- מחלקים את הקרם ל2 חלקים שווים למחצית שמים שוקולד חלב ולמחצית שוקולד לבן טוחנים בבלנדר מוט לקבלת תערובת הומוגנית.
- מקציפים מחצית מהשמנת למרקם יוגורט ומקפלים אל המוס הלבן
- יוצקים את המוס לתבנית שקעים עד מחצית הגובה.
- את הקרם של שוקולד החלב משאירים בטמ' חדר מכוסה
- מקפיאים לחצי שעה עד שעה עד שהשכבה קצת מתקשה על מנת שהשכבות לא יתערבבו.
- מקציפים את המחצית השניה של השמנת ומקפלים אל הקרם של שוקולד החלב ויוצקים מעל המוס הלבן
- מקפיאים לילה ומשחררים ומסליקון
הכנת שנטילי מריר
- מרתיחים שמנת יוצקים על השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
- מקררים לפחות 6 שעות ומקציפים לקבלת קרם יציב לזילוף
- מזלפים מעל המוס
- מניחים את הקינוח על מלבן הבצק
הערה: למי שאין תבנית סיליקון יכול להכין בתבנית מלבנית 2 שכבות ולחתוך למלבנים לאחר הקפאה.
צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ybuta25w
המתכון נראה מצויין האם אפשר להמיר לפרווה
יש באתר מתכון לטריקולד פרווה
תודה רבה על המתכון המושלם
שאלה קטנה
אחרי שזה מוכן. זה חייב להיות במקפיא או גם בטמפרטורת החדר זה נשמר?
(לא רוצה שימס…)
לשמור מקרר.
מלכי שלום,
ראשית תודה על המענה המהיר והמקצועי
האם אפשרי להעמיד את הטריקולד בבר בחדר ממוזג?
בהחלט. אפשר להמיד בבר בחדר ממוזג. אני משתדלת לא לשים הרבה ג'לטין כדי לא לפגום בטעם ולכן להערכתי כ3-4 שעות יכול לעמוד בבר. ממליצה לשים קפוא כי בדכ לא אוכלים מיד, עד שיאכלו זה יפשיר וכך ישרוד יותר טוב על הבר.
היי נראה מדהים
איך משתמשים בגלטין
אשמח להסבר קצר
יש כאן בקישור הסבר לעבודה עם ג'לטין
מהמם!
נשמר טוב בהקפאה?
בהחלט
הי מלכי
המתכון טעים טעים ברמות !!
אבלללל לא שייך לשים אותו על בר מאחר שממש ממש נמס מיד
וממש דייקתי בכמויות. חבל לי:(( מה את ממליצה לי לעשות ???
יש לי עדיין כמות רצינית שלא הקפאתי תצילי לי את הכמות הזו …
תודה ענקית
המוס עומד יציב מספר שעות, זה עוגה שאני שמה על בר קפואה ומחזיקה כ3-4 שעות
איזה ג'לטין הבשתמשת? האם שוקוד מריר 50% מוצקי קקאו לפחות?
אפשר קישור לתבנית
זה כל כך ישן שאני אפילו לא זוכרת איפה קניתי
משנה סוג הגלטין?
רצוי מחנויות מתמחות ולא מהסופר