• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    דף הבית / מתכונים / מתכוני פסח

    טריקולד בכוס

    אחת העוגות האהובות על כולם היא הטריקולד, שילוב של שלושת סוגי השוקולדים במוס הוא שילוב מנצח. הפעם החלטתי להכין את המנה בצורה פשטה של גנאשים עם שמנת מוקצפת ולשלב אותם בכוס בהגשה מעניינת ומרשימה. המחמאות מובטחות לכן על הטעם והמראה.

    12 כוסותטריקולד בכוס

    חומרים:

    מוס שוקולד מריר

    90 גר' שוקולד מריר
    250 גר' שמנת מתוקה (1 מיכל)

    מוס שוקולד לבן

    180 גר' שוקולד לבן
    360 גר' שמנת מתוקה (מיכל וחצי)
    4 גר' ג'לטין מומס ב24 גר' מים

    מוס שוקולד חלב

    120 גר' שוקולד חלב
    250 גר' שמנת מתוקה (מיכל)
    4 גר' ג'לטין מומס ב24 גר' מים

    דיסקיות שוקולד

    100 גר' שוקולד

    אופן ההכנה

    מוס מריר

    • קוצצים את השוקולד לקוביות
    • מרתיחים 100 גר' שמנת מתוקה ( קצת פחות מ1/2 כוס) ויוצקים ע"ג השוקולד ומערבבים לקבלת תערובת אחידה – מומלץ להיעזר בבלנדר מוט
    • מצננים לטמפרטורה של 35 מעלות
    • מקציפים את 150 גר' השמנת הנותרת ומקפלים את המוס
    • מניחים כוסות באלכסון על גבי תבנית ביצים ריקה וממלאים עד שליש הגובה
    • מקפיאים להתייצבות כשעה

    מוס לבן

    • קוצצים את השוקולד לקוביות
    • מרתיחים מחצית מכמות השמנת יוצקים ע"ג השוקולד ומערבבים לקבלת תערובת אחידה – מומלץ להיעזר בבלנדר מוט
    • ממיסים את הג'לטין מספר שניות במיקרו לקבלת תערובת שקופה ומוסיפים לתערובת
    • מצננים לטמפרטורה של 35 מעלות
    • מקציפים את יתרת השמנת ומקפלים את המוס
    • מסירים את הכוסות מתבנית הביצים ויוצקים את המוס עד לגובה המוס המריר.
    • מקפיאים כשעה להתייצבות

    מוס חלב

    • קוצצים את השוקולד לקוביות
    • מרתיחים מחצית מכמות השמנת יוצקים ע"ג השוקולד ומערבבים לקבלת תערובת אחידה – מומלץ להיעזר בבלנדר מוט
    • ממיסים את הג'לטין מספר שניות במיקרו לקבלת תערובת שקופה ומוסיפים לתערובת
    • מצננים לטמפרטורה של 35 מעלות
    • מקציפים את יתרת השמנת ומקפלים את המוס
    • יוצקים מעל המוס המריר והלבן
    • מקפיאים כשעה להתייצבות
    • מקשטים בפניני שוקולד (להשיג בחנויות המתמחות) ובדיסקית שוקולד

    דיסקיות שוקולד

    • ממיסים שוקולד ומטמפררים אותו
    • מורחים על גבי שקף וממתינים מעט להתייצבות
    • קורצים עיגולים בקוטר הרצוי
    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yaxjqkln
    שיתוף
    פורסם ב: מתכונים לפסח, קינוחי כוסות תגיות: פסח, קינוח בכוס, שוקולד חלב, שוקולד לבן, שוקולד מריר
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    עוגיות שוקולד צ'יפס לפסח

    עוגיות שוקולד צ'יפס כשרות לפסח

    בחושה פיסטוק ללא גלוטן

    בחושה פיסטוק ללא גלוטן

    טארט שוקולד לוז לפסח

    טארט שוקולד לוז לפסח

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    30 תגובות

    1. אסנת נובמבר 27, 2018 בשעה 11:01 am הגב

      שלום מלכי, האם הג'לטין הכרחי בטריקולד?
      במיוחד לאור העובדה שמקפיאים? האם זה נחוץ בגלל צורת האלכסונים?

      • malky adler נובמבר 27, 2018 בשעה 11:09 am הגב

        אם את מגישה קפוא יכולה לוותר, אבל לא מומלץ להגיש קפוא ולכן כדי שהשכבות לא יתערבבו אני מוסיפה מעט ג'לטין

    2. מיכל מרץ 14, 2019 בשעה 9:02 pm הגב

      שלום מלכי, במידה ואני מכינה את הטריקולד בעוגה האם אפשר להכין את כל המוסים מראש ולהשאיר במקרר עד להרכבה? (מכינה 3 עוגות ויש לי רינג אחד. פשוט במקום להקציף 3 פעמים כל שכבה..)

      • malky adler מרץ 14, 2019 בשעה 9:49 pm הגב

        את יכולה להכין את ללא השמנת המוקצפת ולהשאיר בטמ' חדר, לחמם מעט בבן מרי ל35 מעלות ולקפל את השמנת במוקצפת.
        אם תשימי במקרר זה יתייצב ולא תוכלי לשפוך

    3. נטלי יוני 3, 2019 בשעה 5:15 pm הגב

      שלום, תודה על המתכון!
      האם הכמות תתאים לרינג בגודל 26?

      • malky adler יוני 4, 2019 בשעה 10:02 am הגב

        הכמויות במתכון מתאימות לצורת ההגשה שבמתכון (אלכסונים וכמויות לא שוות של מוס)
        את יכולה להכין את מתכון הטריקולד הזה.
        או להכין את המתכון של הכדורים במתכון הטארט הזה ולהכפיל כמויות.

    4. מירי יוני 27, 2019 בשעה 10:59 am הגב

      זה יהיה בסדר בפרווה?

      • malky adler יוני 27, 2019 בשעה 6:10 pm הגב

        יש מתכון לטריקולד פרווה, עדיף שתקחי את המתכון משם המתכון הזה

    5. רנטה מאי 13, 2020 בשעה 5:17 pm הגב

      שלום , תודה רבה על המתכון ,
      באיזה שמנת מומלץ להשתמש בשמנת מתוקה 32 אחוז או 38 אחוז ?

      • malky adler מאי 14, 2020 בשעה 5:52 am הגב

        38%

    6. אדל אוגוסט 3, 2020 בשעה 4:52 pm הגב

      בטוח שזה רק ל12 כוסיות? זה נראה כמות יותר גדולה..

      • malky adler אוגוסט 4, 2020 בשעה 11:44 am הגב

        הכוסות שבתמונה יחסית גדולים. קשה לי לדעת איזה כוסות את משתמשת. אם זה כוסיות כמו שכתבת אז מן הסתם יספיק ליותר. אני מתייחסת למה שבתמונה.

    7. ליסון פברואר 2, 2021 בשעה 1:22 pm הגב

      תודה!
      האם ניתן להכין מראש ולהקפיא ולהפשיר ביום ההגשה?

      • malky adler פברואר 3, 2021 בשעה 6:31 am הגב

        בהחלט

    8. רחלי מאי 12, 2022 בשעה 11:05 am הגב

      איך מודדים מעלות ? אפשר לוותר על זה ?

      • malky adler מאי 16, 2022 בשעה 6:30 am הגב

        מודדים עם מדחום.
        טמפרטורה של 35 מעלות זה בערך טמפרטורת הגוף שלנו, אז אפשר לנסות להרגיש אם זה לא חם מדי.

    9. חנה אוקטובר 26, 2022 בשעה 8:20 am הגב

      בס"ד

      מלכי שלום
      תודה רבה על ההשקעה
      ישנם הרבה מתכונים שמכילים ג'לטין ורציתי לדעת אם יש דרך לוותר עליו ?
      אנחנו לא אוכלים ג'לטין
      תודה רבה

      • malky adler אוקטובר 27, 2022 בשעה 7:49 am הגב

        הג'לטין מייצב את המוס. לעיתים קינוחים בכוסות אפשר לוותר, תלןי אם עושים שכבות או רק מוס אחד. אם עושים שכבות ולא שמים ג'לטין יש מצב שהן יתערבבו ולא ישמרו על הצורה.
        מוסים בתבניות ועוגות ראווה לרוב צריך ג'לטין. אלא אם את אוכלת קפוא או 3/4 קפוא.

    10. שילת דצמבר 31, 2023 בשעה 6:27 pm הגב

      היי מלכי,
      אשמח לדעת באילו כוסות את משתמשת(איך נקראות), איפה אוכל למצא כאלו? הן מזכוכית?
      ומה גודלן?

      • malky adler ינואר 3, 2024 בשעה 3:57 pm הגב

        בתמונה זה כוסות זכוכית

    11. הילה ינואר 25, 2024 בשעה 8:59 pm הגב

      היי מלכי,
      עד לאיזה מצב צריך להקציף את השמנת המתוקה? שואלת בעיקר על השכבה הראשונה כי זה נראה שהיא צריכה להיות יחסית נוזלית כדי שתצא צורה יפה עם קווים ישרים.

      • malky adler ינואר 28, 2024 בשעה 7:26 am הגב

        תמיד במוסים מקציפים למרקם יוגורט

    12. לאה חיים מרץ 14, 2024 בשעה 5:18 pm הגב

      היי מלכי
      ראשית אין על המתכונים שלך
      הכנתי את המתכון ויצא לי מושלם!!!!!!!!!!
      רציתי לדעת עם אפשר להקפיא, ועם כן לכמה זמן??
      תודה רבה!!!

      • malky adler מרץ 17, 2024 בשעה 8:41 am הגב

        אפשר להקפיא בקופסה אטומה גם חודש

    13. יעל יולי 18, 2024 בשעה 9:27 pm הגב

      תודה רבה על המתכון
      הכנתי ויצא מושלם!!

      • malky adler יולי 21, 2024 בשעה 9:07 pm הגב

        איזה כיף, ממש שמחה שאהבת

    14. יעל נובמבר 30, 2024 בשעה 8:34 pm הגב

      אם אני רוצה 3 שכבות ישרות מה המינון?כמו בשכבה הראשונה?

      • malky adler דצמבר 5, 2024 בשעה 9:04 am הגב

        הכמויות במתכון הזה, תכיני בכוס

    15. גילי מרץ 10, 2025 בשעה 7:03 pm הגב

      הי מלכי
      אני רוצה לעשות את המתכון בכלים קצת יותר גדולים ולא בצורת אלכסונים
      אבל אני לא מצליחה להשיג גליטין
      יש תחליף ? מה אפשר לעשות כדי שיצא מוצלח בלי גליטין ?
      תודה רבה !!!!

      • malky adler מרץ 12, 2025 בשעה 8:54 am הגב

        יש בכל חנות מתמחה ג'לטין
        במתכון הזה לא ממליצה על תחליף

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס