הכל התחיל אחרי פורים. נשארו לי כמה גנאשים מפרלינים שהכנתי, ופתיבר שצריך לגמור לפני פסח. בהתחלה הכנתי כדורים קלאסיים מגנאש שוקולד מריר ופתיבר ומלאתי בגנאש שוקולד לבן קלאסי, גילגלתי בקוקוס והעלתי לאינסטגרם. מאד אהבתם את התוצאה (נמצא בהיילייטס באינסטגרם)
אבל נשאר עוד גנאש פיסטוק… אז החלטתי לעשות מתכון קצת יותר משודרג. שמתי בכדורי שוקולד שמנת ומחית פטל, שוקולד חלב ופתיבר ומלאתי בגנאש פיסטוק.
23 כדורים קוטר 4
חומרים:
לכדורי שוקולד
250 גרם (שרוול) פתיבר
100 גרם מחית פטל
150 גרם שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד חלב
גנאש פיסטוק
75 גרם שמנת מתוקה
110 גרם שוקולד לבן
20 גרם מחית פיסטוק
ציפוי
50 גרם פיסטוקים
30 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה:
גנאש פיסטוק:
- מחממים שמנת לסף רתיחה
- יוצקים על השוקולד והמחית וטוחנים בבלנדר מוט
- מעבירים לשק זילוף ומקררים
כדורי שוקולד:
- טוחנים גס או מרסקים את הפתיבר
- מחממים שמנת ומחית פטל לסף רתיחה
- יוצקים על השוקולד וטוחנים בבלנדר מוט
- מערבבים עם הפתיבר
- שמים בתבנית שקעים חצי כדור ועושים שקע בעזרת כפית פריזיאן טבולה במים חמים
- ממלאים בשקע גנאש ומקפיאים כ15 דקות
- משחררים כל 2 חצאים ומצמידים לכדור
- מגלגלים בפיסטוקים טחונים עם אבקת סוכר
- שומרים במקרר.
הערות:
- אפשר להקפיא את הגנאש בתבנית חצאי כדור קטנים או לזלף תלוליות של גנאש ולהקפיא ואז לקחת מהככורי שוקולד לעשות שקע עם האצבע ולעטוף את הגנאש הקפוא.
- המתכון הראשון שעשיתי הוא 250 פתיבר, 250 שמנת מתוקה ו-100 שוקולד מריר.
- ניתן למלא בכל גנאש או להשדתמש במליות מוכנות, כמו פררו או בייגלה מלוח, רפאלו ודומיהם.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ye6vdbmb