עוגת מוס קלה ללא גלוטן, העוגה צולמה כבר לפני קרוב ל10 שנים ועדין רלוונטית מתמיד.
שילוב של מוס שוקולד עם מוס אפרסקים שהכנתי שלא בעונה ולכן השתמשתי באפרסקים משומרים.
תבנית בקוטר 26
חומרים:
לבסיס
5 ביצים מופרדות
200 גרם (כוס) סוכר
15 גרם (כף) קקאו
30 גרם (2 כפות) אבקת להכנת שוקו
15 גרם (כף) אבקת שקדים
מוס שוקולד
270 גרם שוקולד
300 מ"ל שמנת מתוקה חלבית או צמחית
250 מ"ל שמנת מתוקה חלבית או צמחית
מוס אפרסקים
3 ביצים מופרדות
60 גרם (1/4 כוס) סוכר
100 גרם שימורי אפרסקים
10 גרם ג'לטין מומס ב60 מ"ל מים
2 כפות ליקר
200 מ"ל שמנת מתוקה חלבית או צמחית
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל180 מעלות
- מערבבים חלמונים עם מחצית מכמות הסוכר, קקאו, אבקת שוקו ואבקת שקדים
- מקציפים חלבונים עם יתרת הסוכר לקצף יציב
- מקפלים את הקצף לתערובת החלמונים
- יוצקים לתבנית משומנת ואופים כ35 דקות
- מצננים את הבסיס.
מוס שוקולד
- ממיסים שוקולד ו300 מ"ל שמנת מתוקה. ומצננים לטמ' החדר
- מקציפים את השמנת הנותרת (250 מ"ל) ומקפלים אל השוקולד.
- שופכים על תחתית העוגה ומקפיאים להתייצבות.
מוס אפרסקים
- טוחנים את האפרסקים במעבד מזון למחית חלקה.
- משרים את הג'לטין במים עד לספיגה מלאה של הנוזלים.
- מקציפים את החלמונים עם כף סוכר על בן מרי (סיר על סיר מים) עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. להסיר מהאש ולהוסיף את מחית האפרסקים והליקר.
- לחמם את הג'לטין כ20 שניות במיקרו עד שנהיה נוזל שקוף וחלק ומוסיפים לתערובת החלמונים ומקררים.
- מקציפים חלבונים ו1/4 כוס סוכר ומקפלים לתערובת.
- מקציפים שמנת ומוסיפים למוס. שופכים על שכבת השוקולד ומחזירים למקפיא.
- מסדרים פרוסות האפרסקים על המוס. ושומרים במקרר עד ההגשה.
צילום: דניה ויינר סטיילינג: אוריה גבע
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y95vxvgr
עם אין לי ליקר מה להוסיף במקום?
אפשר לוותר
1. מה זה אבקת שקדים? שקדים טחונים?
2. מה פירוש
מקציפים את החלמונים עם כף סוכר על בן מרי (סיר על סיר מים) עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
להקציף זה לא במיקסר סליחה על הבורות?
אבקת שקדים זה שקדים מולבנים טחונים דק, קמח שקדים.
על מנת לא להשתמש בביצים חיות אני שמה את החלמונים בקערה על גבי סיר עם מים ותוך כדי מקציפה במיקסר ידני או במטרפה ידנית, החלמונים מתחממים אך לא הופכים לחביתה.
הי אני רוצה לעשות את המתכון בקוטר 24 זה גם טוב ?
מה אני צריכה לשנות
את יכולה להוריד 15-20%
בטעות קניתי שקדים טחונים לא קמח שקדים זה גם טוב ?
אם זה טחון גס תטחני שוב, שיהיה דק