בא לכם לשדרג את עוגת הדבש השנה?
מאפינס דבש עם טוויסט, מילוי של קומפוט תפוחים, ממרח לוטוס וקרם לוטוס מעל, עוגה חגיגית במיוחד לחג
16 רינגים בקוטר 6 ס"מ
חומרים:
מאפינס
2 ורבע כוסות (315 גרם) קמח
1.5 כפית אבקת אפייה
1.5 כפית סודה לשתיה
1/4 כפית קינמון
3 ביצים גודל M
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
1/2 כוס דבש
1/2 כוס סילאן
1 כפית תמצית וניל
3/4 כוס (180 מ"ל) שמן
1 כוס תה מוכן (240 מ"ל) מ-3 שקיות תה
2 כפות (100 גרם) ממרח לוטוס
למלית התפוחים
3 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
25 גרם מרגרינה או חמאה
1 כפית מיץ לימון
1 כפית סוכר או דבש
1/2 כפית תמצית וניל
לקצפת
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה חלבית/פרווה
2 כפות (100 גרם) ממרח לוטוס
2 כפות (40 גרם) פודינג אינסטנט וניל
אופן ההכנה:
מאפינס
- מחממים תנור ל- 160 מעלות.
- בקערה מערבבים את החומרים היבשים כלומר :קמח, אבקת אפיה, סודה לשתייה וקינמון.
- בקערה נפרדת מקציפים ביצים וסוכר לקצף תפוח, מוסיפים דבש ,סילאן ווניל. מקציפים לאיחוד.
- לתערובת המאוחדת הביצים מוסיפים שמן בזילוף איטי. מוסיפים את ממרח הלוטוס, החומרים היבשים והתה לסירוגין ומערבבים עד לאיחוד.
- יוצקים לתבניות אישיות ואופים כ-20 דק' עד שקיסם הננעץ במאפה יוצא עם פירורים לחים. מצננים.
מלית התפוחים
- ממיסים חמאה או מרגרינה ומוסיפים דבש/סוכר. מוסיפים את התפוחים, הלימון והווניל ומבשלים עד לריכוך.
- מסננים מהנוזלים.
- יוצרים שקע בכל עוגה וממלאים במלית התפוחים.
קצפת
- מקציפים שמנת, פודינג וממרח לוטוס לקרם יציב
- מזלפים מעל כל מנה. מקשטים לפי הטעם.
את הקישוט בתמונה ניתן לעשות כפי שמוסבר בעוגת מוס ווניל
צילום: שרית גופן סטיילינג: נועה קנריק
המתכון הופק עבור לוטוס
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y8xrhpm8
היי אם עושים את המתכון כעוגה, מה קוטר העוגה תהיה?
אני מעריכה 22 -24 תלוי בגובה שאת רוצה
נראה נפלא. האם אני יכולה היום להכין רק את המאפינס, להקפיא, וביום ראשון להכין את מילוי התפוחים ולקשט? או שאפשר להקפיא גם עם המלית? תודה (:
אפשר להכין את המאפינס ולהקפיא ואת התפוחים בערב החג
האם אפשר גרסת פרווה?
ללא הלוטוס?
את יכולה להכין פרווה. ואם בא לך לוותר על הלוטוס גם אפשרי
איזה ממרחים אחרים יכולים להתאים כאן במקום הלוטוס?
טעם הלוטוס מתאים מאד לעוגת דבש, אפשר לוותר על הממרח.
לא הייתי מחליפה
יש לך את המאפינס דבש ותפוחים
כמה צריך למלא בכל תבנית אישית מהבלילה של העוגת דבש
וכמה מהמילוי תפוחים צריך לשים בכל עוגה אחרי האפיה
ואיזה גודל החור למילוי צריך להיות
המתכונים שלך פשוט מושלמייייים
אשמח לתשובה
ממלאים 3/4 גובה בלילה. מוציאים כמות לא גדולה עם כף פריזיאן. תלוי בגודל המאפינס שאת עושה.
מה אפשר להשים בקצפת במקום הלוטוס? אנחנו לא אוכלים לוטוס בגלל שההכשר שלו טיפה בעייתי בשבילנו..
ראיתי שכתבת לאחת התגובות שלא חייבים להשים על המאפינס עצמו לפני הקצפת לוטוס,
יש לך אולי רעיון במה אפשר להחליף גם את הלוטוס בקצפת כדי שתצא טיפה יותר טעימה ומעניינת?(קצפת רק משמנת מתוקה ופודינג לא ממש טעימה לטעמי…)
תודה רבה!
את יכולה לשים פרלינה (מחית נוגט) יש בחנויות מתמחות הרבה ממרחים שאת יכולה לשים. יש גם ממרח דמוי לוטוס בכשרות בדץ עדה חרדית.
תודה רבה
תודה על המתכונים המושלמים
האם ניתן להכין את המנה בשלמותה ולהקפיא או שהקצפת נהרסת והעוגה מתרטבת?
שנה טובה
לא מומלץ להקפיא תפוחים