לביבות גבינה בצורה קצת שונה, אמנם טעים גם לטגן אותם, אבל בטוסטר הם יוצאות קריספיות והמרקם שלהם לא ספוג שמן, אני אהבתי את הוורסיה הזו יותר מהמטוגנות, שלא לדבר על החיסכון בקלוריות.
5 דקות עבודה ואתם מסודרים לארוחת ערב, או לאורחים שבדרך.
זה תקני גם לערב לביבות.
10-12 יחידות
חומרים
לביבות:
250 גרם גבינה
1/2 כפית משחת וניל או תמצית וניל
3 ביצים גודל L
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
110 גרם קמח
תרסיס שמן
לרוטב פטל
150 גרם גבינה
2 כפות ריבת פטל איכותית
אופן ההכנה:
- מקציפים את כל חומרי הלביבות במיקסר עד לקבלת תערובת אחידה
- אופציה 1: משמנים טוסטר מ2 צידיו בתרסיס שמן
- מניחים מהתערובת, סוגרים את הטוסטר ואופים להזהבה.
- מיד כשהלביבות מוכנות בעודן חמות מגלגלים אותן לגליל ונותנים להן להתקרר.
- אופציה 2: מחממים מחבת עם שמן לטיגון, שמים כף מהבלילה ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה
לרוטב פטל
- מערבבים את הגבינה והריבה
- טובלים את הגלילים ברוטב ואוכלים.
- ניתן למלא את הגבינה בגלילים אך אז הלביבה מאבדת את המרקם הקריספי.
הערות:
- לאלרגיים לביצים ניתן להחליף כל ביצה בבננה קטנה מעוכה (תודה לאולגה טוכשר על הטיפ).
צילום: נחמי וולף סטיילינג: מיכל ליבוביץ'
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/wq8rlem