• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    דף הבית / מתכונים / מתכוני פסח

    מוס ווניל ופירות יער

    8 מנותמוס ווניל ופירות יער

    חומרים

    מוס פרות יער

    200 גרם מחית פרות יער/אוכמניות
    50 גרם סוכר
    2 חלבונים
    125 מ"ל שמנת מתוקה או צמחית
    5 גרם ג'לטין מומס ב30 מ"ל מים

    מוס וניל

    150 גרם שוקולד לבן חלבי / פרווה
    300 גר' שמנת מתוקה או צמחית
    3 גרם ג'לטין מומס ב18 מ"ל מים
    כפית משחת וניל או תמצית ווניל איכותית

    רוטב

    1/3 כוס סוכר
    כף מיץ לימון
    100 גר' פירות יער קפואים

    אופן ההכנה:

    מוס פירות יער

    • משרים את הג'לטין במים עד לספיגה מלאה
    • מקציפים את החלבונים עם הסוכר
    • מערבבים עם מחית הפרי
    • מחממים במיקרו את הג'לטין 10 שניות להמסה (זהירות לא להרתיח) ומוסיפים לתערובת
    • מקציפים את הקצפת ומקפלים לתערובת.
    • מניחים כוסות באלכסון על גבי תבנית ביצים ריקה וממלאים עד מחצית הגובה
    • מקפיאים לפחות 3 שעות

    מוס ווניל

    • מחממים מחצית מכמות השמנת ויוצקים על השוקולד
    • טוחנים בבלנדר מוט לקבלת תערובת חלקה
    • מחממים את הג'לטין במיקרו מספר שניות עד לקבלת תערובת נוזלית חלקה ומוסיפים לשוקולד
    • מקררים לטמפרטורת גוף
    • מקציפים את המחצית השנייה של השמנת למרקם יוגורט ומקפלים לשוקולד.
    • מיישרים את הכוסות ויוצקים ע"ג המוס הקפוא ומקפיאים

    רוטב פירות יער

    • שמים את הסוכר בסיר וממיסים עד לקבלת קרמל
    • מוסיפים לימון ופירות יער ומבשלים 5 דקות להסמכה
    • מקררים ויוצקים על המוס
    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yb7fl76k
    שיתוף
    פורסם ב: מתכונים לפסח, קינוחי כוסות תגיות: פרווה, קינוח בכוס
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    עוגיות שוקולד צ'יפס לפסח

    עוגיות שוקולד צ'יפס כשרות לפסח

    בחושה פיסטוק ללא גלוטן

    בחושה פיסטוק ללא גלוטן

    טארט שוקולד לוז לפסח

    טארט שוקולד לוז לפסח

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    18 תגובות

    1. יעל ספטמבר 25, 2018 בשעה 12:31 pm הגב

      להשתמש בחלבון ולא בחלמונים למוס פירות יער? זה לא טעות?

      • malky adler ספטמבר 26, 2018 בשעה 8:16 am הגב

        לא טעות

        • בלהה שוק מרץ 16, 2021 בשעה 5:37 pm הגב

          יש לי בת הריונית שלא אוכלת ביצים לא מבושלות כיצד ניתן להכין את המוס פירות יער בלי להשתמש בביצים חיות?

          • malky adler מרץ 17, 2021 בשעה 9:48 am הגב

            לקנות חלבונים מפוסטרים, או להכין מרנג איטלקי עם סירופ סוכר ב118 מעלות שמפסטר את הביצים

    2. miri יוני 3, 2019 בשעה 9:04 am הגב

      אוכמניות ופירות יער, מה יותר טוב? מה ההבדל ביניהם?
      מתי מוסיפים את התמצית וניל?
      את הרוטב מוסיפים בסוף או לפני ההגשה?
      ושאלה אחרונה, כמה זמן להוציא מהמקפיא לפני ההגשה?
      תודה- זה נראה מהמם!!!

      • malky adler יוני 3, 2019 בשעה 10:04 am הגב

        אוכמניות הן חלק ממשפחת פרות יער. יש עוד פירות יער, פטל, דומדומניות, קסיס ועוד.
        הווניל כדאת מחממת
        הרוטב לפני ההגשה
        לאכול מופשר

    3. שרה יולי 28, 2019 בשעה 10:30 am הגב

      אם אפשר רק תותים בנקום פרות יער?

      • malky adler יולי 28, 2019 בשעה 12:00 pm הגב

        כן

    4. הודיה ספטמבר 10, 2019 בשעה 1:53 pm הגב

      יש אופציה אחרת למוס במקום ביצה?

      • malky adler ספטמבר 17, 2019 בשעה 8:45 am הגב

        את יכולה להכין מוס אחר. יש כאן

    5. ציפורה יולי 8, 2020 בשעה 11:29 pm הגב

      רציתי לשאול כשאת מציינת במתכון מחית מה הכוונה?

      הפרי שרשום לדוג' תות כשהוא טחון?

      • malky adler יולי 9, 2020 בשעה 6:49 am הגב

        כן. פרי טחון. יש לקנות מחיות מוכנות או שאפשר לטחון לבד

    6. לאה אוקטובר 25, 2020 בשעה 7:11 am הגב

      כמה זמן מראש ניתן להכין? האם אפשר לשמור בהקפאה עד ההגשה?

      • malky adler אוקטובר 26, 2020 בשעה 4:39 pm הגב

        אין בעיה להקפיא. אבל לא לאכול קפוא אלא מופשר.

    7. רוחמי מרץ 31, 2024 בשעה 7:06 pm הגב

      האם אפשר להכין ללא ג'לטין בכוסות?
      (שכבות ישרות ולא אלכסוניות)
      והאם אפשר לשים מראש את הרוטב, ולהקפיא כך?
      תודה!!

      • malky adler אפריל 2, 2024 בשעה 6:20 am הגב

        ללא גלטין השכבות יכולות להתערבב אחרי הפשרה.
        אפשר להקפיא עם הרוטב

    8. מלכי אוגוסט 5, 2024 בשעה 6:10 pm הגב

      השכבה של הפירות יער יצאה לי מאד צמיגה
      האם זה יצא יפה באלכסון?

      • malky adler אוגוסט 6, 2024 בשעה 3:26 pm הגב

        לא אמור לצאת צמיגי, אולי שמת יותר מדי ג'לטין?

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס