אני מוכרחה לציין שזה היה אחת המנות ביום הצילומים שהמשפחה ממש חיכתה לחסל. ארטיק מגנום שעולה בהרבה (לדברי כל הטועמים) על הארטיקים הקנויים. ההערה היחידה של חלק מהם היה שאוותר בציפוי על הבראס. אז אתם יכולים לנסות עם או בלי בראס אבל היזהרו זה ממכר.
11 ארטיקים
חומרים:
למילוי שוקובו
150 גרם שוקולד חלב (לפרווה שוקולד מריר)
150 גרם מחית לוז ללא סוכר או מחית נוגט
ארטיק שוקולד
150 גרם שמנת מתוקה חלבית או פרווה
3 חלמונים
60 גרם (1/3 כוס) סוכר
5 גרם ג'לטין מומס ב30 מ"ל מים
110 גרם שוקולד מריר
225 גרם שמנת מתוקה חלבית או פרווה
לציפוי
350 גרם שוקולד לבן (לפרווה מריר)
40 גרם חמאת קקאו
2 כפות בראס אגוזי לוז
אופן ההכנה
מילוי
- ממיסים שוקולד ומוסיפים מחית
- יוצקים לתבנית שקעים בצורת מלבן גובה 0.5 ס"מ
ארטיק
- מערבבים 150 מ"ל שמנת, סוכר וחלמונים ומחממים עד להסמכה, תוך כדי ערבוב (סף רתיחה- 82 מעלות)
- מוסיפים ג'לטין ושוקולד וטוחנים בבלנדר מוט לקבלת תערובת חלקה (אם אין בלנדר ניתן לערבב היטב עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים)
- מקררים מעט
- מקציפים שמנת למרקם יוגורט ומקפלים אל תערובת השוקולד
- יוצקים לתבנית ארטיקים עד מחצית הגובה, שמים מלבן שוקובו, מכניסים מקל ומכסים בעוד מסה עד לשולי התבנית
- מקפיאים מספר שעות להתייצבות
ציפוי
- ממיסים את השוקולד וחמאת הקקאו
- מוסיפים בראש ומערבבים.
- טובלים את הארטיק בציפוי
- מחכים כמה שניות שהציפוי יתייבש ומניחים על נייר אפייה.
- מוציאים מהקפאה כ5 דקות לפני האכילה.
צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y8q9om9l
וואו, נראה מושלם אני הולכת לנסות את זה מחר
בהצלחה!!! ספרי איך יצא
שלום רב,
תודה על המתכונים המאלפים!!!
מה עושים במקום ג'לטין
ומזה חמאת קקאו?
כמו"כ במגנום וניל וקרמל רשום 60 גרם גלוקוז??? חוץ מהסוכר
איפה משיגים זאת והאם חייבים או שמספיק הסוכר
תודה רבה
הג'לטין מייצב, את יכולה לוותר אבל אז הארטיק יימס מאד מהר. חמאת קקאו וגלוקוז ניתן להשיג בחנויות מתמחות.
אפשר הסבר לגבי חמאת קקאו? למה זה טוב? האם הציפוי יוצא יציב ולא נמס תוך שניה כמו שימוש בשמן? יש לה עוד שימושים?
תודה
חמאת קקאו היא השומן של השוקולד. משתמשים בו כדי לדלל ושהציפוי יצא דק. אפשר שמן, אבל אז הציפוי לא יוצא קראנצ'י
אז קניתי חמאת קקאו וזה ללא ספק הציפוי מגנום הכי מוצלח שיצא לי.
יצא טעים!!
תודה על המתכון
שמחה שאהבת. תודה רבה שחזרת לספר.
שבת שלום
הי מלכי, אם אני מעדיפה לעשות את השוקולד עם לב מרוכז, אפשר כמו במתכונים אחרים שיש לך – 300 גרם חלב, 500 שמנת ו150 שוקולד מריר?
ובמידה ואפשר, הליבה והציפוי אותו הדבר?
תודה:)
אפשרי
האם צריך תבניות מיוחדות לארטיק מסוג זה?
אם כן איזה?
תבנית סיליקון בצורה של הארטיק
מה אפשר לשים במקום ג'לטין?
אפשר לוותר, יהיה יציב פחות זמן בחוץ. אוכלים ישר מהמקפיא
האם אפשר להחליף חמאת קקאו במשהו אחר?
בשמן, אבל אז הציפוי פחות פציח
מה זה בראס אגוזי לוז?
אגוזי לוז גרוסים מסוכרים
היי, אם אני רוצה ציפוי משוקולד חלב במקום השוקולד הלבן, מה היחס בין השוקולד לחמאת הקקאו? תודה
אותו יחס
צהריים טובים מלכי.
אם אני רוצה למסור את הקרטיבים במארז כמה זמן יחזיקו בחוץ?
תודה ענת
קינוחים קפואים לא מיועדים למארזים. אם את רוצה לשים במארז תכיני מוס בתבנית של ארטיק.
היי מלכי,
נראה מטורף!!!
יש לי שאלה , מה ההבדל בין הארטיקים שאת עושה על בסיס חלב מרוכז לבין הארטיקים האלו?
יש הבדל מבחינת המתיקות?
מרקם טעם שונה. אלו של החלב מרוכז די מתוקים אבל מאד קלים להכנה. אלו יותר מאוזנים לדעתי. שניהם נאכלים אצלי ברצון 🙂
אוקיי מעולה, \
באמת האלו עם החלב המרוכז מתוקים, אנסה את אלו, ממש תודה!!!
היי מלכי, לגבי הארטיק שוקולד,
אין צורך לעשות השוואת טמפרטורות לחלמונים?
לא
היי,
נהנת כל פעם מחדש לנסות את המתכונים שלך שתמיד יוצאים מושלם!
שאלה כללית על המגנומים.
האם אפשר להכין את התערובת של הארטיק ולשמור לילה במקרר?(אין לי מספיק תבניות בשביל פעם אחת)
תודה:)
אם תשימי במקרר זה יתיצב ולא תוכלי לזלף.
האם אני יכולה לשים אותם בחוץ/ בבר
בלי שימסו ואם לא האם ארטיק אחר אפשרי?
תודה
נהנית מאד מהמתכונים!
תודה רבה. שמחה שאת אוהבת.
לא ממליצה לשים ארטיקים בחוץ. אם את רוצה לשים בבר תכיני מוס עם ג'לטין בתבנית של מגנום.
האם אפשר להחליף את החלמונים , לנשים בהריון ?
החלמונים עובדים בישול ל84 מעלות. זה לא ביצים חיות.
תמיד אפשר להכין עם חלב מרוכז כמו כאן
בכמה חלב מרוכז להחליף את הביצים, אם אני מעוניינת במתכון הזה
אם את רוצה מתכון עם חלב מרוכז, תעשי מתכון אחר.
יש כאןארטיק מגנום נוצ'לה
יש אופציה לעשות את המתכון הזה בלי ביצים?
הביצים במתכון עוברות פיסטור. הן מבושלות. אין במתכון ביצים חיות.
אם בכל זאת את רוצה תעשי מתכון עם חלב מרוכז. כמו כאן
שלום מלכי,
רציתי לדעת האם זה אפשרי לשנע את הארטיקים בתוך צידנית עם קרח למשך כשעתיים?
תודה
זה קינוח קפוא, הציפוי מגן עליו. מניחה שבצידנית זה אפשרי. לא ניסיתי.
היי מלכי ,רציתי לדעת אם התכוונת במגנום שוקובו המחית לוז זה ממרח לוז ? ואם לא האם אפשר להשתמש בממרח ?תודה !
מחית לוז זה 100% אגוזי לוז. לפעמים זה נקרא חמאת לוז. לא יודעת מה זה ממרח לוז. תסתכלי ברכיבים.
היי מלכי
אם אני רוצה לשים כזה במארז שאני עושה למישהו כמה זמן זה מחזיק מחוץ למקפיא?
אוכלים ישר המקפאה. זה לא מוצר ששורד זמן רב בחוץ
אז מה אני יכולה לעשות שזה כן יחזיק מעמד בלי הקפאה
להוסיף ג'לטין
אבל מלכתחילה כתוב לשים ג'לטין
יש מצב שיחזיק כמה שעות, אבל מארזים בד"כ מטיילים הרבה זמן בחוץ
הי
שאני שמה את הגלטין בשמנת הוא צריך להיות קשה או שהוא עדיין מים?
אחרי שסופח את כל הנוזלים
מה זאת אומרת?
איך זה אמור להראות?
יש כאן הסבר איך משתמשים בג'לטין
איפה הסבר?
כתוב להמיס במים,זהו
יש הסבר בשאלות נפוצות. שמתי לך קישור, תלחצי עליו
אהה תודה ראיתי!!
אני בעצם שמה את הגלטין במים מחכה עד שזה סופח את כל הנוזלים ואז ממיסה?
ואם אינלי מיקרו איך אני יכולה להמיס את זה?
אפשר בסיר?
או בן מארי?
אפשר לשים בכוס חד פעמית ולהכניס אותה לכוס עם מים רותחים ולערבב עד המסה
ואוווו יצא פשוט מושלםםם
מתכון מהמםם
תודה!!
יצא מושלם נחטף בשנייה תודה המתכונים שלך טובים מאודדדדד
היי מלכי!
כל פעם אני מתפעלת מחדש מהמתכונים,
איזה תבנית צריך למגנום מני או הגדול רגיל
אני עשיתי בגדול
הי מלכי
האם אפשר להכין כגלידה אחת?
תודה שרי
זה פחות רך מגלידה. ומעבר לזה את החלק של השוקובו לא יהיה ניתן לאכול בכפית
תוכי בבקשה לומר מה גודל התבנית שהשתמש בה. יש לי 8 מיני מגנום, השאלה היא, האם תספיק חצי כמות?
נראה לי שכן. המיני מגנום מאד קטנים. אני עושה בגדולים
היי
הכנתי כמה פעמים ותמיד יוצא מושלם וקוצר מחמאות,
תודה רבה!
אפשר להמיר את השוקולד המריר בלבן כדי לקבל ארטיק שוקולד לבן?
אפשר להכין את המתכון הזה
היי מלכי ,
תודה על התשובה.
הכנתי כמה פעמים את המגנום וניל ושוקולד לבן ויצא טעים מאד.
אבל אני רוצה מרקם כמו של השוקובו בלבן (על בסיס אנגלז).
יש לך המלצה או המרה של המתכון?
את יכולה לקחת מהמתכון של הטריקולד כאן
היי, תודה רבה על המתכונים המהממים!!
כדי להכין את המגנום בגרסת פרווה, האם ניתן לצפות בשוקולד לבן פרווה, ייצא מוצלח??
למה לקלקל? 🙂
אני לא אוהבת טעם של שוקולד לבן פרווה. ציפוי פרווה רק מריר
היי,
האמת שלפני שבועיים הכנתי בגרסה פרווה
וניסיתי לצפות בשוקולד לבן בטעם חלבי (של כרמית)
והאמת שיצא מוצלח ממש ב"ה.
היי מלכי
הכנתי את המגנום הזה בעבר והיה מושלם!!!
רוצה להכין אותו לחג אבל אין לי מחית נוגט
האם ממרח אחר יכול לעבוד?
כמו ממרח רוזמרי או פררו רושה?
תודה!
אפשר כל מחית שומנית אחרת. קחי בחשבון שאני שמתי מחית לוז שהיא לא מתוקה בכלל. כל ממרח אחר שתשימי יהפוך את זה למאד מתוק וקצת יפר את האיזון. אבל לשיקולך כמובן
המתכון הזה מתאים למגנום ביס?, יש לך מתכון אחר למגנום ביס?.
אשמח מאוד
אם תעשי בתבנית קטנה יהיה מגנום ביס
נשמע מתכון מדהים
ישלי תבנית של 8 מיני מגנום. כל אחד בגודל 3.8 על 6 ס"מ
כמה ארטיקים בערך אמורים לצאת מהכמות שבמתכון?
תודה
לא יודעת בדיוק, אבל להערכתי כ20, אולי יותר
נראה מתכון מהמםם
אפשר להחליף את הנוגט בריבת חלב?
ריבת חלב לא מחליפה מחית נוגט, רכיבים שונים לגמרי.
את יכולה לעשות את המתכון הזה של קסטה ריבת חלב בתבנית מגנום, או את המתכון הזה.
היי אם נשאר אני מכינה בתבנית של מגנום מיני ונשאר לי עוד מהתערובת
מה עוד אפשר לעשות עם זה?
אפשר לעשות את זה כגלידה במקפיא?
בטח
אם אפשר לוותר על סוכר?ֶפשוט פעם ניסיתי וזה יצא מתוק מידי
להפחית, לא לוותר
היי, מתכון מעולה!!!!
רציתי לשאול, אחן לי מחיות טעם וגם לא קרמים של טעמים. יש אפשרות לעשות בלי זה? ואם לא, יש לך מתכונים שכן אפשר בלי מחיות טעם?
יש מלא מתכונים לארטיקים (מגנום) כנסי לקטגורית קינוחים קפואים
יצא מושלם כולם בקשו מתכון
שמתי מילוי בוטנים ושוקולד כי לא היה לי נוגט
תודה!
היי
רציתי לדעת האם אפשר לוטוס במקום מחית הנוגט
ואם אני רוצה לצפות בלוטוס ושלא ימס
איך עושים את זה?
אפשר להחליף בלוטוס.
מחממים את הלוטוס במיקרו וטובלים את הארטיק הקפוא. זה מתקשה על הארטיק
מה אפשר לעשות כדי שזה יוכל להחזיק מעמד הרבה זמן מחוץ למקפיא?
הרבה זמן בטח לא, אבל ג'לטין יכול להאריך את הזמן
היי מלכי,
רציתי לדעת אם אני רוצה להכין ציפוי של שוקולד מריר. מה היחס שצריך להיות הבין השוקולד לחמאת קקאו? האם זה מתאים לציפוי של מגנום או גם של דברים אחרים כמו פררו רושה וכו…
אפשרי שוקולד מריר (אפילו כתבתי במתכון )
מתאים גם לפררו ולדברים אחרים
יש איזשהו מתכון עם חומרים בסיסיים?
לא משהו שצריך לקנות בחנויות מתמחות?
בטח יש מלא. כנסי לקטגורית קינוחים קפואים או שתכתבי בשורת חיפוש ארטיק
היי מלכי מתכון מנצח!! יצא מווווושלם!! חיפשתי הרבה זמן מתכון מוצלח שיוצא גם טעים וגם אסטטי וזה ההמתכון
תטדה רבה ושבת שלום 🙂
איזה כיף שאהבת 🙂
עוד משהו קטן
יצאו לי 8 מיני מגנום ועוד תבנית של 4 מגנומים בצורת לב קצת יותר גדולים מהרגיל
נשאר עוד מעט בלילה שמילאו 4 קאפקייקס
עשיתי בדיוק לפי המתכון עם אותם חומרים יצא מהמם אין דברים כאלה
תודה רבה ושבת שלום 🙂