• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    כדורי מרציפן פיסטוק
    דף הבית / מתכונים / קינוחי פרווה

    כדורי מרציפן פיסטוק

    ממתק קל להכנה וטעים לאוהבי המרציפן, ניתן להשתמש במרציפן קנוי או להכין לבד מרציפן.
    אני ממליצה להשתמש במרציפן מאיכות של לפחות 50% שקדים. ככל שאחוז השקדים גבוהה יותר המרציפן יותר איכותי, מכיוון שאז כמות הסוכר נמוכה יותר

     

    11 כדורים

    חומרים

    לכדורי מרציפן

    200 גרם מרציפן (בייתי או קנוי)
    כף מחית פיסטוק
    כף ליקר אמרטו (לא חובה)

    ציפוי

    שוקולד מריר

    100 גרם פיסטוקים לא קלויים קלופים
    20 גרם (כף) אבקת סוכר

    אופן ההכנה:

    לכדורי מרציפן

    • לשים היטב את המרציפן עם מחית הפיסטוק והליקר עד לקבלת בצק אחיד
    • מחלקים לפיסות של 20 גרם
    • מגלגלים לכדורים

    ציפוי

    • ממיסים את השוקולד (אפשר לטמפרר)
    • טוחנים את הפיסטוקים עם אבקת הסוכר
    • טובלים את הכדורים בעזרת מזלג בשוקולד
    • מעבירים לקערת הפיסטוק ומגלגלים בתערובת
    • שומרים בקופסה סגורה במקרר

     

     

    מרציפן

    חומרים

    250 גרם שקדים קלופים
    200 גרם אבקת סוכר
    1/8 כוס מים
    כפית מיץ לימון

    אופן ההכנה

    • שמים את השקדים בקערה ויוצקים עליהם מים רותחים.
    • ממתינים כ15 דקות. ומקלפים את הקליפה החומה של השקדים.
    • אם הקליפה לא משתחררת בקלות חוזרים על פעולת ההשריה במים הרותחים.
    • מייבשים את השקדים היטב.
    • טוחנים את השקדים במעבד מזון עד לקבלת אבקה דקיקה
    • מוסיפים את אבקת הסוכר
    • מוסיפים את המים והלימון בהדרגה וממשיכים לעבד עד שנוצר בצק מרציפן חלק.
    • מידי פעם עוצרים את פעולות מעבד המזון ומסירים מהדפנות את העיסה.

    צילום: אסף אמברם סטיילינג: נועה קנריק

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y9pfozx6
    שיתוף
    פורסם ב: ממתקים וחטיפים, מתכונים טבעוניים, מתכונים לפסח, קינוחי פרווה תגיות: מרציפן, פיסטוק, שוקולד מריר, שקדים
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    כדורי שוקולד עדן נפתלי זל

    כדורי שוקולד לזכר עדן נפתלי ז"ל

    אצבעות קראנץ ללא גלוטן

    אצבעות קראנץ ללא גלוטן

    בראוניז פאדג' קרמל

    בראוניז פאדג' קפה עם קרמל וגנאש

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    6 תגובות

    1. לאה יולי 11, 2019 בשעה 10:32 am הגב

      האם אפשר במקום התהליך של השריית וטחינת השקדים להשתמש בשקדם מולבנים טחונים?
      אם כן – מה הכמות הנדרשת?

      • malky adler יולי 11, 2019 בשעה 1:11 pm הגב

        לא, את יכולה לקנות שקדים מולבנים, הטחינה גורמת להוצאת השומן וכך זה הופך למרציפן. אפשר להכין מרציפן עם אבקת שקדים אבל התהליך שונה וקצת יותר מורכב

    2. טלי לוי מרץ 13, 2020 בשעה 7:12 am הגב

      הי מלכי יקרה,
      את יכולה להסביר בבקשה איך מכינים מרציפן מאבקת שקדים? אני קונה אבקת שקדים איכותית ואשמח להשתמש בה.. במקום להתחיל לקלף את כל השקדים. אלא אם כן זה ממש עדיף, מה את אומרת?

      • malky adler מרץ 13, 2020 בשעה 7:15 am הגב

        אפשר להכין מרציפן מאבקת שקדים עם סירופ סוכר. יותר קל להכין משקדים מולבנים. (אפשר לקנות את השקדים ללא הקליפה החומה)

    3. הדר אוגוסט 2, 2022 בשעה 12:35 pm הגב

      לכמה זמן נשמר במקרר? לתקופה ארוכה ניתן להקפיא?

      • malky adler אוגוסט 4, 2022 בשעה 7:07 am הגב

        נשמר לפחות שבוע במקרר. אפשר כמובן להקפיא

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס