12 כדורים
חומרים:
לכדור הפנימי
50 גרם מרציפן
200 גרם שוקולד מריר
טראפלס שוקולד חלב
245 גרם שוקולד חלב
95 גר' שמנת מתוקה
30 גרם (כף) גלוקוז
ציפוי
200 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
לכדור הפנימי
- חותכים את המרציפן ל12 חתיכות (כ4 גרם לכל כדור)
- מגלגלים לכדור
- ממיסים את השוקולד (רצוי לטמפרר אבל לא חובה)
- טובלים כל כדור מרציפן בשוקולד ומניחים על נייר אפיה
- כשהשוקולד מתייצב טובלים פעם נוספת ומניחים שוב על נייר אפיה.
- שמים במקרר עד לשלב השני.
לטראפלס
- מחממים שמנת וגלוקוז לסף רתיחה
- יוצקים על השוקולד , משהים לדקה שחום השמנת ימיס מעט את השוקולד
- טוחנים בעזרת בלנדר מוט לקבלת גנאש חלב ומבריק
- שמים במקרר למספר שעות להתייצבות
- לוקחים מעט מהגנאש (כ15 גרם) שוטחים ומניחים במרכז כדור מרציפן מצופה ועוטפים אותו בגנאש
- מניחים במקרר לייצוב
לציפוי
- ממיסים את השוקולד (רצוי לטמפרר )
- טובלים כל כדור בשוקולד ומלגלים על ניר אפיה בעזרת מזלג ועושים מעיין קוצים
- אחרי שהשוקולד מתייצב ניתן להבריש באבקת זהב או ברונזה
- מומלץ להוציא מהמקרר לטמפרטורת חדר כחצי שעה לפני ההגשה.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yaajgejv