• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    כופתאות גבינה (טורוש גומבוץ)
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    כופתאות גבינה (טורוש גומבוץ)

    כופתאות גבינה (טורוש גומבוץ Túros Gombóc) הן מאכל הונגרי שאימי ז"ל הייתה מכינה בעיקר לחג השבועות. מדובר בכופתאות קלילות העשויות מסולת, ביצים וגבינה. הכופתאות מבושלות במים ומוגשות מגולגלות בפירורי לחם , סוכר וקינמון ומוגשות עם שמנת חמוצה. אצלי זה זיכרון ילדות מתוק.

     

    20 כדורים

    חומרים

    לכדורים:

    250 גרם גבינת טוב טעם
    60 גרם סולת (4 כפות)
    1 חלמון
    2 ביצים M
    קורט מלח
    1 כף סוכר

    סיר גדול עם מים רותחים
    1 כפית מלח

    ציפוי:

    50 גרם חמאה
    100 גרם פירורי לחם לא מתובלים
    1/2 כפית קינמון

    אופן ההכנה:

    • בקערה גדולה מערבבים את הגבינה, הסולת הביצים המלח והסוכר. מתקבלת תערובת רכה הניתנת לעיצוב.
    • מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה כדי שהסולת תספוג נוזלים.
    • בסיר מרתיחים מים ומלח . יוצרים כדורים בגודל של כ2.5 ס"מ ומכניסים למים הרותחים.
    • לאחר זמן מה, הכדורים יצופו. לאחר הציפה מבשלים עוד כ5 דקות.
    • במחבת ממיסים את החמאה, ומוסיפים את פירורי הלחם והקינמון. מטגנים מספר דקות להזהבה.
    • מעבירים את הכדורים מהמים לפירורים ומגלגלים כך שיהיו מצופים מכל הצדדים.
    • מגישים חמים בתוספת שמנת חמוצה.

    כופתאות גבינה

    צילום: נחמי וולף סטייחינג: מיכל ליבוביץ'

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y6aws4oy
    שיתוף
    פורסם ב: מתכונים לאירועים חגיגיים, מתכונים נוסטלגיים, עוגות גבינה תגיות: גבינה, סולת, פירורי לחם, שבועות
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    עוגת בלינצ'ס גבינה

    עוגת בלינצ'ס גבינה עם גנאש שלושה שוקולדים

    עוגת שכבות גבינה וקרמל

    קינוח שכבות גבינה וקרמל

    עוגות גבינה אישיות

    עוגת גבינה אישית במגוון ציפויים

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    6 תגובות

    1. דינה דצמבר 1, 2019 בשעה 6:32 pm הגב

      הי זה לא הולך עם שזיף בפנים?

      • malky adler דצמבר 1, 2019 בשעה 10:18 pm הגב

        יש גומבוץ אחר שהוא עם שזיף. הבצק שלו עשוי מתפוחי אדמה. זה מתכון אחר לגמרי.

    2. שלמה יוני 2, 2020 בשעה 6:28 am הגב

      ניסיתי להכין לשבועות, והבלילה יצאה מאד דלילה ללא יכולת ליצור כדורים. הוספתי עוד כ 10 כפות סולת עד שיכולתי ליצור כדורים (יותר נכון אליפסות עם שפיצים), אבל אז הטעם כבר היה של דייסת סולת. (טעים אבל לא מה שאמור להיות)

      • malky adler יוני 2, 2020 בשעה 11:47 am הגב

        נשמע לי מוזר, האם השתמשת בגבינה טוב טעם? האם נתת לבלילה לעמוד במקרר? כל המתכונים אצלי באתר נוסו והם אחד לאחד המתכון כך שמוזר שהיית צריכה במתכון של 4 כפות להוסיף עוד 10. משהו לא הגיוני.

    3. שלמה יוני 8, 2020 בשעה 12:20 pm הגב

      גבינה טוב טעם, והבלילה עמדה במקרר. אך נזכרתי ששמתי 3 ביצים שלימות במקום 2 + חלמון. אולי יש קשר.

      • malky adler יוני 9, 2020 בשעה 6:44 am הגב

        ברור שיש קשר

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס