אם המדד למתכון שגם אתם תאהבו הוא צוות הצילום, אז הכנאפה הוא אחד האהובים. איך שהוא ירד מהסט (עדיין חמים מעט) הצוות התחיל "ליישר" ולא הפסיק. לטענתם אחת המנות הטעימות. ספרו לי אם הכנתם ואהבתם גם אתם.
מחבת בקוטר 22-24
חומרים
אטריות קדאיף
200 גרם אטריות קדאיף
2 כפות אבקת סוכר
15 גרם חמאה
מילוי
400 גר' גבינת ריקוטה
2 כפות אבקת סוכר
גרידת לימון
סירופ
100 גר' (1/2 כוס) סוכר
180 מ"ל (3/4 כוס) מים
מי ורדים לפי הטעם
לטיגון
30 גר' חמאה
להגשה
30 גר' פיסטוקים קצוצים
אופן ההכנה:
לקדאיף
- גוזרים את אטריות הקדאיף לרצועות קצרות
- ממיסים את החמאה
- יוצקים את החמאה ואבקת הסוכר על האטריות ומעסים עד שכל האטריות מצופות בחמאה
מילוי
- מערבבים את חומרי המילוי
סירופ
- מרתיחים את המים והסוכר כ -5 דק מהרתיחה.
- מסירים מהאש ומוסיפים מי ורדים.
- ממיסים במחבת 15 גר' חמאה ומהדקים מחצית מכמות האטריות על המחבת.
- מורחים את מלית הגבינה על האטריות ומשאירים שוליים של 1 ס"מ
- מהדקים את המחצית השנייה של האטריות מעל המלית. מהדקים היטב את השוליים.
- כאשר האטריות הזהיבו הופכים את הכנאפה על צלחת, ממיסים את שאר החמאה ומחליקים את הכנאפה חזרה למחבת על הצד הלא מטוגן
- מטגנים עד להזהבה ומעבירים לצלחת הגשה.
- מרטיבים בסירופ בנדיבות ומפזרים פיסטוקים קצוצים.
הערה: מי שלא אוהב מי ורדים יכול להחליף בווניל.
צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y7apvjcr
היי מלכי ערב מבורך
אשמח לקבל מתכון פשוט וקל לעוגת טירמיסו
תודה
יפה במליאל
https://tinyurl.com/y74hahqz
היי מלכי נראה נפלא!!!! באיזו ריקוטה את ממליצה להשתמש?
אני אוהבת את של יעקבס
נראה מושלם
האם אפשר לשמור במקרר ולחמם על הפלטה לפני ארוחת החג?
לא ניסיתי, זה נחטף בדכ מיד. נראה לי שאפשר