הטרמיסו הוא קינוח איטלקי רך ומפנק המורכב מגבינה שמנתית ומועשר בקפה ואלכוהול. מוציאים עם כף מהתבנית וכל רגע "מיישרים". הופ!! והכל מתחסל…
תבנית 20X20 פיירקס
חומרים
3 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר
250 גר' גבינת מסקרפונה
1/2 כוס שמנת מתוקה
2 כוסות קפה אספרסו חזק בטמ' חדר
1/4 כוס ליקר אמרטו/ברנדי
בישקוטים (עוגיות ספוג)
לקישוט
אבקת קקאו לא ממותק מנופה או שוקולד מגורד
אופן ההכנה:
- מקציפים חלמונים עם חצי כוס סוכר עד לקבלת תערובת תפוחה.
- מוסיפים את המסקרפונה ומערבבים לאיחוד.
- מקציפים את השמנת מתוקה ומקפלים לתערובת הגבינה
- מקציפים חלבונים עם יתרת 1/4 כוס הסוכר ומקפלים לתערובת.
- טובלים מחצית מכמות הבישקוטים בקפה מעורבב עם אלכוהול ומרפדים את התבנית
- יוצקים מחצית מכמות הגבינה
- מכסים שוב בבישקוטים טבולים בקפה ושוב בגבינה
- מקררים במשך לילה
- מפדרים באבקת קקאו או בשוקולד מגורד.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y74hahqz
הי מלכי
מה הכונה אספרסו? איזה סוג קפה?
אפדר להכין כבר מהיום ליום ראשון?
בדכ קפה ממכונה, אפשר גם נס קפה חזק.
אפשר להכין 2-3 ימים מראש