אצלי לא צריך סיבה למסיבה כדי להכין טריקולד, אתם בטח כבר יודעים שזו העוגה האהובה על הילדים שלי, אז כשתנובה יצאו בעיצוב חדש של אריזות השמנת מתוקה, לא הייתי צריכה הרבה בשביל לפנק את המשפחה בטריקולד.
הפעם החלטתי לקרוץ ולחתוך את השכבות בצורות גאומטריות ולשחק עם ההגשה. ניסיתי עיגולים בגדלים שווים, עיגולים בכמה גדלים שונים, אובליים, משולשים (שהיו פחות מוצלחים לדעתי), בקיצור שחקו עם הצורות איך שבא לכם.
הכמות מתאימה גם לעוגה שלמה בקוטר 24 או 2 עוגות בקוטר 18
20-25 מנות אישיות (תלוי בגודל ובצורה או 2 עוגות קוטר 18 או עוגה קוטר 24
בסיס סבלה שקדים
90 גרם קמח
90 גרם אבקת שקדים
90 גרם סוכר דמררה
90 גרם חמאה
1 גרם מלח
מוס שוקולד מריר
265 גרם שמנת מתוקה 32% או 38% השף הלבן
240 גרם שוקולד מריר (לפחות 50% מוצקי קקאו)
400 גרם שמנת מתוקה 38% השף הלבן
מוס שוקולד חלב
300גרם שמנת מתוקה 32% או 38% השף הלבן
300 גרם שוקולד חלב
300 גרם שמנת מתוקה 38% השף הלבן
6 גרם ג'לטין מומס ב36 גרם מים
מוס שוקולד לבן
300גרם שמנת מתוקה 32% או 38% השף הלבן
300 גרם שוקולד לבן
300 גרם שמנת מתוקה 38% השף הלבן
7 גרם ג'לטין מומס ב42 גרם מים
אופן ההכנה:
סבלה שקדים
- מערבבים את כל החומרים מיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון לתערובת אחידה
- מרדדים בין 2 ניירות אפיה לעובי של 3 מ"מ ומקפיאים
- קורצים לפי הצורה הרצויה ואופים 160 מעלות 10-12 דקות
מוס שוקולד מריר
- מחממים 265 גרם שמנת לסף רתיחה (80 מעלות)
- יוצקים על השוקולד, ממתינים כחצי דקה וטוחנים בבלנדר מוט לתערובת הומוגנית.
- מצננים לטמפרטורה של 35 מעלות
- מקציפים 400 גרם שמנת מתוקה למרקם יוגורט ומקפלים לשמנת.
- יוצקים לתבנית 33 על 33 ס"מ גובה 1 ס"מ ומקפיאים.
מוס שוקולד חלב ולבן
- מחממים 300 גרם שמנת לסף רתיחה (80 מעלות)
- יוצקים על השוקולד והג'לטין, ממתינים כחצי דקה וטוחנים בבלנדר מוט לתערובת הומוגנית.
- מצננים לטמפרטורה של 35 מעלות
- מקציפים 300 גרם שמנת מתוקה למרקם יוגורט ומקפלים לשמנת.
- יוצקים לתבנית 33 על 33 ס"מ גובה 1 ס"מ ומקפיאים.
מחלצים מהתבנית וקורצים לצורה הרצויה. מסדרים על הסבלה שכבות של מוס שוקולד מריר, חלב ולבן
המתכון נכתב בשיתוף השף הלבן
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/tqwxzfu
אני רוצה להיכן כעוגה,
השכבות ידבקו אחת לשניה? להקפיא פחות בין אחת לשניה?
להקפיא כל שכבה עד שהיא יציבה מספיק כדי למזוג עליה את השכבה הבאה