עוגת ויטרינה המשלבת מרנג שמיובש בתנור עד פציחות עם קרם שנטילי בטעם לימוני עדין.
העוגה קלה להכנה ונימוחה בפה. מומלצת לאכילה כשעה אחרי ההכנה ועד יממה . לאחר מכן המרנג הופך לדביק ולא נעים בפה.
חומרים
למרנג:
120 גרם חלבונים (7 חלבונים M)
120 גרם סוכר
120 גרם אבקת סוכר
12 גרם קמח תפו"א או קורנפלור
קרם שנטילי לימון
500 מ"ל שמנת מתוקה חלבית או פרווה
גרידה מלימון אחד
4 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה
דיסקיות מרנג
- מקציפים חלבונים ומוסיפים בהדרגה סוכר
- מקציפים למרנג מבריק ויציב
- מסננים את אבקת הסוכר וקמח תפו"א , ומקפלים ידנית למרנג
- מציירים 3 עיגולים בקוטר 18 ע"ג נייר אפיה והופכים אותו כך שנראה את הסימון מהצד השני של נייר האפיה.
- מזלפים את המרנג בספירלה על נייר האפייה.
- אופים בחום של 90 מעלות כשעתיים עד שהמרנג מתנתק בקלות מהנייר, אם לא מתנתק יש להמשיך לאפות. (לייבש)
קרם שניטילי לימון
- משרים את גרידת הלימון בשמנת למשך לילה
- מסננים ומקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר לקרם יציב
- מורחים קצפת על 2 בסיסי המרנג ומניחים אותם זה ע"ג זה מניחים את דיסקית המרנג השלישית ומזלפים מהקצפת
- מורחים על דופן העוגה קצפת ומצפים בשברי שוקולד
- העוגה במיטבה כשעה אחרי ההכנה ועד כיום. לאחר מכן המרנג מתרכך.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y8rpbq3j