אז בהשראת המגנום פיסטוק שיצא, החלטתי לעשות גירסה משלי, ומכיוון שאני מאד אוהבת שילוב של פיסטוק, פטל ושוקולד שילבתי ביניהם, ארטיק פיסטוק בטבילה כפולה של שוקולד מריר ושוקולד פטל.
ואפילו הכנתי לכם סירטון. לצפיה בסירטון לחצו כאן
11 ארטיקים
חומרים:
ארטיק
250 מ"ל (כוס) חלב
200 גרם שוקולד לבן
50 גרם מחית פיסטוק
250 מ"ל שמנת מתוקה
ציפוי מריר
400 גרם שוקולד מריר
40 גרם חמאת קקאו
ציפוי פטל
400 גרם שוקולד פטל
40 גרם חמאת קקאו
50 גרם פיסטוק גרוס או בראס אגוזי לוז
אופן ההכנה:
ארטיק
- מחממים חלב לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד
- ממתינים כדקה וטוחנים בבלנדר מוט
- מוסיפים מחית פיסטוק וטוחנים
- מצננים לטמפרטורת גוף
- מקציפים את השמנת ומקפלים לתערובת
- מקפיאים לילה להתייצבות
ציפוי מריר
- ממיסים את השוקולד וחמאת הקקאו
- מעבירים לכוס גבוהה וטובלים את הארטיקים
- מחזיקים מספר שניות עד שהציפוי מתקשה ומניחים על נייר אפייה
- מקפיאים כ10 דקות
ציפוי פטל
- ממיסים את השוקולד וחמאת הקקאו
- מוסיפים את הפיסטוקים או הבראס ומערבבים
- מעבירים לכוס גבוהה וטובלים את הארטיקים עד 3/4 גובה
- מחזיקים מספר שניות עד שהציפוי מתקשה ומניחים על נייר אפייה
- מקפיאים
הערה: אני השתמשתי לטבילה השניה בשוקולד טבעוני בטעם פטל של ולרונה.
אם אין לכם ניתן לטבול בשוקולד לבן עם חמאת קקאו ולהוסיף אבקת פטל או צבע מאכל אדום
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y2acs7hd
המתכון נראה מצוין, איך הארטיקים מקבלים כזו צורה מדויקת ויפה?
לאיפה יוצקים את התערובת הנוזלית?
בתבנית. כנסי לסירטון, שם רואים את תהליך הכנת הארטיקים
איפה אפשר לקנות תבניות שמיועדות להכנת ארטיקים?
וכן איפה אפשר לרכוש את הסכין הארוכה שחותכת את העוגה לריבועים קטנים ומדויקים(גלידוניות)?
חנויות מתמחות, או אלי אקספרס ולאחרונה ראיתי גם במקס סטוק.
הסכין יש בחנות לובלינסקי
הי מלכי, המתכון נראה מרשים במיוחד רציתי לשאול באיזה שוקולד לבן רצוי להשתמש כי מנסיוני שוקולד לבן קצת בעייתי….
ראיתי בסרטון שהשוקולד שם עגול קטן אשמח אם תמליצי על חברה וכן אם זה חלבי או פרווה?
תודה
השוקולד שאני משתמשת הוא קליבו או נטרה וכמובן חלבי
יצא טעים בטירוף! קראנצ'י מבחוץ ורך ונימוח מבפנים. לא מתוק מדי עם טעם עדין של פיסטוק..
במידה ואני מעוניינת להשתמש במחיות פרי שונות במקום מחית פיסטוק. זה אפשרי ואם כן מה הכמויות שעליי להשתמש? תודה
מחית פרי היא מחית שומנית ולא דומה וברת החלפה למחית פרי
מלכי שלום,
רציתי לשאול אם אפשר להשתמש בשוקולד לבן חלבי של עלית?
תודה רבה
כמובן שאפשר. אם הוא טעים לך אין בעיה. השוקולד שקונים בחנויות מתמחות הוא יותר איכותי.
היכן משיגים שוקולד פטל?
בחנויות מתמחות שמוכרות שוקולד ולרונה (לדוגמא קוק סטוק)
הכנתי את המגנומים ויצא מעולה, העניין הוא שאחרי 2,3 מגנומים השוקולד המומס בכוס מתחיל להתקרר והציפוי יוצא ממש עבה ולא אסטתי. ואפילו נוצרים גושים. מה עושים?
כנראה הארטיקים לא היו מספיק קפואים. תנסי להוריד את טמפרטורת המקפיא. ולהוציא כל פעם ארטיק אחד לטבילה. השוקולד צריך להיות בערך בטמפרטורה של 40-45 מעלות והארטיק ממש קפוא.
מלכי שלום חיפשתי באליאקספרס תבניות למגנום מסתבר שיש כמה גדלים. מה את ממליצה? תודה רבה
מה שאת אוהבת. לי יש את שניהם. לפעמים הילדים רוצים קטן ולפעמים גדול. רוב הפעמים אני עושה בגדולים.
במה ניתן להחליף שוקולד פטל?
אפשר לוותר ולשים רק מריר
השוקולד לא נתפס על הארטיק, למה??
או שהשוקולד חם מדי או שעל הארטיק יש שכבת קרח
שלום מלכי,
תודה על מתכונים מושלמים!
רציתי לשאול, למה במתכון של הפיסטוק אין ג'לטין כמו במתכון של השוקובו?
ואם כך האם אפשר להורים את הג' לטין גם משם?
בעיקרון אוכלים ישר מהמקפיא, אז כן
תודה על המתכון
לצערי מחית הפיסטוק שקניתי היתה ממש לא טעימה…
על איזה מחית את ממליצה?
הכי טוב להכין לבד, או לקנות מחית שהיא 100% פיסטוקים. פשוט תטעמי מה שטעים לך.