פטיפור מושלם ואפילו טבעוני – פרווה, מעטפת קראנצ'ית שבתוכה קרמל לוז וכל הטוב הזה מצופה שוקולד רושה.
15 כדורים
חומרים
לקראנץ
140 גרם שוקולד מריר
100 גרם מחית לוז (חמאת לוז ללא סוכר)
75 גרם אגוזי לוז קלויים טחונים
75 גרם פייטה או שבבי ופל
לקרמל
100 גרם סוכר
80 גרם גלוקוז
160 גרם קרם קוקוס או שמנת צמחית
1/2 כפית משחת ווניל או תמצית ווניל
2 גרם מלח ים אטננטי או מלח גס
60 גרם מחית לוז (חמאת לוז ללא סוכר)
ציפוי
200 גרם שוקולד מריר
20 גרם חמאת קקאו
40 גרם בראס לוז (אגוזי לוז גרוסים מסוכרים)
אופן ההכנה:
קראנץ
- ממיסים את השוקולד ומוסיפים את שאר החומרים
- מערבבים לתערובת אחידה
- שמים בתבנית שקעים חצי כדור קוטר 4 ס"מ.
- בעזרת כפית פריזאן עושים שקע במרכז של כל חצי כדור.
- מקפיאים בזמן שמכינים את הקרמל
קרמל
- שמים בסיר סוכר וגלוקוזה
- מבשלים עד לקבלת קרמל בצבע עינברי
- במקביל מחממים קרם קוקוס ווניל
- כשהסוכר מגיע לצבע הרצוי, מוסיפים את הקרם קוקוס החם ומערבבים
- אם יש גושים ממשיכים לבשל על אש נמוכה עד לקבלת נוזל חלק
- מצננים בערך ל70 מעלות ומוסיפים מלח ומחית לוז
- טוחנים בבלנדר מוט לקבלת תערובת חלקה
- ממלאים את השקעים שיצרנו בקראנץ, ומצמידים כל 2 חצאים לכדור שלם.
- מחזירים למקפיא עד שהציפוי מוכן
ציפוי:
- ממיסיפ שוקולד וחמאת קקאו
- מוסיפים בראס לוז
- טובלים את הכדורים בקפואים ומניחים על נייר אפיה
- שומרים במקרר ונהנים מכל ביס.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y396sf9u
שלום
באיזה שוקולד כדאי להשתמש.ורד הגליל או מריר רגיל.
אני משתמשת בקליבו או לובקה. מה שטעים לך
קיימים בכשרות מהודרת? איזו?
כן. קיים בכעשרות מהודרת.
לובקה כשרות חתם סופר, קליבו כרגע בית יוסף. בקרוב יהיה להם מריר פרווה בכשרות עדה חרדית.
הי אפשר לשים מחית נוגט במקום במקום המחית לוז?
אפר אבל יהיה מאד מתוק. לדעתי מדי מתוק
היי, מה זה בעצם המחית לוז? מחית פרלינה זה טוב?
מחית לוז זה בעצם אגוזי לוז קלויים טחונים למחית. ללא סוכר. מחית פרלינה זה עם סוכר. המתכון יצא מאד מתוק ולא מאוזן עם מחית פרלינה. אבל זה עיניין של טעם.
אפשר להכין את המחית לוז לבד? לטחון אגוזי לוז קלויים?
אפשר לקלות אגוזי לוז ולטחון אותם במעבד מזון חזק, כמו נינגה או תרמומיקס. לפעמים צריך להוסיף טיפ טיפה שמן, רצוי שמן אגוזי לוז
אז מה ההבדל בין?
מחית לוז (חמאת לוז ללא סוכר)
אגוזי לוז קלויים טחונים
מה זה פייטה?
היכן ניתן לרכוש?
פייטה זה שבבי וופל מקורמלים. יש בחנויות מתמחות. אפשר להחליף בגליליות ריקות מרוסקות או בקורנפלקס
היי ,מענין אותי לדעת היכן את משיגה פייטה בד"ץ…
חיפשתי ברוב החנויות ולא מצאתי את זה בכשרות.
בדץ עדה חרדית אין.
אני משתמשת בכל הכשרויות המהודרות. יש פייטה בכשרות חת"ס
היכן מצאת? מענין אותי כי לא מצאתי
אלמנדוס
מה עושים שהקרמל ממש מתקשה?
באיזה שלב? הוא לא אמור לצאת קשה. זה טופי
גלוקוז זה גלוקוזה?
כן. סירופ גלוקוז
אפשר הסבר לגבי התבנית? איך היא נקראת? האם זה חצי עיגול שמחברים אחר כך או שזו מראש תבנית של כל הכדור? תודה רבה!
בדיוק כמו שכתוב. תבנית חצי כדור קוטר 4. אחכ מחברים 2 חצאים לכדור.
היי מלכי, נראה מושלם!!
האם אפשר לוותר על הגלוקוז בקרמל?
אפשר לעשות מתכון אחר של קרמל.
תראי כאן
אם את רוצה פרווה צריך לעשות את המתכון כמו שהוא.
היי
אפשרי להחליף את חמאת אגוזי הלוז בחמאת שקדים/בוטנים?
אם כן, יש צורך להחליף בהתאם את אגוזי הלוז הטחונים בשקדים/בוטנים?
תודה מראש!
אפשר להחליף, כמובן הטעם יהיה שונה. לא חייבים להחליף את הלוז. זה לא קשור
הוצאתי מהמקפיא וציפיתי את השכבה החיצונית בשוקולד. טעמתי אחד והטופי שבפנים קשיח מאוד (אי אפשר לאכול אותו)
קודם כל לא אוכלים קפוא. דבר שני גם מהקפאה הטופי אמור להיות רך, כמות נסוכר לא נותנת לו לקפוא, אולי משהו בתהליך לא היה נכון
היי מלכי,
האם אפשר להחליף את המתכון של הקרמל פה עם המתכון של הקרמל פטנט בכדורי הסניקרס? ואם כן באותה כמות?
ברור, רק שכאן זה פרווה ובסניקרס חלבי
היי מלכי
עשיתי את זה לפורים ויצא מדהים וטעי……..ם מאד .הכל נחטף
אך הציפוי לא יצא מושלם הוא היה עבה בחלקו התחתון כשהנחתי אותו. האם יש לך רעיון איך אני מניחה לאחר הטבילה.
טובלים ומנערים עודפים. אני גם גילגלתי על רשת כך שבכלל יצא ממש דק.
יצא מושלם וטעים!!הכנתי ולא הפסיקו להתלהב!
הי
ראיתי שכתוב בתגובות מתכון חלופי לקרמל אם רוצים לוותר על הגלוקוז.
האם אפשר פשוט לשים יותר סוכר במקום הגלוקוז ולהמשיך עם המתכון כפי שהוא?
במתכון החלופי כמות הסוכר שונה לגמרי, וכן השמנת.
ולא ברור מה היחס למחית לוז.
אשמח להשאר עם המתכון המקורי במתכון זה ללא גלוקוז, אשמח לדעת חלופה וכמויות.
תודה 🙁
אם רוצים לוותר על הגלוקוז צריך מתכון אחר. לגלוקוז יש תפקיד במתכון והאיזון של המתכון נקבע לפי הרכיבים שלו.
ולכן צירפתי מתכון אחר לקרמל ללא גלוקוז וכמובן שהיחסים שם שונים.
אם את רוצה להשאר עם המתכון המקורי תעשי אותו עם גלוקוז.
האם אפשר להשתמש בסירופ תירס במקום גלוקוז
זה אותו מוצר, בהחלט אפשרי
תודה רבה וואו כמה שזה יצא מעדן
מלכי שלום
כמה זמן מראש אפשר להכין את הכדורים? נשמרים טוב במקפיא?
אפשר לשים בקופסה אטומה גם חודש