• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מוס ריבת חלב ומסקרפונה
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    מוס ריבת חלב ומסקרפונה

    עוגת מוס ריבת חלב ומוס מסקרפונה עשיר, עוגה חגיגית שתפאר כל שולחן שבועות.
    אם בא לכם תכינו את ריבת החלב בעצמכם.

     

    תבנית בקוטר 24

    חומרים

    בסיס פריך

    85 גר' חמאה
    50 גר' (1/4 כוס) סוכר
    1 חלמון L
    1/2 כפית ווניל
    100 גר' (3/4 כוס) קורנפלור
    60 גר' (1/2 כוס פחות כף) קמח
    5 גר' (כפית) אבקת אפיה

    קרם ריבת חלב

    200 גר' (4 כפות) ריבת חלב
    60 מ"ל שמנת מתוקה
    2 גר' ג'לטין מומס ב12 גר' מים

    מוס ריבת חלב ומסקרפונה

    320 מ"ל (כוס ושליש) חלב
    100 גר' (2 כפות) ריבת חלב
    4 חלמונים
    80 גר' (חצי כוס פחות כף) סוכר
    30 גר' (2 כפות) קורנפלור
    5 גר' ג'לטין מושרה ב30 מ"ל מים
    200 גר' שמנת מתוקה
    200 גר' גבינת מסקרפונה

     

    אופן ההכנה

    פריך

    • מקרימים את החמאה והסוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת קרם אחיד
    • מוסיפים את החלמון והוניל ומערבבים לאיחוד
    • מוסיפים את היבשים ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד
    • מרדדים בין 2 ניירות אפיה ומקפיאים לחצי שעה
    • קורצים עיגול בקוטר 22 ס"מ
    • אופים בתנור שחומם ל180 מעלות כ15 דק' ומצננים

    קרם ריבת חלב

    • מרתיחים שמנת ויוצקים על ריבת החלב
    • מערבבים או טוחנים בבלנדר מוט לקבלת תערובת חלקה
    • ממיסים את הג'לטין מספר שניות במיקרו לקבלת נוזל שקוף ומוסיפים לקרם.
    • יוצקים על הבסיס ומקפיאים להתייצבות

    מוס

    • מרתיחים חלב
    • מערבבים בקערה חלמונים, סוכר וקורנפלור לתערובת אחידה
    • יוצקים את החלב על תערובת החלמונים תוך כדי בחישה
    • מחזירים לסיר ומבשלים תוך כדי בחישה מתמדת עד להסמכה (כמו בקרם פטיסייר, עד שיש בועת רתיחה)
    • מסירים מהאש ומוסיפים ריבת חלב וג'לטין
    • מערבבים לאיחוד ומצננים לטמ' של 35 מעלות
    • מקציפים את השמנת והגבינה למרקם יוגורט ומקפלים אל המוס
    • מעבירים את הבסיס עם הקרם לתבנית בקוטר 24 ויוצקים את המוס מעל הבסיס
    • יוצקים מעט מהמוס לתבנית שקעים חצי כדור בגדלים שונים ומקפיאים.
    • מחלצים את חצאי הכדור ומניחים מעל העוגה
    • לגימור ניתן לרסס שוקולד עם מרססת חשמלית או לפזר קוקוס דרך מסננת

    מוס ריבת חלב ומסקרפונה

    צילום אלי סגל סטיילינג נועה קנריק

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y75p6kfl
    שיתוף
    פורסם ב: עוגות גבינה, עוגות ראווה תגיות: מסקרפונה, ריבת חלב, שבועות
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    עוגת בלינצ'ס גבינה

    עוגת בלינצ'ס גבינה עם גנאש שלושה שוקולדים

    עוגת שכבות גבינה וקרמל

    קינוח שכבות גבינה וקרמל

    עוגות גבינה אישיות

    עוגת גבינה אישית במגוון ציפויים

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    48 תגובות

    1. בלה דיעי מאי 4, 2018 בשעה 1:29 pm הגב

      עוגה טעימה מאוד ההסבר מאוד ברור .שווה את ההשקעה המון תודה

      • malky adler מאי 6, 2018 בשעה 5:29 am הגב

        תודה בלה, שמחה שאהבת והכנת

    2. טלי אוגוסט 21, 2018 בשעה 6:38 am הגב

      היי מלכי
      האם העוגה יכולה לעמוד כ4 שעות מחוץ למקרר?

      • malky adler אוגוסט 21, 2018 בשעה 7:35 am הגב

        אם תוציאי אותה קפואה ולא בשמש ישירה היא יכולה לעמוד כמו כל עוגת מוס מחוץ למקרר

        • רחלי מאי 28, 2025 בשעה 12:59 pm הגב

          היי. כמה שעות צריך להקפיא את השכבה השניה? מעבירים את זה אחכ לתבנית גודל 24 עם הרינג מסביב או בלי? והאם אפשר לחלץ מהתבנית בלי לשים שקף?

          • malky adler מאי 29, 2025 בשעה 9:40 am הגב

            עד שזה יציב מאד. אני לא שמה שקף ומשחררת בעזרת ברנר

    3. לאה מאי 20, 2019 בשעה 3:42 pm הגב

      אם אני מכינה את המוס בלבד בתבנית 18 אני צריכה להוריד כמויות? ועם כן אז כמה תודה רבה

      • malky adler מאי 21, 2019 בשעה 8:54 am הגב

        צריך לעשות חישוב. אני מניחה שבערך 10% פחות, בכל אופן אם ישאר שימי בכוסות

    4. טלי לוי אוקטובר 4, 2019 בשעה 5:37 am הגב

      הי מלכי,

      הגעתי לאתר המקסים שלך והתאהבתי.. מתכונים ברמה גבוהה והכל כתוב ומצולם כל כך יפה.. ישר כוח..
      שאלה לי, כתבת שמכינים את הבסיס בתבנית בקוטר 22 ועליו שמים את המוס, ואז מעבירים לתבנית בקוטר 24 ? לא היה לי ברור כל כך. אשמח להסבר… שבת שלום ושנה טובה, טלי

      • malky adler אוקטובר 4, 2019 בשעה 6:59 am הגב

        תודה רבה. כל כך שמחה שאת אוהבת.
        אני לא אוהבת שרואים את הבסיס מבחוץ, (במקרה הזה זה בסיס + שכבת אינסרט נוספת)נ זה נותן מראה פחות נקי, לכן מכינה את הבסיס ברינג יותר קטן ואז מעבירה לגדול ושופכת מוס, ואז יש שכבת מוס חלקה שמכסה את שולי הבסיס. זה לא חובה.

    5. תמר נובמבר 21, 2019 בשעה 7:46 pm הגב

      העוגה אמורה לצאת נמוכה יחסית?

      • malky adler נובמבר 22, 2019 בשעה 8:05 am הגב

        לא ממש. גובה 5-6 ס"מ

    6. ענת אפריל 2, 2020 בשעה 8:36 pm הגב

      היי,
      יש אפשרות להוריד את הקמח כך שהבסיס יהיה כשל"פ?
      תודה וחג שמח

    7. רבינוביץ חיה מאי 19, 2020 בשעה 7:18 pm הגב

      היי מלכי יקירה .האם אפשר להקפיא את העוגה היא נראית פצצה ובטוחה שגם טעימה אש

      • malky adler מאי 19, 2020 בשעה 7:24 pm הגב

        ברור

    8. רחלי מאי 25, 2020 בשעה 9:13 pm הגב

      היי, מה עוד אפשר לפזר על העוגה חוץ מקוקוס? (או שיש גם דרך אחרת לשים שוקולד)

      • malky adler מאי 26, 2020 בשעה 5:51 am הגב

        אפשר לצפות בגנאש

    9. ריקה יוני 9, 2020 בשעה 11:23 am הגב

      לא משיגה גבינת מקספרונה בכשרות מהודרת.
      איפה יש?
      תודה

      • malky adler יוני 9, 2020 בשעה 3:39 pm הגב

        יש של גד בכשרות רובין, ויש של צוריאל בכשרות חתם סופר

    10. טלי אוקטובר 8, 2020 בשעה 8:56 am הגב

      אם אני מכינה ברינג במה אני עוטפת אותו שהמוס לא ישפך?

      • malky adler אוקטובר 8, 2020 בשעה 9:15 am הגב

        עוטפים את הרינג בניילון נצמד. בדיוק עכשיו העלתי לסטורי באינסטגרם הדרכה מצולמת. מוזמנת לעקוב ולהציץ.

    11. בת שבע דצמבר 7, 2020 בשעה 2:23 pm הגב

      היי,
      האם שכבת ספוג שקדים יתאימו לעוגה?
      אני מחפשת להוסיף לה מרקמים..

      ושאלה נוספת – האם הקרם ריבת חלב שמתקבל הוא דומה לקרמו?

      • malky adler דצמבר 8, 2020 בשעה 9:11 am הגב

        במקום הפריך? מה יתן לך להחליף פריך בספוג?

        • בת שבע דצמבר 10, 2020 בשעה 6:52 am הגב

          לא במקום, בנוסף

    12. הדס אפריל 5, 2021 בשעה 9:52 am הגב

      יש גבינה אחרת במקום המסקרפונה כי חיפשתי בכמה חנויות ולא מצאתי

      • malky adler אפריל 5, 2021 בשעה 1:21 pm הגב

        יכולה לשים עוד שמנת מתוקה.
        אמור להיות מסקרפונה בכל סופר

    13. לאה אפריל 16, 2021 בשעה 7:28 am הגב

      המתכון יצא מעולה!!! תודה ענקית

      • malky adler אפריל 16, 2021 בשעה 7:44 am הגב

        ראיזה כיף שחזרת לדווח. שמחה שאהבת.

    14. פנינה אוגוסט 4, 2021 בשעה 12:53 pm הגב

      הי
      העוגה יצאה ממש נמוכה. לא יותר מ 4 ס"מ גובה..
      חבל שלא עשיתי בתבנית קטנה יותר. ובטח אם רוצים להשאיר כמה חצאי כדור קטנים לקישוט.
      קצת מבאס…

      • malky adler אוגוסט 4, 2021 בשעה 4:45 pm הגב

        מה שיש בתמונה זה בדיוק המתכון. מאד מוזר שיצאה לך 4 ס"מ

    15. דינה אוגוסט 15, 2021 בשעה 5:36 pm הגב

      איזה אתר מדליק אתר כלבבי!
      אם אין לי מיקרוגל חלבי באיזה עוד דרך אני יכולה להמיס את הג'לטין?
      תודה!!!

      • malky adler אוגוסט 16, 2021 בשעה 6:57 am הגב

        לשים את הגלטין בכוס חד פעמית ולהכניס אותה לכלי עם מים רותחים, לערבב להמסה

    16. גיטי גרוס ספטמבר 19, 2021 בשעה 12:29 pm הגב

      אין על המתכונים שלך … מלכי !!!

      אני לא אוהבת ג'לטין

      פליז תגידי לי שגם בלי זה העוגה תצליח לי 🙂

      לא צריכה אותה לסיבוב בשמש רק לשימוש ביתי ??

      • malky adler ספטמבר 19, 2021 בשעה 12:42 pm הגב

        רק אם תאכלי אותה חצי קפואה. בלי גלטין ברגע שיפשיר תקבלי שלולית.
        הג'לטין במתכונים שלי הוא בכמות קטנה וממש לא מורגש בטעם.

    17. גיטי גרוס ספטמבר 19, 2021 בשעה 2:37 pm הגב

      תודה על התגובה המהירה !

      זה לא כמו עוגת שמנת שיציבה יותר ?

      • malky adler ספטמבר 23, 2021 בשעה 5:09 am הגב

        לא יודעת למה את מתכוונת. עוגות שאין בהם מיצבים לא עמידות. שמנת לא יציבה לבד

    18. צביקה נובמבר 16, 2021 בשעה 3:08 pm הגב

      ראשית תודה לך על אתר נפלא עם המון השראה..
      בתמונה שלך העוגה בגוון צהוב בהיר מהמם ואילו בתמונה הנוספת בהמשך היא בגוון לבן צחור ..
      מה ההבדל בעצם ?
      תודנ לך 🙂

      • malky adler נובמבר 17, 2021 בשעה 8:01 am הגב

        ציפוי שונה. פעם ללא צבע מאכל ופעם עם צבע לבן

    19. קובי אלול ינואר 9, 2022 בשעה 6:59 pm הגב

      אפשר בבקשה את הכמויות של השוקולד ןהחמאת קקאו לריסוס של השוקולד

      • malky adler ינואר 10, 2022 בשעה 7:00 am הגב

        200 שוקולד לבן
        200 חמאת קקאו

    20. רעות אוגוסט 14, 2022 בשעה 5:56 pm הגב

      הי מלכי, כשכתבת בסוף 200גרם ש.מתוקה התכוונת ל200 מ"ל?

      • malky adler אוגוסט 16, 2022 בשעה 10:33 am הגב

        התכוונתי ל200 גרם

    21. אילה אוגוסט 22, 2022 בשעה 5:49 pm הגב

      שלום מלכי, שאלה לגבי הכנת המוס, כתבת לבשל עד להסמכה האם תוכלי לומר עד איזה טמפרטורה? תודה!

      • malky adler אוגוסט 29, 2022 בשעה 4:12 pm הגב

        כמו בפטיסייר, זה התחלת רתיחה

    22. שובל ספטמבר 20, 2022 בשעה 1:42 pm הגב

      מלכי שלום !
      תודה על המתכון המיוחד .
      אין לי מרססת שוקולד האם ניתן להכין איזה ציפוי שוקולד לבן כדי לקבל את הצבע המיוחד כמו בתמונה ולא לבן ?
      אם תוכלי לצרף כמויות לציפוי
      תודה רבה

      • malky adler ספטמבר 21, 2022 בשעה 9:12 am הגב

        הצבע שבתמונה הוא ללא תוספת טיטניום (צבע מאכל לבן) זה נטו הצבע של השוקולד. אפדשר לצפות בגנאש או גלאסז שוקולד לבן ללא צבע מאכל. מתקבל צבע צהבהב שהוא צבע השוקולד

    23. רחל מאי 28, 2025 בשעה 2:06 pm הגב

      אם אני עושה את זה בתבנית גודל 22 ואת הבסיס ב20 יצא לי טוב?

      • malky adler מאי 29, 2025 בשעה 9:39 am הגב

        כן. יצא יותר גבוה

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס