לאחר בקשות חוזרות ונשנות למגנום פרווה. הכנתי מגנום שוקולד שמצויין גם בפרווה. בהרבה ארטיקים וגלידות משתמשים בחלב מרוכז, כי כמות גבוהה של הסוכר נותנת מרקם רך שלא קופא. בד"כ בסמיפרדו יש ביצים חיות שמהוות בעיה.
כדי להתגבר על הבעיה של ביצים חיות השתמשתי באבקת חלמון ואבקת חלבון מיובש שמוסיפים לה מים וזה הופך לחלמון וחלבון. כמובן שזה פותר את בעיית החשש מביצים חיות.
12 ארטיקים + 15 כדורי סמיפרדו
חומרים:
סמיפרדו שוקולד
27 גרם אבקת חלמון + 53 גרם מים (4 חלמונים)
17 גרם אבקת חלבון + 103 גרם מים (4 חלמונים)
100 גרם סוכר
500 גר שמנת מתוקה או צמחית
200 גרם שוקולד מריר מומס
100 גרם שוקולד מריר טחון או קצוץ (לבחירה)
ציפוי
500 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאת קקאו
אופן ההכנה:
- ממיסים שוקולד עם 130 גרם שמנת.
- מוסיפים את החלמונים (אבקה מעורבבת עם מים)
- מקציפים חלבונים עם סוכר
- מקציפים את יתרת השמנת ומקפלים אל השוקולד
- מוסיפים חלבונים מוקצפים.
- אם רוצים מוסיפים שוקולד קצוץ, אפשר גם להוסיף פירורי עוגיות אוראו.
- יוצקים לתבנית ומקפיאים. אני שמתי בתבנית ארטיקים ובתבנית כדורים.
ציפוי
- ממיסים את השוקולד וחמאת הקקאו וטובלים את הארטיקים והכדורים.
- מבירים מעט מהשוקולד לשק זילוף או שקית, מחוררים חור קטן ומזלפים פסים מעל הציפוי.
- שומרים בהקפאה
הערות
- למי שלא חושש מביצים חיות ניתן להמיר את האבקות ב 4 ביצים מופרדות
- אני השתמשתי באבקות חלמון וחלבון של חברת רזברי.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yyejepvx
מקציפים חלבונים עם סוכר
מקציפים את יתרת השמנת ומקפלים אל השוקולד
מוסיפים חלבונים מוקצפים.
לא הבנתי כאן את השלבים מקציפים את יתרת השמנת בקערה נפרדת לא יחד עם החלבונים והסוכר?
אשמח לקצת סדר ב3 השלבים האלה.
תודה רבה!
את יכולה לראות כאן בסירטון את השלבים.
היי רציתי לשאול מה אפשר לשים במקום אבקת חלמון וחמאת קקאו?
כמו שכתוב, במקום אבקת חלבון שמים חלמונים.
במקום חמאת קקאו אפשר שמן אבל אז הציפוי לא יצא קראנצ'י. לא ממליצה להמיר לשמן
תודה רבה!
וכמה שמן לשים?
אם זה יצא יותר טוב אני יכולה לשים שמן קוקוס במקום
2 כפות
מלכי הגלידה הזאת פשוט ואו!!
היא יוצאת ממש טוב
וכולם אוהבים אותה
תודה ענקית לך!
למה אני לא מצליחה לשחרר מהתבנית בצורה יפה וחלקה?
אם המקפיא לא מספיק חזק או שלא הקפאת מספיק זמן
תנסי להוריד טמפרטורה במקפיא למינוס 23