אי אפשר לוותר על סופגניות בחנוכה, אז הפעם הכנתי אותם כמעט כמו פטיפור, קטנטנות ממש סופגניות של ביס אחד, טבולות ברוטב שוקולד עשיר. כך תוכלו להסתפק בביס אחד.
60-70 סופגניות
חומרים:
בצק
1/2 ק"ג קמח
1/2 קובית שמרים טריים
65 גרם (1/3 כוס) סוכר
1 ביצים
1 חלמון
190 מ"ל מים (3/4 כוס )
60 גרם חמאה רכה
1 כף קוניאק או ברנדי
שמן לטיגון
רוטב שוקולד
250 מ"ל שמנת מתוקה (1 מיכל)
150 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב
50 גרם שוקולד לבן
1/4 כוס ליקר שוקולד
אופן ההכנה:
- שמים בקערת המיקסר מים ושמרים טריים ומערבבים בעזרת מטרפה להמסה.
- מוסיפים ביצה וחלמון טרופים ומערבבים
- מוסיפים קמח וסוכר ומתחילים ללוש
- מוסיפים חמאה וקוניאק ולשים 10 דקות
- מתפיחים כשעה עד להכפלת נפח
- מחלקים לכדורים של 12 גר' (כמו כדור פינג פונג)
- מניחים על משטח משומן , מכסים במגבת ומתפיחים כ1/2 שעה
- מחממים שמן בסיר (למי שיש מדחום מומלץ לשמור על חום של 170-160 מעלות במהלך הטיגון)
- מטגנים בכל פעם 6 סופגניות על מנת לא להוריד את טמ' השמן
- כשצד אחת משחים הופכים את הסופגניה ומטגנים מצידה השני
- מוצאים לנייר סופג
רוטב שוקולד
- מחממים את השמנת לסף רתיחה
- יוצקים על השוקולדים וטוחנים לרוטב חלק
- מוסיפים את הליקר ומבשלים כ3-4 דקות
- טובלים כל סופגניה בעזרת שיפוד ברוטב ואוכלים בהנאה
צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y7yg9998