השילוב של מנגו ונוגט מאד אהוב עלי ,מוס פרלינה (נוגט) בתוספת מנגו טרי.
נכין גם טראפלס נוגט שנוכל לקשט בהם את המנה או לאכול כממתק בפני עצמו.
6 כוסות
חומרים:
90 גר' חלב או חלב סויה (1/3 כוס)
1 חלמון
2 כפות סוכר
3 גרם ג'לטין (1/2 כפית) מומס ב18 מ"ל מים
100 גר' מחית נוגט
1/3 כוס שמנת חלבית או פרווה
מנגו טרי
קוביות טראפלס נוגט
250 מ"ל שמנת
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד לבן
80 גרם מחית נוגט (2 כפות)
50 גרם חמאה
קקאו לציפוי
אופן ההכנה:
- מערבבים חלמון עם הסוכר
- מרתיחים את החלב.
- יוצקים את החלב החם על החלמון תוך כדי בחישה
- מחזירים לסיר ומבשלים עד לפני רתיחה (למי שיש מדחום 84 מעלות)
- מסירים מהאש
- מחממים את הגלטין כ15 שניות במיקרו עד לקבלת נוזל שקוף ללא גושים, ומוסיפים לתערובת החמה.
- מוסיפים את מחית הנוגט וטוחנים בבלנדר מוט לקבלת תערובת אחידה.
- מצננים לטמפרטורת החדר
- מקציפים שמנת למרקם יוגורט ומקפלים לתערובת
- מניחים כוסות באלכסון על גבי תבנית ביצים ריקה וממלאים עד מחצית הגובה
- מקפיאים לפחות 3 שעות
- חתכים את המנגו לקוביות ושמים בכוס ליד המוס
טראפלס
- מחממים את השמנת לסף רתיחה
- שוברים את השוקולד לקוביות ויוצקים עליו את השמנת החמה
- ממתינים כדקה ומערבבים עד לקבלת תערובת הומוגנית
- מוסיפים את מחית הנוגט והחמאה ומערבבים
- יוצקים למסגרת מרובעת עד לגובה 2.5 ס"מ
- מקפיאים
- חותכים לקוביות של 2.5 ס"מ X 2.5 ס"מ
- מפדרים בקקאו
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ybvuzv9l
היי רציתי לדעת אם בטראפלס אפשר לוותר על החמאה תודה רבה
לא ממולץ כי הם יצאו מאש קשים. אם את מחפשת מתכון פרווה,יש עוד מתכון לטראפלס פרווה באתר
היי, האם חייבים את הג'לטין?
אם את רוצה באלכסון או בסיליקון כן.
אם את רוצה בכוס לא חייב