מוס שוקולד בהגשה קצת שונה
10 מנות
חומרים
לבסיס פריך
150 גרם קמח
50 גרם סוכר
100 גרם חמאה /מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
1 חלמון
מוס שוקולד
135 גרם שוקולד מריר 50% שבור לקוביות
150 גרם שמנת מתוקה חלבית/פרווה
225 גרם שמנת מתוקה חלבית/פרווה
גלאסז' שוקולד
70 גרם קקאו (רצוי 22% שומן)
150 גרם חלב קוקוס
200 גרם סוכר
50 גרם מים
10 גרם ג'לטין מומס ב60 גרם מים
לקישוט
300 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
לבסיס פריך
- שמים במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה את כל החומרים מלבד הביצה מעבדים לתערובת פירורית
- מוסיפים ביצה ומעבדים מעט עד לקבלת גושים גדולים
- מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפיה לעובי של 3 מ"מ
- מקפיאים כחצי שעה, קורצים עיגולים בקוטר 4.5-5 ס"מ
- מחממים תנור ל 160 מעלות.
- אופים כ12-15 דק' להזהבה
מוס שוקולד
- מחממים 150 גרם שמנת לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד טוחנים בבלנדר מוט לתערובת אחידה (גנאש).
- מצננים לטמ' חדר
- מקציפים את החלק השני של השמנת ומקפלים לגנאש.
- יוצקים את המוס לתבנית סיליקון חצי כדור קוטר 6 ס"מ ומקפיאים
גלאסז' שוקולד
- מרתיחים את כל חומרי הציפוי למעט הג'לטין. מקררים מעט ומוסיפים את הג'לטין המומס.
- מסננים את הקרם.
- מצננים ל35 מעלות
- שמים את המוס הקפוא ע"ג רשת ויוצקים את הציפוי
- מניחים כל כיפת מוס על גבי עוגית בצק פריך
- מומלץ להכין את הגלאסז' 24 שעות לפני השימוש.
לקישוט
- מטמפררים את השוקולד ויוצקים לתבנית פוליקרבונט או סיליקון יותר גדולה מהתבנית של המוס.
- מרוקנים את השוקולד על מנת לקבל ציפוי דק בלבד
- מכניסים למקרר להתגבשות ומשחררים מהתבנית
- לוקחים קורצן בקוטר 5 ס"מ ומחממים בעזרת ברנר, ויוצרים חור בחצי כדור השוקולד
- מכסים את המוס בחצי כדור שוקולד מחורר.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/2ep4reug
מהמם!!!
במה אפשר בגלאסז להמיר את חלב הקוקוס?
תודה רבה!
חלב או כל תחליף חלב
היי, האם המוס עמיד בבר, או שיש צורך להוסיף גלטין?
אם השווקולד עם אחוז גבוה של מוצקי קקאו אין צורך בתוספת ג'לטין
תודה!
כולם מתלקקים מהמתכונים שלך…!
השאלה הקבועה- טוב בהקפאה?
איזה כיף שאתם אוהבים.
בהחלט, אין בעיה להקפיא מוסים
לא הבנתי איך אני יוצרת את הכיפה מלמעלה אשמח לפירוט
כמו שכתוב, יוצקים שוקולד מטומפ]רר לתבנית חצי כדור ומרוקנים על מנת לקבל חצי כדור חלול.
לאחר שמתייצב מחלצים מהתבנית ועושים חור בעזרת קורצן מחומם
אפשר להמיר את החלב קוקוס בגלאסז לריץ?
אפשר לשים שמנת צמחית לא מדוללת (גלידן)