קינוח כוסות טעים מרשים וקל מאד להכנה ואפילו פרווה.
10 כוסות הגשה אישיות
חומרים:
לקראמבל לוטוס
70 גרם (1/2 כוס ) קמח
70 גרם (10 עוגיות) לוטוס
70 גרם מרגרינה/חמאה
70 גרם (1/3 כוס) סוכר דמררה
100 גרם (2 כפות) ממרח לוטוס
מוס לוטוס
250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה חלבית/פרווה
80 גרם (1+2/3 כף ) ממרח לוטוס
אופן ההכנה:
קרמבל
- טוחנים במעבד מזון את הקמח, הסוכר, והעוגיות.
- מוסיפים מרגרינה קרה חתוכה לקוביות וטוחנים בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית
- אופים כ-15 דק' בחום של 180 מעלות
- מוציאים מהתנור ומיד מערבבים עם ממרח הלוטוס
- שוטחים על נייר אפיה לצינון מלא
מוס
- מרתיחים 50 מ"ל שמנת ויוצקים על ממרח הלוטוס.
- טוחנים בבלנדר מוט לתערובת חלקה ואחידה
- מצננים לטמפרטורת החדר
- מקציפים את יתרת השמנת למרקם רך וסמיך כמו יוגורט ומקפלים לתערובת עם הלוטוס.
- יוצקים לכוס מעט מהמוס ומפזרים קראמל, חוזרים על השכבות פעם נוספת.
- מקשטים בנשיקות מרנג.
צילום: נמרוד גנישר סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ycysu4ma
הי מכלי,
האם ניתן להקפיא את הקינוח 'שכבות מוס לוטוס וקארמבל'?
בהחלט
האם ניתן להשתמש בשמן במקום מרגרינה?
שמן קוקוס לא מתאים. אפשר נטורינה
האם צריך לשים את המוס במקרר או במקפיא?
אפשר לשמור 2-3 ימים במקרר, או חודש במקפיא בקופסה אטומה
וואי מלכי, עשיתי אתמול יצא מושששששלם!
תודה!
איזה כיף… תהנו
האם נשמר במקרר ולמשך כמה זמן
אפשר לשמור במקרר עד שבוע. עדיף להקפיא ולהוציא כמה שעות לפני ההגשה למקרר.
יצא מושלם!!!
תודה!!!!!
האם ניתן להשתמש בשמן קנולה במקום מרגרינה?
קרמבל לא יוצא מוצלח עם שמן. אפשר להמיר בחמאה.
היי,
הסוכר דמררה קריטי או שזה בסדר עם סוכר לבן?
אפשר סוכר רגיל
בגירסת הפרווה גם צריך להרתיח את הריץ והכל כרגיל??
כן.לסף רתיחה
היי,מה שמת בתור הפפיטה?
ליקר אמרטו
יצא מושלםםם
תודה רבה!!!!
שלום מלכי
המתכון נראה מעולה וקל!
חשבתי להוסיף לקרמבל גרידת לימון, השאלה אם זה מיותר לדעתך ולא מוסיף?
את הנשיקות מוסיפים סמוך להגשה או שאפשרי לפני?
תודה מראש!
לדעתי גרידת לימון פחות משתלב לי בטעם. אם כבר קינמון.
הנשיקות סופחות לחות, אז כדאי לשמואר בקופסה אטומה להשים לפני ההגשה
שאלה נוספת בבקשה,
מצאתי רק לוטוס קראנץ (עם עוגיות) זה יפגע במרקם שאמור להיות חלק?
אפשר בהחלט
שלום מלכי!
יש לך מתכונים נוספים לקינוח עם פפיטה?
דפדפי בקטגורית קינוחי כוסת.
את יכולה להוסיף פיפטה על ליקר מתאים לכל קינוח בכוס
הי מלכי
שתי שאלות:
אם אין לי בלנדר מוט חלבי שיכולה להשתמש בו
במה אפשר להחליף?
נינגה?
מיקסר?
שאלה שניה
עד כמה דומה הקינוח הזה של הלוטוס לקינוח כוסות של הפרלינה?
צריכה להכין לאירוע 3 סוגים ותוהה עד כמה הם דומים והאם כדי לגוון במתכון אחר בלי פירורים וכו?
מודה לך ממש
את יכולה לטחון בנינג'ה.
הפרלינה והלוטוס שונים. את יכולה לדפדף בקטגורית קינוחי כוסות, יש המון אופציות. את יכולה גם לוותר על קרמבל .
איזה סוג נינג'ה טוחן? הסוג שמכין שייקים יכול לטחון?
אני לא ממש מכירה את הנינג'ה. אני משתמשת בתרמומיקס
איזה גודל הכוסיות שבתמונה 80 מ"ל?
מה מילאת בטפטפות שבתמונה? דבש?
ליקר