המתכון לארטיק מגנום שוקובו צבר הצלחה רבה, אבל היו פניות רבות מאוהבי בווניל וביקשו שאדאג להם למתכון, אז קבלו מגנום ווניל וקרמל (מי שאוהב רק ווניל יכול לוותר על הקרמל)
11 ארטיקים
חומרים:
ארטיק
250 מ"ל חלב
200 גרם שוקולד לבן
250 גרם שמנת מתוקה
גרגירים מחצי מקל ווניל או כפית משחת ווניל
לקרמל מלוח:
75 גרם (1/3 כוס) סוכר
60 גרם (3 כפות) גלוקוז
135 גרם (1/2 כוס +כף) שמנת מתוקה
1/2 כפית ווניל
120 גרם חמאה
1 גרם מלח (עדיף מלח אטלנטי)
ציפוי
350 גרם שוקולד מריר
30 גרם חמאת קקאו (או 3 כפות שמן)
אופן ההכנה:
ארטיק
- מחממים חלב ווניל לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד
- ממתינים כדקה וטוחנים בבלנדר מוט
- מצננים לטמפרטורת גוף
- מקציפים את השמנת ומקפלים לתערובת
קרמל
- שמים בסיר עם תחתית עבה סוכר וגלוקוז ומחממים עד לקבלת קרמל זהוב, אין צורך לערבב, ניתן לנענע את הסיר מצד לצד במהלך התהליך.
- במקביל מחממים את השמנת והווניל
- יוצקים בזהירות את השמנת החמה על הקרמל ומערבבים בכף עץ עד שמתקבל טופי חלק ללא גושים
- מצננים מעט ומוסיפים את החמאה והמלח
- טוחנים בבלנדר מוט ומקררים במקרר כשעה או שעתיים
- יוצקים לתבנית מהבלילה של הארטיק עד מחצית הגובה
- מזלפים מהקרמל בעזרת שק זילוף או כף מעט קרמל ומכסים ביתרת בלילת הארטיק.
- מקפיאים לילה להתייצבות
ציפוי
- ממיסים את השוקולד וחמאת הקקאו
- מעבירים לכוס גבוהה וטובלים את הארטיקים
- מחזיקים מספר שניות עד שהציפוי מתקשה ומניחים על נייר אפייה
- שומרים במקפיא
צילום: אסף אמברם סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ycg58gec
נראה מעולה!
יש אפשרות להכין בגרסא פרווה?
את הארטיק את יכולה להכין עם קרם קוקוס ושמנת צמחית. הקרמל פחות יצליח בפרווה. קחי בחשבון שזה יהיה הרבה פחות טעים
יוצאים 11 מגנומים בגודל רגיל (התבנית הגדולה של סיליקומארט) או המיני?
11 גדולים
היי,
האם בציפוי ניתן להמיר בשוקולד חלב והאם באותם היחסים?.
אפשר. אותם יחסים
טמפרטורת גוף – כמה מעולות?
35 מעלות (כשאני כותבת 35 מעלות שואלים ואם אין לי מדחום? 🙂 )
מה אפשר לשים במקום גלוקוז?
סירופ תירס
בלי חלב מרןכז ובלי ג'לטין, אז מה מחזיק את הגלידה? זה לא יימס ככה?
חלב מרוכז לא מחזיק את הארטיק. להיפך, חלב מרוכז הוא מלא סוכר וגורם לארטיק לא לקפוא ולהשאר במרקם של גלידה.
זה ארטיק ואוכלים ישר מהמקפיא.
המרקם של הונית יוצא מאוד נוזלי??
מקפיאים ואוכלים קפוא. זה בסדר
היי מלכי , תודה על המתכונים המיוחדים!
לגבי הקרמל- אם נשארת כמות אפשר לשמור במקרר?
ואם אני רוצה לשנע את המגנומים (נסיעה קצרה אבל בכל זאת…)
אפשר להוסיף כמות כלשהי של ג'לטין ליתר ביטחון?
אפשר בהחלט לשמור קרמל במקרר. אני לא אוהבת לשים בארטיק ג'לטין. אם את חייבת לשנע תוסיפי או שתקחי בצידנית עם קרח.
תודה על התשובה המהירה!
אם החלטתי כן להוסיף ג'לטין
על איזה כמות את ממליצה?
היי
הכנתי את הקרמל והחמאה צפה לי על פני הבלילה…
מה יכול להיות שגרם לזה? ומה ניתן לעשות אחרי שזה כבר קרה?
החמאה התפרקה. יכול להיות שהוספת את החמאה כשהקרמל היה חם מדי.
לפעמים ניתן לחמם קצת את התערובת ולטחון בבלנדר מוט ולפעמים זה אבוד.
תודה רבה!
במקרה שלי זה היה אבוד,
אבל אם אחרים ילמדו מהטעות שלי דיינו…
שלום מלכי ,
קודם כל אלף תודות!!!! שאת מפרסמת לנו מתכונים כאלה משובחים!!
הכנתי את המגנום פיסטוק יצא אגדה!!!
ורציתי בבקשה שאלה .. את השמנת לארטיק אני אמורה להקציף ליוגורט או הקצפה מלאה?
יוגורט