כופתאות גבינה (טורוש גומבוץ Túros Gombóc) הן מאכל הונגרי שאימי ז"ל הייתה מכינה בעיקר לחג השבועות. מדובר בכופתאות קלילות העשויות מסולת, ביצים וגבינה. הכופתאות מבושלות במים ומוגשות מגולגלות בפירורי לחם , סוכר וקינמון ומוגשות עם שמנת חמוצה. אצלי זה זיכרון ילדות מתוק.
20 כדורים
חומרים
לכדורים:
250 גרם גבינת טוב טעם
60 גרם סולת (4 כפות)
1 חלמון
2 ביצים M
קורט מלח
1 כף סוכר
סיר גדול עם מים רותחים
1 כפית מלח
ציפוי:
50 גרם חמאה
100 גרם פירורי לחם לא מתובלים
1/2 כפית קינמון
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה מערבבים את הגבינה, הסולת הביצים המלח והסוכר. מתקבלת תערובת רכה הניתנת לעיצוב.
- מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה כדי שהסולת תספוג נוזלים.
- בסיר מרתיחים מים ומלח . יוצרים כדורים בגודל של כ2.5 ס"מ ומכניסים למים הרותחים.
- לאחר זמן מה, הכדורים יצופו. לאחר הציפה מבשלים עוד כ5 דקות.
- במחבת ממיסים את החמאה, ומוסיפים את פירורי הלחם והקינמון. מטגנים מספר דקות להזהבה.
- מעבירים את הכדורים מהמים לפירורים ומגלגלים כך שיהיו מצופים מכל הצדדים.
- מגישים חמים בתוספת שמנת חמוצה.
צילום: נחמי וולף סטייחינג: מיכל ליבוביץ'
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y6aws4oy
הי זה לא הולך עם שזיף בפנים?
יש גומבוץ אחר שהוא עם שזיף. הבצק שלו עשוי מתפוחי אדמה. זה מתכון אחר לגמרי.
ניסיתי להכין לשבועות, והבלילה יצאה מאד דלילה ללא יכולת ליצור כדורים. הוספתי עוד כ 10 כפות סולת עד שיכולתי ליצור כדורים (יותר נכון אליפסות עם שפיצים), אבל אז הטעם כבר היה של דייסת סולת. (טעים אבל לא מה שאמור להיות)
נשמע לי מוזר, האם השתמשת בגבינה טוב טעם? האם נתת לבלילה לעמוד במקרר? כל המתכונים אצלי באתר נוסו והם אחד לאחד המתכון כך שמוזר שהיית צריכה במתכון של 4 כפות להוסיף עוד 10. משהו לא הגיוני.
גבינה טוב טעם, והבלילה עמדה במקרר. אך נזכרתי ששמתי 3 ביצים שלימות במקום 2 + חלמון. אולי יש קשר.
ברור שיש קשר