לחמניות פרעצל, פריכות מבחוץ ורכות ואוויריריות מבפנים, תכינו ותודו לי, כי הן מושלמות לארוחת בוקר או ערב, וכיף לקחת אותן לבית ספר או לעבודה. מאז שהכנתי אותן הן במקפיא ומתחסלות כ"כ מהר שאני צריכה להכין שוב ושוב
16 לחמניות
חומרים:
בצק
1 ק"ג קמח (עדיף קמח לחם)
20 גרם שמרים יבשים
550 גרם מים
30 גרם דבש או סילאן
60 גרם שמן
25 גרם מלח
לטבילה
1.5 ליטר מים
50 גרם סודה לשתייה
אופן ההכנה:
בצק
- שמים בקערת המיקסר מים, שמן, דבש, קמח ושמרים
- לשים כ5 דקות במהירות 1
- מוסיפים מלח ולשים עוד 5 דקות במהירות 2
- מכדררים את הבצק לכדור ושמים בקערה עטופה בשקית.
- מתפיחים כשעה להכפלת נפח.
- מחלקים ל16 חלקים של 100 גרם ומכדררים אותם לכדורים
- משהים מכוסה כ20 דקות
- מרדדים כל כדור לאליפסה ומגלגלים ללחמניה.
- מתפיחים עד שהלחמניות תפוחות
- מרתיחים את המים ומוסיפים את הסודה לשתיה, טובלים את הלחמניות 10 שניות בכל צד ומניחים על נייר אפיה (טובלים את הלחמניות כשהמים עדין על הגז)
- מפזרים מעט מלח גס
- חורצים בחזרת סכין חדה 3 חריצים אלכסוניים בכל לחמניה
- אופים בתנור שחומם מראש ל220 מעלות טורבו כ13 -15 דקות
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ydqcssa5
הי ,
המתכון נראה מעולה .
יש לי שאלה , מה המטרה של הטבילה במי סודה ?
הקריספיות בחוץ
המתכון הכי מדוייק לפראצל – היו לי כמה ניסיונות עם מתכונים אחרים וזה הראשון שהצליח
איזה כיף לשמוע.
אם יש לך אינסטגרם אשמח שתשתפי בסטורי ותייגי אותי שאראה 🙂
מה זה קמח לחם?
קמח רגיל?
קמח לחם הוא קמח מועשר בגלוטן. לא קמח רגיל.
אפשר להשתמש גם בקמח רגיל
שלום, אפשר לשלב שוקוצ'יפס בתוך הבצק? כמובן בלי מלח..
זה לא מתאים לפרעצל.
את יכולה להכין את המתכון הזה בריוש שוקולד
או זה לחמניות שוקולד
תודה על המתכון
אפשר להמיר את זה בכוס/כפית וכו ולא גרמים כמה זה 550 גרם מים???
נפחים זה לא מדוייק. כל אחד מודד בכוס אחרת. 550 גרם מים זה 550 מ"ל מים.
ממליצה לרכוש משקל, יש היום ב30-40 ש"ח משקל.
הי,
נראה לי פספסתי משהו.
איך טובלים לחמניה תפוחה במים רותחים בתוך סיר ל 10 שניות בלי להרוס את הלחמניה ו/או לחטוף כוויה?
תודה
שמים בתוך המים ומוציאים עם כף מחוררת או מסננת
ממש נראה טעים
ניתן להמיר גם בקמח כוסמין?
מחפשת מתכון מכוסמין
לדעתי כוסמין לבן יעבוד. בד"כ אין בעיה להמיר קמח רגיל לקמח כוסמין לבן
אפשר להשתמש בקמח מלא ? או בקמח קוסמין ? תודה
לדעתי כוסמין לבן יעבוד. בד"כ אין בעיה להמיר קמח רגיל לקמח כוסמין לבן.
קמח מלא דורש יותר נוזלים. לא ניסיתי אז לא יודעת לאמר לך כמה צריך להוסיף.
איך מרימים לחמניה תפוחה וטובלים במים בלי שתיקרוס? יש פטנט?
אני הרמתי מאד בזהירות, אבל אפשר לעשות כמו בסופגניות, ששמים כל לחמניה על ריבוע נייר אפייה מרימים עם נייר האפיה את הלחמניה ומכניסים למים.
אחכ שולפים את הנייר
אפשר להכין גם כבייגל ?
הצורה לא משנה. את יכולה להכין בכל צורה שבא לך. רק לחרוץ לפני האפייה
נראה יפה וטעים האם אפשר גם עם קמח ללא גלוטן עם אותם כמויות?
אין לי ניסיון באפייה של לחמים ולחמניות ללא גלוטן. לדעתי הקמח מתנהג שונה וצריך לעשות ניסיונות כדי להגיע לתוצאה טובה.
יש היום הרבה סוגי קמחים ללא גלוטן וצריך להגיע לתערובת הרצויה.
הי,
נותן לי חשק להתגנב באמצע הלילה למטבח ולהתחיל בהכנה
נגמר לי הקמח לחם, ויש לי גלוטן
כמה אני צריכה לשים גלוטן על כל 1 ק"ג קמח רגיל?
תודה:)
אני בד"כ לא מוסיפה גלוטן, מעדיפה להשתמש בקמח יעודי. במקרה הזה יעבוד גם עם קמח רגיל
ואו…איזה מתכון מושלם. עשיתי בדיוק כמו במתכון ויצא אששששששש
איזה כיףףףף. שתפי באינסטגרם ותייגי אותי (אם יש לך אינסטגרם 🙂 )
היי,
החריצים לא נפתחו יפה כמו בתמונה אצלך… למה?
כנראה לא התפחת מספיק
תודה על התגובה המהירה.
יודעת להגיד עכשיו שהן יצאו מעולות ונחטפו, רק פחות יפות משלך 🙂
יש לך הערכה של כמה זמן צריך להתפיח אותן בשלב האחרון? יודעת שזה תלוי בטמפרטורה אבל פחות או יותר…
את צריכה לראות שבערך הוכפלו וכשאת מנענעת את המגש הן קצת רוטטות. בערך שעה, אבל באמת תלוי במזג האוויר
תודה. ושאלה אחרונה:
למה קודם מכדררים אותם משאירים להתפחה ואז הופכים לצורת לחמניה? זה מוריד את כל הנפח שהכדורים קיבלו. לא עדיף להפוך ישר לחתוך ולגלגל ללחמניה?
כדי שהלחמניות יהיו אווריריות רצוי לתת לגלוטן להתפתח. כשעושים פרי שייפ (צורה ראשונית) היא בעצם הפוכה מהצורה הסופית. אם הלחמניות.
נותנים מנוחה ומעצבים צורה סופית, כך הגלוטן מתפתח טוב יותר והתוצאה יותר אוורירית.
היי
שמן זית או אחר?
אני שמתי שמן קנולה. אפשר גם שמן זית.
אני המרתי בקמח כוסמין 80% והוספתי משפר אפיה. יצא מושלם!! מתכון מעולה. ועכשיו מתאים גם למי ששומרת על המשקל
הי, אם מקפיאים אותן:
לפני או אחרי אפייה?
ואיך הכי נכון להפשיר שייצאו עדיין פריכות וטעימות?
להקפיא אחרי קירור. וכשמפשירים ניתן להכניס לתנור ל10 דקות
תודה!
אגב הן יצאו מדהימות, אז תודה גם על המתכון המעולה 🙂
לא הבנתי איך לגלגל לצורת לחמניה
מרדדים לצורה אובלית/מלבנית ומגלגלים כמו רולדה
האם ניתן להשתמש בקמח שמרים של אוסם? אם כן מה צריך לשנות במתכון?
מניחה שאפשר, אני לא קונה קמח שמרים. אין טעם לשלם על זה.
שימי קמח שמרים ותוותרי על השמרים
שלום
האם ניתן להשתמש בקמח פיצה? תודה מרים
לא ניסיתי, לא אמורה להיות בעיה
25 גרם מלח בתוך הבצק נשמע המון – זה כולל את המלח גס שמפזרים למעלה או לא?
זה לא כולל את המלח שלמעלה
היי מלכי, האם הבצק צריך לצאת רטוב?
לא ממש
יצא טעים ורך מבפנים בטירוף המתכון שהכי הצליח לי הפרעצל
תודה רבה
איזה כיףףףף
תודה רבה