בצק שמרים עם שמן זית במילוי קרם חציל שחור וגבינות עשירות.
חלק מהפקת חנוכה לתנובה
חומרים:
בצק
500 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1/4 כוס שמן זית
1 ורבע כוסות מים
כפית מלח
מילוי:
קרם חציל שחור
2 חצילים
2 כפות מיץ לימון
1/4 כוס טחינה גולמית
כף שמ"ז
מלח ים אטלנטי או מלח גס
פלפל שחור
שן שום
100 גרם גבינת פטה פיראוס
100 גרם גבינה בולגרית פיראוס
אופן ההכנה:
- מערבבים קמח ושמרים יבשים
- מוסיפים את שאר החומרים מלבד המלח
- לשים כ5 דקות
- מוסיפים את המלח ולשים עוד 5 דקות
- מתפיחים כשעה
קרם חציל שחור
- שורפים את החצילים על הגריל או על האש עד שהקליפה צרובה
- מעבירים למעבד מזון עם הקליפה וטוחנים לקרם חלק
- מוסיפים שום, לימון וטחינה וטוחנים
- מתבלים במלח ופלפל שחור
- מחלקים את הבצק ל 2
- מרדדים את הבצק למלבן בעובי 5 מ"מ
- מורחים קרם חציל מפזרים קוביות פטה ובולגרית ומגלגלים לרולדה
- גוזרים בעזרת מספרים באלכסון 3/4 מגובה הגליל כל 5 ס"מ ומסדרים פרוסה אחת לימין ואחת לשמאל
- מורחים בביצה ואופים בחום של 175 מעלות 25 דקות
המתכון הופק עבור תנובה
צילום: אסף אמברם סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yb7ns4sm
הכנתי לשבת
יצא מדהים
אין על המתכונים שלך,
כשאני עושה אותם אני בטוחה שיצליח
תודה רבה
תודה. ממש מרגש לשמוע. נותן כח להמשיך 🙂