בצק פריך קל ומהיר להכנה, ממרח שוקולד אגוזים מוכן.
אני השתמשתי בממרח בלגה, אפשר להשתמש בנוטלה או כל ממרח קקאו ואגוזים שתמצאו בסופר.
3 גלילות – כ35 עוגיות
חומרים:
בצק
500 גרם קמח
10 גרם אבקת אפיה
50 גרם סוכר
100 גרם חמאה או מרגרינה רכה חתוכה לקוביות
90 גרם שמן
110 גרם מים
מילוי
כ 300 גרם ממרח שוקולד אגוזים מוכן (כמו בלגה, או נוטלה וכדו')
אופן ההכנה:
- שמים במיקסר או מעבד מזון את כל חומרי הבצק ומערבבים לקבלת תערובת אחידה
- אפשר גם ידני אבל להיזהר לא לחמם עם הידים את הבצק יתר על המידה.
- מחלקים ל3 חלקים ומרדדים בין 2 נירות אפיה לעלה בעובי 3 מ"מ
- מקפיאים כ20 דקות כדי שיהיה נח לעבודה
- מורחים כ2 כפות גדושות של ממרח על העלה ומגלגלים לרולדה.
- ניתן להקפיא כ20-30 דקות לפני החיתוך והאפייה על מנת לקבל חיתוך יותר נקי ומדוייק
- מסמנים פרוסות ואופים בטורבו בחום של 170 מעלות כ30 דקות להזהבה.
- מצננים ומפדרים באבקת סוכר בנדיבות.
- שומרים בקופסה אטומה.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y4n3e89l
מתאים עם ממרח תמרים?
כן. אבל יש לך כאן מתכון שיותר מתאים.
רק עכשיו ראיתי. תודה.
כבר אפיתי ת'עוגיות עם תמרים.
יצא מדהים מדהים!!
אני רוצה לאפות את החיתוכיות בגרסה פרווה ובלי מרגרינה.
שמן קוקוס ילך כאן או לא?
שמן קוקוס נמס בטמ' יותר נמוכה מחמאה או מרגרינה ולכן לדעתי לא ישמור על הצורה
האם מתאים עם חמאת בןטנים ןשוקו ציפס?
חמאת בוטנים מתוקה, כי בבצק יש מעט מאד סוכר
האם מתאים קרם נוגט וקפוצינו?