מאפינס ללא גלוטן שהכנתי לפסח, המאפינס מעט שוקעים לאחר צינון ואז בשקע שמים שקדים מקורמלים. אפשר לשים בשקע גם גנאש
15 מאפינס
חומרים:
3 ביצים M
100 גרם סוכר
150 מ"ל מיץ תפוזים
120 מ"ל שמן
140 גרם קמח תפו"א
1 אבקת אפייה
50 גר' שקדים טחונים
לקישוט
100 גר' שקדים פרוסים
1/2 כוס סוכר
אופן ההכנה
- מקציפים חלבונים עם מחצית מכמות הסוכר
- טורפים חלמונים עם יתר הסוכר
- מערבבים בקערה את הקמח , א. אפיה והשקדים
- שמים בכלי את השמן והמיץ
- מוסיפים את הקמח והנוזלים לסירוגין
- מקפלים את החלבונים המוקצפים
- יוצקים לתבניות מאפינס את הבלילה ואופים בחום של 160 מעלות כ25 -30 דק'
שקדים מקורמלים
- מכינים קרמל מהסוכר
- מוסיפים את השקדים ומערבבים עד שכל השקדים מכוסים בקרמל
- יוצקים על משטח סיליקון , משטחים ומצננים
- שוברים ומקשטים את המאפינס
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y8lfrj7m