קינוח אישי להגשה בחג, אם תבחרו לאכול ארוחה אחת פרווה או חלבית מכל ארוחות החג הקינוח החלבי הזה יסדר לכם את הארוחה
8 מנות
חומרים:
לבצק פריך
150 גר' קמח (1 כוס+כף)
100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
40 גר' אבקת סוכר (1/4 כוס+כף)
40 גר' אבקת שקדים (1/2 כוס פחות כף)
1 חלמון
קרמל רימונים
70 גר' סוכר
200 גר' מיץ רימונים טבעי
3 גר' ג'לטין מומס ב18 גר' מים
מוס שוקולד לבן
60 מ"ל שמנת מתוקה(1/4 כוס)
60 מ"ל חלב (1/4 כוס)
20 גר' סוכר (כף וחצי)
2 חלמונים
240 גר' שוקולד לבן
3 גר' ג'לטין מומס ב18 מ"ל מים
200 מ"ל שמנת מתוקה
לריסוס
120 גר' שוקולד לבן
90 גר' חמאת קקאו
צבע מאכל לבן
אופן ההכנה:
בצק פריך
- שמים במעבד מזון את כל החומרים מלבד החלמון ומעבדים לתערובת פירורית
- מוסיפים חלמון ומעבדים מעט עד לקבלת גושים גדולים
- מרדדים בין 2 ניירות אפייה ומקפיאים כ20 הדקות
- קורצים עיגולים ואופים על 150 מעלות כ15 דקות להזהבה
קרמל רימונים
- מכינים קרמל יבש מהסוכר
- מחממים את מיץ הרימונים ומוסיפים לקרמל, מוסיפים לחמם עד לקבלת נוזל חלק
- מוסיפים ג'לטין ומצננים מעט
מוס שוקולד לבן
- מערבבים חלב ושמנת חלמונים וסוכר
- מבשלים תוך כדי ערבוב עד הסמכה קלה (למי שיש מדחום 84 מעלות) ומסננים על השוקולד והג'לטין
טוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת תערובת אחידה. - מצננים לטמ' של 35 מעלות
- מקציפים שמנת ומקפלים לתערובת.
- יוצקים לתבנית שקעים (משאירים מעט מהמוס בצד להשלמה) ומקפיאים כשעתיים
- מוציאים עם כף פריזיאן ממרכז המוס ויוצקים קרמל בשקע שנוצר ומקפיאים שעה
- מכסים עם מעט מהמוס שהשארנו בצד.
- מקפיאים 6 שעות
לריסוס
- ממיסים את כל חומרי הציפוי .
- מעבירים למרססת חשמלית ומרססים על הקינוח הקפוא
הערה: ניתן להכי גם כקינוח בכוס, שמים מהקרמל בתחתית הכוס ומקפיאים לייצור
מזלפים מוס שוקולד לבן
מפוררים קרמבל מעליו או דיסקית בצק פריך מעל הכוס
צילום: גדי אהד סטיילינג: קרן אולמר
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y7hurda3
הי מלכי,
אשמח להמלצה למרססת חשמלית
תודה
ווגנר מצויינת. יצא לי להשתמש גם בבוש והיא גם מעולה
שלום מלכי
אשמח לדעת אם אני יכולה להמיר את המתכונים לפרווה?
למשל במקום שמנת מתוקה- שמנת צמחית או קרם קוקוס?
במקום חמאה- מרגרינה או מחמאה?
אפשר להמיר שמנת מתוקה בשמנת צמחית וחמאה במרגרינה אבל במקרה הזה יש שוקולד לבן, והטעם של השוקולד הפרווה כמוס בפני עצמו ממש לא מומלץ בכמות גדולה ולכן לא ממליצה להחליף את המתכון הזה לפרווה
שלום מלכי,
אני רוצה להכין מנה מרכזית גדולה ולא אישיות, לאיזה גודל תבנית הכמויות מתאימות?
תודה וחג שמח
את יכולה לבדוק אצל פיית העוגיות המרת תבניות ותבדקי לאיזה גודל את רוצה להמיר ובכמה עלייך להכפיל. כנסי לקישור
היי,
האם יכול להחזיק מעמד בבר?
כמו כל מוס, יכול להחזיק מספר שעות בבר, כשהחדר לא מחומם.
היי מלכי רציתי לשאול לגבי שוקולד פרווה לבן טוב,איזה את ממליצה,באיזה את משתמשת ?
משתדלת להשתמש כמה שפחות. לא עושה מוסים עם שוקולד לבן. בד"כ מרססת או בגלאסזים שזה ציפוי שכבה דקה. או בכמות מאד קטנה.
משתמשת בכרמית או אינטרגטה.
לדוגמא את המתכון הזה לא הייתי ממירה בשום אפן לפרווה.
היי מלכי
איך הדבקת את הרימונים מעל הריסוס?
אצלי הריסוס מתפרק כשאני מנסה לשים חומר כלשהו למשל כמו נפאז'
אולי צריך לחמם אותו מעט לפני ההנחה?
עם מעט גלוקוז, אל תשימי את הגלוקוז על הקיוח אלא שימי טיפה על גרגירי הרימון ותניחי עם פינצטה