• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    ארטיק ווניל וקרמל
    דף הבית / מתכונים / קינוחים

    ארטיק ווניל וקרמל

    המתכון לארטיק מגנום שוקובו צבר הצלחה רבה, אבל היו פניות רבות מאוהבי בווניל וביקשו שאדאג להם למתכון, אז קבלו מגנום ווניל וקרמל (מי שאוהב רק ווניל יכול לוותר על הקרמל)

     

     

    11 ארטיקים

    חומרים:

    ארטיק

    250 מ"ל חלב
    200 גרם שוקולד לבן
    250 גרם שמנת מתוקה

    גרגירים מחצי מקל ווניל או כפית משחת ווניל

     

    לקרמל מלוח:

    75 גרם (1/3 כוס) סוכר
    60 גרם (3 כפות) גלוקוז
    135 גרם (1/2 כוס +כף) שמנת מתוקה
    1/2 כפית ווניל
    120 גרם חמאה
    1 גרם מלח (עדיף מלח אטלנטי)

    ציפוי

    350 גרם שוקולד מריר
    30 גרם חמאת קקאו (או 3 כפות שמן)

    אופן ההכנה:

    ארטיק

    • מחממים חלב ווניל לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד
    • ממתינים כדקה וטוחנים בבלנדר מוט
    • מצננים לטמפרטורת גוף
    • מקציפים את השמנת ומקפלים לתערובת

    קרמל

    • שמים בסיר עם תחתית עבה סוכר וגלוקוז ומחממים עד לקבלת קרמל זהוב, אין צורך לערבב, ניתן לנענע את הסיר מצד לצד במהלך התהליך.
    • במקביל מחממים את השמנת והווניל
    • יוצקים בזהירות את השמנת החמה על הקרמל ומערבבים בכף עץ עד שמתקבל טופי חלק ללא גושים
    • מצננים מעט ומוסיפים את החמאה והמלח
    • טוחנים בבלנדר מוט ומקררים במקרר כשעה או שעתיים
    • יוצקים לתבנית מהבלילה של הארטיק עד מחצית הגובה
    • מזלפים מהקרמל בעזרת שק זילוף או כף מעט קרמל ומכסים ביתרת בלילת הארטיק.
    • מקפיאים לילה להתייצבות

    ציפוי

    • ממיסים את השוקולד וחמאת הקקאו
    • מעבירים לכוס גבוהה וטובלים את הארטיקים
    • מחזיקים מספר שניות עד שהציפוי מתקשה ומניחים על נייר אפייה
    • שומרים במקפיא

    מגנום ווניל קרמל

    צילום: אסף אמברם סטיילינג: נועה קנריק

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ycg58gec
    שיתוף
    פורסם ב: קינוחים קפואים תגיות: ווניל, מגנום, קרמל
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    ארטיק לוטוס קפה

    ארטיק לוטוס קפה

    מגנום דובאי

    ארטיק חלבה בסיגנון שוקולד דובאי

    ארטיק ווניל עם פאדג' שוקולד וקרמל

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    22 תגובות

    1. הילה יולי 26, 2018 בשעה 9:51 am הגב

      נראה מעולה!
      יש אפשרות להכין בגרסא פרווה?

      • malky adler יולי 26, 2018 בשעה 10:28 am הגב

        את הארטיק את יכולה להכין עם קרם קוקוס ושמנת צמחית. הקרמל פחות יצליח בפרווה. קחי בחשבון שזה יהיה הרבה פחות טעים

    2. ליטל יולי 26, 2018 בשעה 12:10 pm הגב

      יוצאים 11 מגנומים בגודל רגיל (התבנית הגדולה של סיליקומארט) או המיני?

      • malky adler יולי 26, 2018 בשעה 12:14 pm הגב

        11 גדולים

    3. חוה אפריל 11, 2019 בשעה 3:06 pm הגב

      היי,
      האם בציפוי ניתן להמיר בשוקולד חלב והאם באותם היחסים?.

      • malky adler אפריל 11, 2019 בשעה 3:17 pm הגב

        אפשר. אותם יחסים

    4. לימור מאי 16, 2019 בשעה 8:25 am הגב

      טמפרטורת גוף – כמה מעולות?

      • malky adler מאי 16, 2019 בשעה 8:27 am הגב

        35 מעלות (כשאני כותבת 35 מעלות שואלים ואם אין לי מדחום? 🙂 )

    5. מיכל ביטון מאי 24, 2020 בשעה 4:07 pm הגב

      מה אפשר לשים במקום גלוקוז?

      • malky adler מאי 24, 2020 בשעה 7:14 pm הגב

        סירופ תירס

    6. שירי יוני 10, 2020 בשעה 12:29 pm הגב

      בלי חלב מרןכז ובלי ג'לטין, אז מה מחזיק את הגלידה? זה לא יימס ככה?

      • malky adler יוני 11, 2020 בשעה 6:20 am הגב

        חלב מרוכז לא מחזיק את הארטיק. להיפך, חלב מרוכז הוא מלא סוכר וגורם לארטיק לא לקפוא ולהשאר במרקם של גלידה.
        זה ארטיק ואוכלים ישר מהמקפיא.

    7. רבקי יולי 20, 2020 בשעה 6:12 pm הגב

      המרקם של הונית יוצא מאוד נוזלי??

      • malky adler יולי 21, 2020 בשעה 5:27 am הגב

        מקפיאים ואוכלים קפוא. זה בסדר

    8. אפרת ינואר 5, 2021 בשעה 6:24 pm הגב

      היי מלכי , תודה על המתכונים המיוחדים!
      לגבי הקרמל- אם נשארת כמות אפשר לשמור במקרר?
      ואם אני רוצה לשנע את המגנומים (נסיעה קצרה אבל בכל זאת…)
      אפשר להוסיף כמות כלשהי של ג'לטין ליתר ביטחון?

      • malky adler ינואר 6, 2021 בשעה 7:50 am הגב

        אפשר בהחלט לשמור קרמל במקרר. אני לא אוהבת לשים בארטיק ג'לטין. אם את חייבת לשנע תוסיפי או שתקחי בצידנית עם קרח.

    9. אפרת ינואר 6, 2021 בשעה 10:23 am הגב

      תודה על התשובה המהירה!
      אם החלטתי כן להוסיף ג'לטין
      על איזה כמות את ממליצה?

    10. אפרת ינואר 6, 2021 בשעה 9:54 pm הגב

      היי
      הכנתי את הקרמל והחמאה צפה לי על פני הבלילה…
      מה יכול להיות שגרם לזה? ומה ניתן לעשות אחרי שזה כבר קרה?

      • malky adler ינואר 7, 2021 בשעה 6:55 am הגב

        החמאה התפרקה. יכול להיות שהוספת את החמאה כשהקרמל היה חם מדי.
        לפעמים ניתן לחמם קצת את התערובת ולטחון בבלנדר מוט ולפעמים זה אבוד.

    11. אפרת ינואר 7, 2021 בשעה 12:18 pm הגב

      תודה רבה!
      במקרה שלי זה היה אבוד,
      אבל אם אחרים ילמדו מהטעות שלי דיינו…

    12. ענבל אוגוסט 17, 2022 בשעה 7:36 pm הגב

      שלום מלכי ,
      קודם כל אלף תודות!!!! שאת מפרסמת לנו מתכונים כאלה משובחים!!
      הכנתי את המגנום פיסטוק יצא אגדה!!!
      ורציתי בבקשה שאלה .. את השמנת לארטיק אני אמורה להקציף ליוגורט או הקצפה מלאה?

      • malky adler אוגוסט 22, 2022 בשעה 10:14 am הגב

        יוגורט

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס